Презентація "Природно-заповідний фонд Франції"

Про матеріал
Національні парки Франції займають майже 9% її площ причому це тільки території, що охороняються. Французьку природоохоронну систему складають крупні заповідники та мережа з майже півсотні регіональних парків і сотні невеликих територій, які займають в цілому ще 7% територій країни, що утворює одну з найбільших екологічних зон в Західній Європі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природно-заповідний фонд Франції

Номер слайду 2

НАЦІОНАЛЬНІ ПРИРОДНІ ПАРКИ

Номер слайду 3

Національні парки Франції займають майже 9% її площ причому це тільки території, що охороняються. Французьку природоохоронну систему складають крупні заповідники та мережа з майже півсотні регіональних парків і сотні невеликих територій, які займають в цілому ще 7% територій країни, що утворює одну з найбільших екологічних зон в Західній Європі.

Номер слайду 4

Старий парк Тюїльрі

Номер слайду 5

Парк Тюїльрі - це найбільший парк Франції. Його загальна площа 26 га. Дерева висаджені рівними рядами, всюди переважає геометрія. Навколо палацу знаходяться сади городніх культур, лабіринт і розташовані в шаховому порядку квіткові клумби. Вздовж доріжок ростуть липи та в'язи. Центральна алея парку обрамлена каштанами і галявинами.

Номер слайду 6

Національний парк Меркантур \

Номер слайду 7

Національний парк Меркантур, створений в 1979 році, знаходиться недалеко від Ніцци. Він оточений горами, каньйонами й водоспадами. В ньому зустрічаються унікальні види рослин, птахів і тварин.

Номер слайду 8

Рослинний світ представлений двома тисячами видів квітучих рослин, серед яких 200 − зникаючі. Ломикамінь, що росте на скель, стала символом Меркантур. Дерева парку − це модрини, дуби і середземноморські маслини, рододендрони, швейцарські сосни.

Номер слайду 9

Серед тварин зустрічаються бабаки, козулі ,олені, зайці і дикі кабани, козероги і навіть косулі. Серед птахів, що мешкають в заповіднику, є орли і канюки, беркути і куріпки, соколи і грифи.

Номер слайду 10

Національний парк Пор-кро

Номер слайду 11

Парк займає близько 10 кв. км. суші і близько 80 км. акваторії. Тут налічується 640 видів наземних рослин і 500 видів водоростей. Це і широко поширені середземноморські, і рідкісні, характерні тільки для острова види, наприклад представник роду живокосту дельфініум.

Номер слайду 12

Фауна узбережжя дуже різноманітна, хоча великих ссавців в Пор-Кро не зустрічається. В прибережних зонах мешкають чорноморські афаліни.

Номер слайду 13

Національний парк Вануаз

Номер слайду 14

Він охоплює близько 1250 кв. км. однойменного гірського масиву, розташованого в південно-східній частині департаменту Савойя. Його відкрили, щоб зберегти популяцію кам'яних козлів, що оселились в цій місцевості і піддавалися безконтрольному знищенню.

Номер слайду 15

\ У національному парку зустрічаються дикорослі альпійські квіти, кількість видів яких більше тисячі. Фауна тут різноманітна. Крім відомої популяції кам'яних козлів тут мешкають альпійський бабак, заєць, кілька видів мишей-полівок, лисиця, борсук, соснова куниця, горностай, ласка. В небі можна побачити дроздів і беркутів, орлів і сов. Також можна спостерігати і за різними видами жаб.

Номер слайду 16

Національний парк-заповідник Піренеї

Номер слайду 17

Національний парк − одне з небагатьох місць, що залишилися в країні, де ще живуть беркути і бурі ведмеді. Парк-заповідник може похвалитися чистими озерами, альпійськими луками і найвищою горою в південно-західній Франції − Вінемаль (3298 метрів над рівнем моря) входить в гірський ланцюг Піренеїв.

Номер слайду 18

ПРИРОДНІ ЗАПОВІДНИКИ

Номер слайду 19

Заповідник Каланки Заповідник Каланки відноситься до геологічних формувань у формі глибокої долини з крутими берегами, частково заповненою морем. Численні оранжеві і рожеві скелі підносяться над водою на висоту до 300 метрів, утворюючи дивовижний ландшафт, внесений до списку природних пам'ятників ЮНЕСКО.

Номер слайду 20

Заповідник Камарг   Заповідник Камарг займає всю західну частину річки Рона (площа близько 81 780 га). Ці стародавні краї солончаків, очеретяних боліт, морських лагун, сотень проток і піщаних островів вважаються за останню ділянку на території Европи, де можна побачити реліктові напівстепові природні комплекси, повністю зниклі в інших областях.

ppt
Додано
4 березня 2019
Переглядів
1986
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку