Презентація про театралізовану діяльність в ЗДО

Про матеріал
Презентація на тему "Театралізація в дошкільному закладі " для дітей дошкільного віку , вихователів та методистів для семінарів , практикумів та занять.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Театралізована діяльність та її види

Номер слайду 2

Театр – один з самих демократичних видів мистецтва для дітей, він дозволяє вирішити безліч актуальних проблем сучасної педагогіки і психології, пов’язані з художньою освітою та вихованням дітей; Завданнями є : -формування естетичного смаку; -моральне виховання; -розвиток комунікативних якостей особистості; -виховання волі, розвитком пам’яті, уяви, ініціативності, фантазії, мови (діалогу і монологу); -створення позитивного емоційного настрою, зняттям напруження, вирішенням конфліктних ситуацій через гру.

Номер слайду 3

Театр це : - свято – яскраві вогні рампи, оплески, вітання, посмішки, побажання, квіти. - розвиток пізнавальних інтересів, удосконалення їх психічних процесів, розширення світогляду та мовленнєвого спілкування. - це усвідомлення власного "Я” та можливість самовираження особистості. - це високий рівень естетичного виховання, адже він поєднує в собі вплив музики, танцю, пластики, мовлення, зображувального мистецтва. Позитивно впливає на емоційну сферу дитини, він акумулює життєву мудрість, оптимізм, енергію.

Номер слайду 4

Однією з важливих складових театралізованої діяльності є театралізована гра. В багатьох дослідженнях театралізовані ігри класифікуються по способу реалізації сюжету: -Непредметні ігри (ігри-драматизації), в яких діти самі знаходяться в образі діючої особи і виконують взяту на себе роль. -Предметні ігри (ігри-інсценізації), в яких діючими особами є визначені предмети (іграшки, ляльки лялькового театру настільного, пальчикового тощо). Гра-драматизація – це синтетичний вид діяльності дошкільників. Виникнення її можливе при наявності у дітей міцних знань літературного тексту, навичок виразного читання, вміння адекватно рухатись, використовувати свою міміку та жести, вміння створювати ігрове середовище, добираючи необхідні атрибути.

Номер слайду 5

Театралізовані ігри поділяються на : Настільні театралізовані ігри : -театр іграшок - театр картинок Стендові театралізовані ігри - фланелеграф - стенд - книжка , - тіньовий театр, - пальчиковий театр , - ляльковий театри)

Номер слайду 6

Основні напрямки роботи з дітьми Театральна гра Завдання: Вчити дітей орієнтуватися у просторі, рівномірно розміщатися по майданчику, будувати діалог з партнером на задану тему. Ритмопластика Завдання: Розвивати вміння довільно реагувати на команду або музичний сигнал, готовність діяти узгоджено, розвивати координацію руху, вчити запам'ятовувати задані пози і образно передавати їх. Культура і техніка мовлення Завдання: Розвивати мовне дихання і правильної артикуляції, чітку дикцію, різноманітну інтонацію логіку мови; вчити складати невеликі оповідання і казки, підбирати найпростіші рими; вимовляти коромовки та вірші, поповнювати словниковий запас. Основи театральної культури Завдання: Ознайомити дітей з театральною термінологією, з основними видами театрального мистецтва, виховувати культуру поведінки в театрі. Робота над виставою Завдання: Вчити складати етюди по казках; розвивати навички дій з у явними предметами; розвивати уміння користуватися інтонаціями, що виражають різноманітні емоційні стани .

Номер слайду 7

Дякую за увагу

ppt
Додано
4 березня 2019
Переглядів
5886
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку