Презентація. Проект: Гарячі напої. Тема: Сервірування столу

Про матеріал
Проект. Гарячі напої. Презентація (2 частина) "Сервірування столу до сніданку"., трудове навчання, 5 кл.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СЕРВІРУВАННЯ СТОЛУ ДО СНІДАНКУ

Номер слайду 2

Неабияке значення має обстановка, в якій проходять сніданок, обід, вечеря, правильне сервірування столу. Гарно накритий стіл збуджує апетит і сприяє кращому засвоєнню їжі.

Номер слайду 3

Сервірування столу

Номер слайду 4

Естетичний вигляд столу у значній мірі залежить від скатертини чи серветок, а також від посуду, в якому подають страви. Дуже охайний вигляд має стіл, коли він прикрашений квітами, їх ставлять у низьку вазу для того, щоб букетики не закривали страв.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Закуски можуть бути подані заздалегідь у багатопорційному посуді: молочнокислі - в склянках, соки, напої - в глечиках. Вершкове масло, печиво, цукор, варення, фрукти тощо ставлять посередині столу. До всіх непорційних страв слід подавати спеціальні ложки, щипчики, лопатки. На підприємствах громадського харчування гарячі напої готують кухарі, столи сервірують офіціанти.

Номер слайду 7

Інструкційна картка « Приготування чаю»Продукти: вода - 1 склянка, чай — 1г, цукор. Послідовність приготування.1.                Приготувати окріп.2.                Обполоснути окропом фарфоровий чайник.3.                Насипати у чайник чай (1 г - на одну порцію) і наповнити його на 2/3 окропом.4.                Накрити чайник серветкою або рушником і на 5-6 хв. поставити для настоювання.5.                Долити чайник окропом.6.                Чайні ложки покласти збоку на блюдця.7.                Подати цукор у цукорниці.8.                До чаю можна подати молоко, лимон, варення, тістечка, бутерброди тощо.9.                Зняти пробу та визначити якість чаю.

Номер слайду 8

Під час приготування гарячих напоїв необхідно дотримуватися правил ТБ з гарячою рідиною.стежити, щоб при закіпанні рідина не вилилась через край;при сильному кипінні нагрів плити зменшити або виключити зовсім;рідину не доливати в посудину доповна;кришку гарячого посуду брати рушником або схоплювачем і відкривати від себе.

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Опрацювати конспект та підготуватися до самостійної роботи на наступний урок по темі «Гарячі напої».2. Приготувати чай рідним, використовуючи інструкційну карту.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Пєскова Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 травня 2022
Переглядів
1159
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку