Презентація "Прислівник"

Про матеріал
Цей матеріал можна викорисати, як елемент уроку при узагальненні знань про частину мови "Прислівник".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прислівник як частина мови Які слова відносяться до прислівників? Підготувала Титаренко Людмила Петрівна, вчитель початкових класів загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів “ Середня загальноосвітня школа №63” Подільського району м. Києва

Номер слайду 2

Що означають прислівники? Питання , на які ми дамо відповідь: З якою частиною мови найчастіше зв'язуються в реченні? На які питання відповідають? Якими членами речення бувають прислівники?

Номер слайду 3

А сьогодні знайомимося ще з однією частиною мови - прислівником. Назвіть по порядку 5 днів тижня, не вживаючи при цьому ні назв чисел, ні назв днів. Позавчора, вчора, сьогодні, завтра, післязавтра. Записати їх як каліграфічну хвилинку. - На які питання відповідають ці слова? - Чи знаємо ми частину мови, яка б відповідала на таке питання? - Які частини мови ми вже знаємо?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Чим відрізняються прикметники від прислівників ? Мелодійний Мелодійна Мелодійне Мелодійні Мелодійними Прикметники змінюються за: родами, числами, відмінками. Мелодійно Прислівники не змінюються. Вони утворюються за допомогою суфіксів -о, -і, -у, -е: гарно, добре, взимку, навесні.

Номер слайду 6

Прислівник – незмінна частина мови, яка називає ознаку дії або пояснює, як, де, коли відбувається дія, куди вона спрямована і відповідає на питання: Як? Де? Куди? Коли? та ін. Прислівники в реченні виконують роль другорядних членів і найчастіше зв'язуються з дієсловами.

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

ppt
Додано
23 березня 2020
Переглядів
3601
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку