Презентація "Проєкт "Декоративне панно"Кленовий листочок" в техниці стринг-арт"

Про матеріал
Презентація створена для уроку трудового навчання під час роботи над проєктом "Декоративне панно". В ній ви знайдете інформацію про історію виникнення технології стринг-арт, її практичне використання та технологію виготовлення декоративного панно "Кленовий листочок".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЄКТ ДЕКОРАТИВНЕ ПАННО «КЛЕНОВИЙ ЛИСТОЧОК» В ТЕХНІЦІ «СТРИНГ-АРТ»Виконав учень 9 класу. Української загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 Селидівської міської ради, Керівникучитель трудового навчання. Даниліна Елла Миколаївна

Номер слайду 2

МЕТА ПРОЕКТУ: Розробити та виготовити декоративне панно «Кленовий листочок» в техніці «стринг-арт», щоб воно було ексклюзивним та високоякісним, привабливим та естетичним, безпечним в користуванні та використане для оздоблення оселі, або як подарунок.

Номер слайду 3

ЩО ТАКЕ СТРИНГ- АРТ? СТРИНГ-АРТ (String Art) -це один із напрямів у hand made творчості, в основі якого цвяхи і нитки. String (з англ. струна або мотузка).

Номер слайду 4

СТРИНГ- АРТ В СУЧАСНОМУ ДИЗАЙНІ String art, festival decor, psychedelic, UV active, taken at Vortex Trance Adventures, Circle of Dreams, Cape Town South Africa

Номер слайду 5

СТРИНГ- АРТ В СУЧАСНОМУ ДИЗАЙНІ КУМІ ЯМАШИТА — одна з популярних художниць в світі, що прославилася картинами в техніці ізонить (іншими словами стринг арт). Нитяна графіка Кумі вражає, вражає, шокує, дивує … Одні тільки цвяхи і безперервна чорна нитка, і ось він, шедевр, найтонша робота майстра готова. Український художник ЗЕНИК ПАЛАГНЮК, який розмістив в інтернеті ролик, в якому від початку і до кінця був відображений процес створення картини-портрета.

Номер слайду 6

СТРИНГ- АРТ В СУЧАСНОМУ ДИЗАЙНІ Архітектор з Киргизької Республіки АЗАМАТ ДЖАНАЛІЄВ розділив сучасне мистецтво String Art на три основні напрямки:1. Абстрактні картинки і геометричні фігури.2. Художні портрети3. Об'ємні тривимірні форми.

Номер слайду 7

ДЕ ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ СТРИНГ- АРТ?

Номер слайду 8

БАНК МОДЕЛЕЙ-АНАЛОГІВ

Номер слайду 9

СХЕМИ ЗАПОВНЕННЯ

Номер слайду 10

КОНСТРУКТОРСЬКИЙ ЕТАП 1. Розробити ескіз виробу2. Виконати розмітку для місця набивання цвяхів.

Номер слайду 11

ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЕТАП 1. Розмітити та вирізати заготовку основи з фанери квадратної форми 200 х 2002. Пофарбувати поверхню основи в коричневий колір. Після висихання повторити фарбування для отримання насиченого кольору.3. Прикріпити схему заповнення форми до основи малярною стрічкою.4. Зробити на схемі шилом отвори для забивання цвяхів, дотримуючись певної однакової відстані між отворами – 5-7 мм Забити цвяхи в відмічені отвори на однакову глибину без нахилу. Над поверхнею основи залишити 5-7 мм. цвяху.5. Видалити пінцетом з основи панно паперову схему.

Номер слайду 12

ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ЕТАП 6. Закріпити нитку червоного кольору до цвяху та обплести нитки між цвяхів згідно схеми обплетення. Нитки необхідно натягувати, щоб вони не провисали. Кінці вузликів ниток охайно закріпити клеєм до цвяхів.7. Закріпити нитку помаранчевого кольору до цвяху та обплести ще один шар ниток згідно схеми обплетення поверх ниток червоного кольору.8. Закріпити нитку жовтого кольору до цвяху та обплести ще один шар ниток згідно схеми обплетення поверх ниток червоного кольору та помаранчевого кольорів.9. Прикріпити до зворотнього боку панно металеву петлю для кріплення

Номер слайду 13

ГОТОВИЙ ВИРІБВИСНОВОК – декоративні панно в техніці стринг арт (stringart) ексклюзивні, вартість витрачених матеріалів це дуже невеликі гроші, якщо не рахувати час, потрачений на виготовлення. Такі вироби можна виготовляти для реалізації на замовлення – знайти і придбати потрібне зображення важко. ТАКОГО ПАННО НЕ БУДЕ НІ В КОГО!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Кравчук Тетяна Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Старокожева Оксана Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Савченко Світлана Григорівна
    Шановна Елла Миколаївна! Дякую Вам та вашим учням за цікаву роботу.!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
11112
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку