Презентація "Природні умови Північної Америки"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми "Природні умови Північної Америки" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 4 клас. Автори: Т. Гільберг, С. Тарнавська, Н. Павич.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природні умови Північної Америки. Підготувала вчитель початкових класів. Запорізької гімназії №20 Собецька О. М.

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання. Підручник на с.24-29 Перевіряємо себе1. Чому рослинний і тваринний світ Євразії надзвичайно різноманітний?2. Наведіть приклад пристосування рослин або тварин до умов існування.3. Чому в тайзі тварин значно більше, ніж у тундрі?

Номер слайду 3

Спостереження·температура повітря·вітер·стан неба·опади·інші природні явища

Номер слайду 4

Робота з фізичною картою світу. 1. Покажіть на карті, де розміщена Північна Америка.2. Які материки – його найближчі сусіди?3. У яких півкулях вона розташована?4. Які океани і моря омивають материк?5. Як називається великий острів поблизу материка?

Номер слайду 5

Північна Америка, третій за величиною материк після Євразії та Африки, розташована в Північній півкулі. Разом з Південною Америкою вони складають одну частину світу – Америку. На півночі материк омиває Північний Льодовитий океан, на сході – Атлантичний, на заході – Тихий. Від Південної Америки материк відмежовано Панамським каналом.

Номер слайду 6

У центральній частині материка розкинулися рівнини, які на сході змінюються невисокими горами Аппалачами. Уздовж західного узбережжя простягнулися високі гори-Кордильєри. Відеоролик «Природні умови Північної Америки. 4 клас»: https://www.youtube.com/watch?v=d. WCzi4 I63fs

Номер слайду 7

За фізичною картою півкуль шкільного атласу визначте висоту найвищих гір Кордильєр й Аппалачів. Найвища точка Кордильєр – гора Мак-Кінлі.ЇЇ висота-6194 м. Найвища точка Аппалачів-  гора Мітчелл-2 037 м. Робота в зошиті на с.20 №1-3

Номер слайду 8

Фізхвилинка1, 2 — всі присіли,Потім вгору підлетіли.3, 4 — нахилились,Із струмочка гарно вмились.5, 6 — всі веселіКрутимось на каруселі.7, 8 — в потяг сіли,Ніжками потупотіли.9, 10 – відпочилиІ за парти тихо сіли.

Номер слайду 9

Природні умови на материку дуже різні, оскільки він має велику протяжність з півночі на південь. Природа сувора на півночі (взимку до -45⁰С),і спекотна на півдні. Тут наявні майже всі природні зони.

Номер слайду 10

На материку багато річок і озер. Найбільша річка – Міссісіпі. Великі озера(група з п'яти озер) розміщені в північній частині материка. Знайдіть на карті Великі озера. На річці Ніагара розташований потужний Ніагарський водоспад заввишки понад 50 м. Він дуже широкий. Водоспад-падіння водного потоку річки з уступу. (Відео: «ТОП цікавих фактів про Ніагарський водоспад: https://www.youtube.com/watch?v=-r6y9 JANFu0)

Номер слайду 11

Індіанці,ескімоси,алеути-корінні мешканці Північної Америки. Основну частину сучасного населення становлять нащадки переселенців з Європи. В минулому столітті сюди переселилося багато українців.

Номер слайду 12

Виконати інтерактивну гру «Відновити текст»Північна Америка … за величиною материк після Євразії та …, цілком розташована в … півкулі. Разом з Південною Америкою вони утворюють одну частину світу - … . Уздовж західного узбережжя простягнулися високі гори - … . Найбільша річка Північної Америки-… . Корінні мешканці материка - … Інтерактивна гра «Відновити текст»https://wordwall.net/uk/resource/15080113/індіанцітретій. Америки. Африку. Північній. МіссісіпіКордильєри

Номер слайду 13

За допомогою політичної карти материка з'ясуйте, які країни розташовані на Північній Америці.

Номер слайду 14

Підсумуй свої знання: дати відповіді на запитання(Робота з підручником на с.42)Чому так кажуть…Мала вода – великий шум. Використовуючи різні джерела інформації, дізнайтеся, чи є в Україні водоспади. Підготуйте інформацію про один з них.

Номер слайду 15

Гренландія — північноамериканський острів, який розташований на крайньому північному сході континенту, в Арктиці, за 740 км від Північного полюсу. Більша його частина вкрита льодом шаром до 2 км. Це одне з найхолодніших місць на планеті(температура опускається до -70⁰С). Тут мешкають люди.

Номер слайду 16

Цікаві факти про Північну Америку·Своєю формою Північна Америка нагадує гігантський трикутник, звернений гострим кутом на південь, а основою – га північ. Тому більша частина її території розташована в помірному й холодному поясах і лише вузька смуга на півдні лежить у жаркому поясі.· Численні півострови Північної Америки названі іспанцями. Так, у перекладі х ісп. Каліфорнія означає Розпечені гори, Лабрадор – Країна робітників, Флорида – Країна квітів, а Аляска у перекладі  з алеутської означає Китові місце.· Великий каньйон на плато Колорадо (США) – справжній геологічний музей під відкритим небом. Його зробила річка Колорадо(глибина 1857 м, ширина- 446 м).

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Рефлексія·Сьогодні я дізнався(дізналась)·Було цікаво…·Мене здивувало…·На наступному уроці я хочу…· Яке ваше найбільше досягнення під час вивчення цієї теми ?· Які труднощі вона викликала у вас ?

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Підручник Т. Гільберг «ЯДС. 4 клас» на с.40-42 читати; в зошиті з друкованою основою виконати завдання на с.21№4,5.

Номер слайду 20

pptx
Додав(-ла)
Собецька Олена
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
30 червня
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку