Презентація "Прислівники - синоніми, прислівники - антоніми"

Про матеріал
Презентація для роботи під час дистанційного навчання, в якій подано матеріал для повторення та закріплення вивченого матеріалу. Дані вправи на підбір прислівників-синонімів та прислівників-антонімів, а також на повторення головних та другорядних членів речення та визначення зв`язку слів у реченні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прислівники - антоніми. Прислівники – синоніми. 4 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Друге квітня. Класна робота. В кожному ряду знайди зайве слово: Раптом, зненацька, разом. Вороже, негарно, недружелюбно. Всіляко, ніяк, всяко. Боязко, темно, боязливо. Часом, інколи, ніколи. Багато, чимало, достатньо. Раптом, зненацька;вороже, недружелюбно;всіляко, всяко;боязко, боязливо;часом, інколи;багато, чимало.

Номер слайду 4

Добери антоніми до поданих прислівників: Вчора — взимку —зранку —низько —спереду —швидко — сьогодні,влітку,ввечері,високо,ззаду,повільно.

Номер слайду 5

Спиши перше речення. Встанови зв`язок слів у реченні. Вибіг дощик на дорогу,підвернув зненацька ногу. Не біжить тепер, не скаче,А стоїть і дуже плаче. (Що?)Дощик (що зробив?) вибіг, підвернув;вибіг (на що?) на дорогу; підвернув (що?) ногу; підвернув (як?) зненацька.

Номер слайду 6

Вправа 412

Номер слайду 7

Висіла (як?) низько;тріпала (як?) напружено;тягнула (як?)часто, важко;тягнула (куди?) вгору;падала (як?)тихо ; (куди? униз.

Номер слайду 8

pptx
Додано
10 квітня 2021
Переглядів
4831
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку