Презентація: проєкт "ПИЛ У НАШОМУ ЖИТТІ"

Про матеріал
Інформаційно-дослідницький проєкт, 3 клас Координатор проєкту: Цимбал О.А.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПИЛУ НАШОМУ ЖИТТІІнформаційно-дослідницький проєкт, 3 клас. Координатор проєкту: Цимбал О. А.

Номер слайду 2

АКТУАЛЬНІСТЬ З кожним роком збільшується кількість людей, які мають алергічні реакції на пил. Пил може бути причиною різних хвороб шкіри, зокрема дерматитів, захворювань алергійної природи, онкологічних захворювань, пневмоконіозів (невиліковне і незворотнє захворювання легень).

Номер слайду 3

ПРОЄКТЗа кількістю учасників: колективний. За тривалістю:середньої тривалості (два тижні)

Номер слайду 4

Мета проєкту. Освітній аспект:створити в учнів образ цілісного знання про пил, джерела пилу;розширити уявлення учнів про шкідливість пилу та його значення;збагатити знання дітей про способи боротьби з пилом. Розвивальний аспект:формувати вміння висловлювати та захищати свої ідеї; розвивати уміння презентувати результати своєї роботи. Виховний аспект:виховувати почуття відповідальності, самодисципліни і самоорганізації; виховувати бажання виконати роботу якісно. Соціалізуючий аспект:усвідомлення значення спільних зусиль, роботи в команді;формувати та розвивати здібності учнів організовувати інших.

Номер слайду 5

Підготовчий етап. Повідомлення теми проєкту. Пошук і аналіз проблеми. Вчитель та учні обговорюють спільну мету проєкту. Учитель ознайомлює з правилами роботи в проєкті, мотивує діяльність учнів. Обго­ворення методів дослідження.

Номер слайду 6

Етап планування. Побудова алгорит­му діяльності. Визначення джерел інформації, способів презентації результатів, критеріїв оцінювання. Учні розподіляють поміж собою обов'язки, учитель лише вислов­лює ідеї та пропозиції

Номер слайду 7

Дослідницький етап. Практичне вико­нання запланованих кроків: учні здійснюють безпосередній збір інформації та аналізують її, вико­нують завдання щодо реалізації запланованих дій, при цьому вчи­тель спостерігає і консультує.

Номер слайду 8

Презентативний етап. Оформлення кінцевого результату, захист робіт.

Номер слайду 9

Етап оцінювання (оцінно-рефлексивний) Аналіз ре­зультатів,оцінювання якості про­єкту. Можна проводити шляхом самооцінювання, колективного обговорення, анкетування, скла­дання індивідуальних звітів тощо.

Номер слайду 10

Презентаціядля дітей

Номер слайду 11

Проєкт. ПИЛ У НАШОМУ ЖИТТІ

Номер слайду 12

Мета та завдання проєкту. Дізнатися, що таке пил, звідки він береться. Знайти дієві способи боротьби з пилом. Дослідити місця у квартирах, будинках, де найбільше накопичується пил. Дізнатися про шкідливість пилу та його значення.

Номер слайду 13

Проблемні запитання. Звідки береться пил?Дія пилу на організм людини. Які місця в житловому приміщенні (будинках, квартирах) накопичують більше пилу?Як вдома боротися з пилом? Чи є користь від пилу?

Номер слайду 14

Джерела інформаціїГазета «Колосочок», 2013 рік, №9 Наталя Бушковська. Звідки береться пил?, інтернет-видання «Українська правда», розділ «Життя» obuchonok.com.ua/node/177https://uk.wikipedia.org/wiki/Пил

Номер слайду 15

Критерії оцінювання: Якісна презентація роботи. Внесок учня в розкритті проблемного питання. Активність учня Міра самостійності

Номер слайду 16

Об’єднуємося в групи: ПошуковціМедики. Дослідники. Екологи. Природолюби

Номер слайду 17

ПошуковціДізнатися, що таке пил. Довідатися про джерела пилу. Форма представлення результату: оформлення колажу з фото чи малюнками

Номер слайду 18

Медики. Дізнатися, як пил впливає на людський організм. Форма представлення результату: створити пам’ятки про вплив пилу на організм людини

Номер слайду 19

Дослідники. Протягом 10 днів дослідити, які місця в будинку або квартирі накопичують більше пилу, а які менше. Форма представлення результату: за допомогою фотозвітів повідомити, які місця в житловому приміщенні накопичують більше пилу, а які менше.

Номер слайду 20

Екологи. Знайти інформацію про способи боротьби з пилом у житловому приміщенніФорма представлення результату: створити презентацію «Способи боротьби з пилом у житловому приміщенні»

Номер слайду 21

Природолюби. Довести, що пил є дуже важливою складовою природи. Форма представлення результату: створити буклет про важливість пилу в природі.

Номер слайду 22

ПОБАЖАННЯ Горішок знань міцний—це знає кожен. Та раджу вам — не відступать!Його вам розколоти допоможе Бажання ваше все на світі знать!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
7 жовтня 2023
Переглядів
247
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку