Презентація "Проект "Безпечна школа"

Про матеріал
У презентації надається основний напрямок створення проекту щодо "Безпечної школи". Проблема, над якою працювала група: "Невідповідність існуючого стану облаштування закладу та прилеглої території сучасним вимогам для забезпечення безпеки учасників навчально-виховного процесу". Мета проекту:"Створити належні умови для поліпшення рівня безпеки, зниження рівня злочинності та травматизму для учасників освітнього процесу".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Безпечна школа/Safe school»керівник проекту Новікова Олена Анатоліївна. Донецька областьсмт. Північне м. Торецьк

Номер слайду 2

Проблема:невідповідність існуючого стану облаштування закладу та прилеглої території сучасним вимогам для забезпечення безпеки учасників навчально-виховного процесу.

Номер слайду 3

Мета проекту:створити належні умови для поліпшення рівня безпеки, зниження рівня злочинності та травматизму для учасників освітнього процесу;соціально згуртувати мешканців смт. Північне.

Номер слайду 4

Завдання проекту:розташувати пристрої примусового зниження швидкості руху транспортних засобів;установити дорожні знаки на одному стояку;влаштувати горизонтальну дорожню розмітку фарбою вручну;провести монтажні роботи пристрою відеоконтрольного кольорового телебачення (відеокамера, відеореєстратор );провести пуско-налагоджувальні роботи системи відеоспостереження.

Номер слайду 5

Реалізація проекту:пошук та закупівля обладнання;розміщення інформації про початок реалізації проєкту та проведення санітарних днів;проведення підготовчих робіт навколо території;Розміщення на сайті закладу інформації про отримання обладнання та його встановлення;установлення пристроїв примусового зниження швидкості руху транспортних засобів, дорожніх знаків на одному стояку, додаткових щитків;влаштування горизонтальної дорожньої розмітки фарбою вручну;монтаж пристрою відео контрольного кольорового телебачення;установлення блоків системи відеоспостереження;встановлення монітору системи відеоспостереження в місці розташування чергового закладу (вахтера);проведення пуско-налагоджувальних робіт системи відеоспостереження;розміщення інформації про відкриття проекту.

Номер слайду 6

Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 10 ВЦА м. Торецьк Донецької області знаходиться в смт. Північне, яке розташоване менше ніж 3 км. від лінії бойових дій. Неодноразово населений пункт та школа страждали від влучень військових снарядів. Але школа продовжує працювати, навчати та виховувати майбутнє покоління. За рахунок міжнародних гуманітарних організації школу було частково відремонтовано та відновлено. В смт. Північне мешкає близько 9300 осіб з них близько 633 дітей. В школі навчається 391 дитина, з них 7 ВПО, які перемістились з тимчасово окупованої території України. Через бойові дії, населення перебуває у важкому фінансовому та психологічному стані і потребує сторонньої підтримки. Бойові дії й сьогодні продовжуються, із за цього страждають наші діти. У зв’язку з тим, що наша школа знаходиться неподалеку бойових дій (до 3 км.) та постійного порушення інфраструктури школи та прилеглої території, в даний час для забезпечення безпеки дітей від дорожньо-транспортних пригод, порушень громадського порядку, на дорозі, біля території школи необхідно встановлення системи відеоспостереження, задля ефективного забезпечення безпеки, що дозволяє швидко зафіксувати факт скоєння того чи іншого протиправного діяння, а так само дає можливість спостерігати загальну ситуацію біля школи. Для проведення інформаційно-просвітницької роботи з питань безпеки школярів необхідно придбати багатофункціональний пристрій для друку, скануванню та копіюванню навчального роздаткового матеріалу учням. Встановлення системи відеоспостереження з автономним вуличним (зовнішнім) освітленням територій, де будуть встановлені зовнішні відеокамери, та придбання багатофункціонального пристрою для друку – виконання цих заходів неодмінно дозволять значно підвищити безпеку учнів школи, їх батьків, працівників школи та мешканців, які мешкають поблизу школи. Але нажаль необхідно фінансування на придбання та встановлення обладнання.

Номер слайду 7

Цільова група: Здобувачі освіти;батьки; працівники закладу;мешканці селища та міста.

Номер слайду 8

Досягнуті цілі сталого розвитку:якісна освіта;промисловість, інновації та інфраструктура;сталий розвиток міст і громад.

Номер слайду 9

Права людини: право на життя, свободу та безпеку;право на освіту;право на рівний захист перед Законом.

Номер слайду 10

Очікуваний результат Заклад стане середовищем безпечного життя здобувачів освіти: контроль за станом майна закладу, зменшиться рівень травматизму, порушень правил поведінки

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
16 вересня 2023
Переглядів
541
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку