Презентація про Йогу

Про матеріал
• Презентація до уроку 8 класу з основи здоров'я " Презентація про Йогу " • Бажаючі можуть скачати)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Йога. Виконав: Стрельбицький Євгеній.

Номер слайду 2

Йога — психопрактика зміни свідомості, сукупність різноманітних індійських духовних і фізичних методів, що розробляються в різних напрямах індуїзму та буддизму з метою керування психікою та психофізіологією індивіда задля досягнення піднесеного психічного й духовного стану. Йога

Номер слайду 3

Основні напрями йоги:раджа-йога — королівська йога, шлях медитації;карма-йога — шлях діяння;джняна-йога — шлях знання;бхакті-йога — шлях служіння;хатха-йога — шлях очищення тіла та розуму.

Номер слайду 4

Історія йоги. Зародитися у доведичній Індії. Перші тексти, які описують техніку медитації, належать буддійській літературі. Патанджалі вважається засновником філософії йоги. В індуїстських текстах термін йога вперше зустрічається в Катха-упанішаді, де мова йде про контроль над почуттями і вищий стан, в якому діяльність свідомості припиняється..

Номер слайду 5

Хатха-йога Відрізняється від раджа-йоги Патанджалі тим, що робить наголос на очищенні фізичного тіла (шаткарма) як шляху до очищення розуму та життєвої енергії прани.

Номер слайду 6

Раджа-йога. Основна мета раджа-йоги - контроль розуму за допомогою медитації (дхьяна), усвідомлення різниці між реальністю і ілюзією і досягнення звільнення. Так як практика раджа-йоги ділиться на вісім етапів, її також називають аштанг-йогою «восьмиступінчастою йогою».

Номер слайду 7

Бхакті-йога. В ній відображена основна суть ведичного знання. проголошується найпіднесенішою формою релігійної практики, яка стоїть вище шляху знання ґ'яни та шляху чеснотної діяльності карми, і заради якої всі інші Дгарми повинні бути відкинуті.

pptx
Додано
20 липня 2021
Переглядів
2988
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку