Презентація Проблема чистої Землі

Про матеріал
Дана розробка спрямована на те, щоб закріпити в учнів поняття “екологічна безпека”; формувати вміння працювати з різними джерелами інформації, різними видами і типами ресурсних матеріалів; навчити дітей берегти навколишнє середовище; формувати вміння формулювати висновки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідницький проєкт Вікова категорія: 8 клас. Розділ 4. Соціальна складова здоров’я. Глава 2. Безпека у побуті і навколишньому середовищіТема уроку. Проблема чистої Землі

Номер слайду 2

ТЕМА ПРОЄКТУЯк стати захисником природи для збереження здоров’я?

Номер слайду 3

Аналіз проблеми Дехто думає, що захист природи - це винятково державна проблема і розв’язувати її мають державні діячі, а не прості громадяни, тим паче учні. Але це не так. Захист природи вимагає формування екологічної свідомості й культури кожного з нас. Адже одним із чинників, які впливають на здоров’я людини - це стан навколишнього середовища. А з іншого боку виникає питання: А як людина впливає на “здоров’я “ Землі?.

Номер слайду 4

Вплив людини на екологію дедалі відчутніший. За гіпотезою геніального вченого В.І. Вернадського, людина стає “найбільшою геологічною силою”. Чи дійсно це так ми повинні дослідити. ЛЮДИНА - ГЕОЛОГІЧНА СИЛА?ТАКНІ

Номер слайду 5

Актуальність проблеми. Кожна людина має право жити в екологічно чистому середовищі, вживати екологічно чисті продукти. Екологічний стан покращиться лише тоді, коли людина свідомо буде робити вибір. Це можливо за умови раціонального використання ресурсів та свідомого вибору товару, що забезпечить покращення екологічного стану. А отже, людина буде здоровою в екологічно чистому середовищі. Відомо, у хворій природі не може бути здоровою людина. Цікаво і загадково. Настав час замислитися яким буде мій дім, моя планета. ЩО МОЖУ Я ЗРОБИТИ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ПЛАНЕТИ ЗЕМЛЯ, ЩОБ ЗБЕРЕГТИ СВОЄ ЗДОРОВ’Я?

Номер слайду 6

Цілі проєкту. Обстежити територію свого населеного пункту. Визначити основні забруднювачі навколишнього середовища. Звернути увагу на роботу комунальних служб. Сфотографувати випадки забруднення довкілля. Розглянути вплив екологічних умов місця проживання на здоров’я людини.

Номер слайду 7

МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯСпостереження. (Використовується при обстеженні території населеного пункту)Аналіз. (При визначенні основних забруднювачів навколишнього середовища)Опис. Пояснення.

Номер слайду 8

Мета проектузакріпити в учнів поняття “екологічна безпека”;формувати вміння працювати з різними джерелами інформації, різними видами і типами ресурсних матеріалів;навчити дітей берегти навколишнє середовище;формувати вміння формулювати висновки.

Номер слайду 9

Завдання для реалізації проєкту. Об’єднатися у групи по 5-6 осіб. Ознайомитися із завданнями для кожної групи. Розподілити обов’язки. Покрокове планування роботи. Виконання завдань. Оформлення зібраних результатів. Захист проекту. Висновки.

Номер слайду 10

Очікуванні результати. Учні наводять приклади екологічних проблем у місці проживання. Учні характеризують поняття екологічної безпеки та умови її забезпечення. Пояснюють вплив екологічних умов на здоров’я людини. Учні розуміють необхідність покращення екологічних умов проживання для збереження і покращення здоров’я.

Номер слайду 11

Над проектом будуть працювати групи: Журналісти. Дослідники. Оператори. Видавці

Номер слайду 12

ГРУПА “ЖУРНАЛІСТИ”Знайти в різних джерелах, зокрема в мережі Інтернет інформацію про вплив діяльності людини на навколишнє середовище. Вплив забрудненої природи на довкілля і здоров’я людини. Як люди в інших країнах борються з проблемами впливу людини на екологію.

Номер слайду 13

Для збору інформації допоможуть такі джерела: Підручник “Основи здоров’я” 8 клас. Автор І,Д. Бех, Т. В. Воронцова, В,С, Пономаренко, С. В. Страшко. ст. 133-149. Онлайн-енциклопедія Вікіпедія. Канал youtube. Портал превентивної освіти. Зібрані матеріали оформити у вигляді повідомлення та розмістити на спільній інтерактивній дошці padlet

Номер слайду 14

ГРУПА “ДОСЛІДНИКИ”Визначити основні забруднювачі (промислові підприємства, сільське господарство, транспорт чи населення)Провести опитування населення з питання утилізації сміття. На місцевому ФАПі ознайомитися з інформацією про найпоширеніші хвороби місцевого населення. Скласти “Хіт-парад” хвороб. Дослідити, які з цих хвороб спричинені умовами навколишнього середовища. Зібрані матеріали узагальнити за допомогою ментальної карти.

Номер слайду 15

Сервіси, за допомогою яких можна створювати карту знань: Сервіси для створення карт знань10 сервісів для створення карт знань. Зібрані матеріали оформити у вигляді повідомлення та розмістити на спільній інтерактивній дошці padlet

Номер слайду 16

ГРУПА “ОПЕРАТОРИ”Сфотографуйте випадки забруднення навколишнього середовища у вашому населеному пункті. Зніміть відеоролик про те, як учні вашого закладу піклуються про чистоту навколишнього середовища. Зібрані матеріали оформити у вигляді фотоколажу. Зняте відео відредагувати та поширити в мережі Інтернет, пропагуючи не забруднювати довкілля.

Номер слайду 17

Для збору інформації допоможуть такі джерела:getloupe. Канал youtube. Зібрані матеріали оформити у вигляді фотоколажу та відеоролика, розмістити на спільній інтерактивній дошці padlet

Номер слайду 18

ГРУПА “ВИДАВЦІ”Оформити газету або стенд-пропаганду не забруднювати навколишнє середовище та вказати як це впливає на здоров’я. Виготовити та роздати мешканцям вашого населеного пункту листівки-звернення.

Номер слайду 19

Сервіси за допомогою яких можна створити стіннівку:Інфографіка. Power. Publisher. Зібрані матеріали оформити у вигляді інтерактивного плакату та розмістити на спільній інтерактивній дошці padlet

Номер слайду 20

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЄКТУ Після того, як всі групи розмістили свої роботи на спільній дошці проводиться прес-конференція на тему “Як стати захисником природи для збереження здоров’я” В ході заняття діти представляють зібрані матеріали та обговорюють рішення проблем збереження чистого навколишнього середовища.

pptx
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
876
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку