Презентація "Проект "Птахи-рекордсмени". Пташина Олімпіада"

Про матеріал

Проект "Птахи-рекордсмени" охоплює різні сторони вивчення цієї проблеми. З допомогою учнів ми створили дану презентацію "Пташина Олімпіада". Інформація вражає! На перший поглад, такі знайомі птахи ... Але які рекорди вони б'ють! Вчителі, яких зацікавила ця інформація, можуть знайти презентації на сторінках даного сайту з позначкою "ПРОЕКТ". Повірте, Ви не пожалкуєте, що витратили свій час та увагу!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель-методист БЗШ І-ІІІ ступенів № 4 Омельчук Н. М.

Номер слайду 2

В різноманітному світі птахів, який сьогодні налічує по-над 9800 видів, є свої рекордсмени. З першого погляду, вони нічим не примітні. Однак багато з них мають супер- здібності, про які ми навіть не підозрюємо. Найбільші і найменші, найшвидші і найвитриваліші – а є серед них і ті, що встановлюють рекорди не лише в пташиній кате-горії – де в чому наші пер- наті сусіди по планеті за- лишають позаду всіх ін- ших тварин. Познайом- тесь з «олімпійськими пе- реможцями», дізнайтесь про унікальні «спортивні» здібності деяких птахів.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Як не дивно, переможцем у цій категорії дістається гірсько-му гусаку. Є документи, які засвідчують, що цей птах може літати на висоті майже 11км.

Номер слайду 7

На друге та третє місця забралися бородані (7500 м) і кон-дори (більше 5 км).

Номер слайду 8

Номер слайду 9

На першому місці в спортивних змаганнях по дальності пе-рельотів – сірий буревісник. Довжина перельоту під час мі-грації склала 64 тис. км.

Номер слайду 10

Не відступає полярна крячка, яка робить далекі перельоти з Північної Європи до Австралії в кілька десятків тисяч кі-лометрів (40 000 км).

Номер слайду 11

Багато мешканців природи здійснюють далекі подорожі. Пташка, іменована плосконіс-плавунчик, з російської тун-дри летить зимувати в Південну Америку. Довжина шляху при цьому становить 15 тис. км.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Літає швидше всіх птахів сокіл-сапсан (350 км/год), але це при нападі на здобич, в інший час він пересувається в повіт- рі повільніше (приблизно 100 км/год), так що 2 місце по шви-дкості польоту, яке тримає чорний стриж (180-200 км/год), можна визнати суперечливим, а третє по праву належить се-верянці (104 км/год).

Номер слайду 14

Страус розвиває швидкість бігу 72 км/год, але може і до … вісьмидесяти «вичавити».

Номер слайду 15

Переможцем найшвидшого плавання являється папуаський пінгвін. Рекордсмен набирає у воді швидкість 36 км/год.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Найдовший крок (іноді понад 7 м) здібний здійснити страус.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Пінгвіни здібні пірнати на глибину до 300 м. Найбільша гли-бина занурення у воду серед птахів була спочатку зафіксова-на у берегів Антарктиди. Один з імператорських пінгвінів пірнув на глибину 483 м. Потім інший «брат» подолав відміт-ку 540 м. Але олімпіські рекорди не стоять на місці! Зафіксо-вано, пінгвін може пірнати на глибину 1,5 км та швидко пове- ртатися на поверхню, що рятує від декомпресії. Під водою птах може знаходитися 20 хвилин.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

*Тварини — рекордсмени світу 5ka.at.ua›load/biologija/nezvichajni_roslini_ta_… * Пташині рекорди http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-58982/ * http://www.petsinform.com/guinnes/birds.htm * http://guinnessrecord.ru/index.php/kniga-2002/priroda/ptitsy

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Маслієнко Лариса
    Цікава інформація. Ви молодці.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
13 липня 2018
Переглядів
1058
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку