Хелловін: походження. Хелловін, свято, яке виникло серед кельтів в Ірландії. Його назва походить від давньоанглійського виразу 'All Hallows 'Eve', тобто Вечір усіх святих. Кельти вірили, що 31 жовтня душі померлих повертаються на цей світ. Згідно з традиціями, їх потрібно було відлякати масками та костюмами, щоб вони не могли заволодіти живими. Кельтські жерці здійснювали жертвоприношення і запалювали багаття. Люди всю ніч танцювали навколо багаття, а вранці розбирали від нього гаряче вугілля і несли додому, щоб відлякати злих духів.https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=HQRTXma. Q7v. U
Одним з головних символів Хелловіну є ліхтар з гарбуза або ліхтар Джека, який відганяє мандрівні душі своїм світлим і страшним обличчям.Історія гарбузового ліхтаря пов'язана з міфічним персонажем під назвою Джек. Легенда про Джека. Згідно з легендою, Джек був ірландським жартівником, який зумів обдурити навіть самого диявола. Він обманом змусив сатану залізти на дерево, а потім нашкрябав на стовбурі хрест. Оскільки диявол боявся хреста, він не наважився зійти. Джек дозволив йому злізти з дерева тільки тоді, коли той пообіцяв більше не переслідувати його. Коли Джек помер, через його витівки бог не пустив його на небо, але диявол теж сердився на нього, тому не пустив того в пекло. Тож його дух був засуджений блукати по Землі, освітлюючи собі шлях шматочком тліючої вуглинки, з пекельного полум'я яку отримав від Сатани. Джек поклав вуглину в порожню ріпу. Тому приреченого на вічне поневіряння Джека прозвали ліхтар Джек. У Сполучених Штатах ріпу замінили гарбузом, що росте в Північній Америці. Так саме гарбузовий ліхтар став символом Хелловіну.
Нумо готуймося до Хелловіну: Рецепти. Яблуко в карамеліІнгредієнти:6 яблук400 г цукру60 мл меду60 мл води120 г вершків2 ст.л вершкового масла1 ч.л екстракту ванілідрібка солі6 маленьких паличок. Ретельно вимийте яблука та витріть насухо. Вставте в кожне із них паличку. Застеліть деко папером для випічки. Змішайте цукор, мед і воду в каструлі з товстим дном, поставте на плиту, чекайте поки цукор розтане. Варіть сироп ще 6-8 хвилин, поки він не набуде золотистого кольору. Зніміть сироп з плити та обережно влийте вершки. Помішуючи додавайте вершкове масло, ванільний екстракт і дрібку солі. Залиште карамель на кілька хвилин, а потім опускайте в неї яблука. Готові карамельні яблука кладіть на пергаментний папір і почекайте, поки вони охолонуть.