Презентація Проект з технології Ключниця

Про матеріал
Презентація Проект з технології виготовлення Ключниці для 7 класу з технологічною картою, хлопці
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект з технології Ключниця. Вчитель технологій Шевченко Н. Б.

Номер слайду 2

Історична довідка. Ключниця (аксесуар) - спеціалізований футляр об'ємної форми для зберігання та перенесення ключів. Об'єднує та фіксує ключі для зменшення ризику їх втрати. Закривається за допомогою кнопок або блискавки. Містить кілька кілець-тримачів ключів чи карабінів і, як правило, одне відділення. Але іноді забезпечена кишеньками та відділеннями для монет та купюр, і таким чином додатково виконує функції портмоне.

Номер слайду 3

Також може бути у вигляді брелока для сумки (із зовнішнім фіксатором-карабіном). Найчастіше виготовлена ​​з натуральної шкіри (наприклад, крокодила, ската) і відноситься до шкіргалантереї. За якістю вироблення шкіри ключниці можна визначити соціальний статус власника. Може бути модним аксесуаром, тобто відповідати модним тенденціям (колір сезону, тип обробки шкіри, наприклад, печворк) та бути виробом відомого бренду.

Номер слайду 4

Ключниця футляр. Футля́р (від нім. Futteral) — Представляє аксесуар, чохол або коробочка з кришкою для зберігання різних ключів, предметів побуту та цінностей, зазвичай довгастої плоскої форми. Залежно від призначення існують футляри для окулярів, прикрас, монет, ручок пір'я, ключів (див. ключниця), фотоапаратів або манікюрних наборів. Футляри виготовляються із металу, пластику, шкіри, штучної шкіри або текстилю. Усередині футляр зазвичай оббитий м'яким матеріалом – замшею, велюром, шовком або шкірою. Для чіткої орієнтації предмета, що зберігається, може бути використаний чіткий ложемент

Номер слайду 5

Ключниця-брелок. Брелок (від фр. breloque [1]) - Представляє аксесуар, прикраса на ключі, виконане у вигляді підвіски на ланцюжку, браслеті, кільце для ключів та ін. Зазвичай використовується в декоративних та рекламних цілях. Брелок сприяє зменшенню ймовірності втрати ключів за рахунок збільшення розміру, маси зв'язки.

Номер слайду 6

Ключниця-портмоне. Портмоне (від фрportmonue) - представляє невеликий порожнистий або плоский предмет (спочатку мішечок), найчастіше зі шкіри або тканини, призначений для носіння грошей, ключів, банківських карток, документів.

Номер слайду 7

Ключник - у Стародавній РусіЛюдина, яка відала продовольчими запасами будинку, маєтку та ключами від місць зберігання. Службовець наказу чи палацового відомства.

Номер слайду 8

Ключник - головний розпорядник, що іноді значив у пана більше, ніж дружина і рідня, що жила у дворі; він завідував клітями та всіма будівлями, тримав ключі, словом відав усім домоуправлінням. Дружині Ключника зазвичай доручалося управління жіночою прислугою, якщо пан не довіряв своїй дружині. Ключники були князівські, владні, боярські та царські. Відставному ключнику (старому тобто колишньому посаді) давалося платню, оклад чи маєток. Ключник колійний — особа, яка виправляла ту саму посаду під час подорожі государя.

Номер слайду 9

Настінні ключниці: види. Декоративні настінні ключниці можуть стати чудовим подарунком, який порадує близьких людей своєю оригінальністю і незвичайністю. До того ж, це ще й чудовий помічник для наведення порядку.

Номер слайду 10

Настінні ключниці: види. Умовно всі настінні ключниці можна поділити на два види – відкриті та закриті. Перші – це, по суті, будь-яка підходяща основа із прикріпленими до неї гачками. Другі дещо складніше у виконанні, тому що являють собою шафку, дуже часто з однією або декількома поличками.

Номер слайду 11

Настінні ключниці: види. Відкриті ключниці Найпростіший варіант для дизайнера-початківця - майструвати і декорувати прості ключниці настінні своїми руками. Фото, розташовані нижче, дають приблизне уявлення, як ці дрібниці мають виглядати. Для оформлення відкритого сховища ключів можна використовувати все те, до чого легко прикріпити гачки.

Номер слайду 12

Матеріали та пристосування: Щільний картон; Ножиці;Клей ПВА;Серветки білі;Шпаклівка;4 шт. гачків для ключів;Фарба чорна;Фарби кольорові;Пензли.

Номер слайду 13

Технологічна карта{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ з/п. Назва оперціїЕскіз(зображення)Опис операціїІнструменти та приладдя1 Розмітка та вирізання деталей. Взяти картон, виміряти прямокутник(3шт.), довжина – 25см.,ширина – 10см., вирізати. Картон, ножиці, лінійка, олівець2 Склеювання деталей. Склеїти між собою 3 заготівки. Клей ПВА, пензлик3 Розмітка та склеювання деталей. Взяти картон, виміряти смужку(3шт.) довжиною – 25см., шириною - 2см., вирізати та склеїти між собою. Картон, ножиці, лінійка, олівець, клей ПВА, пензлик.

Номер слайду 14

Технологічна карта(продовження){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}4 Склеювання деталей. Взяти деталь №2 та наклеїти її на деталь №1 (вийшла основа)Клей ПВА, пензлик5 Розмітка та вирізання деталей. На кортоні виміряти будинок №1 (3 шт) – розміром: довжина – 6см.+ 5см. дах, ширина – 7см. Картон, ножиці, лінійка, олівець6 Склеювання деталей. Взяти основу та приклеїти на неї будиночек №1 Клей ПВА, пензлик

Номер слайду 15

Технологічна карта(продовження){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}7 Розмітка, вирізання та склеювання деталей. На картоні виміряти і вирізати будинок №2 (2шт.) розміром: довжина - 10см., ширина – 6см., довжина – 10см., ширина – 6,5см(1шт). Приклеїти на основу. Картон, ножиці, лінійка, олівець, клей ПВА, пензлик.8 Розмітка, вирізання та склеювання деталей. На картоні виміряти і вирізати будинок №3 (2шт.) розміром: довжина - 11см., ширина – 7см., довжина – 11см., ширина – 7,5см(1шт). Приклеїти на основу. Картон, ножиці, лінійка, олівець, клей ПВА, пензлик.9 Розмітка, вирізання та склеювання деталей. На картоні виміряти і вирізати будинок №4 (2шт.) розміром: довжина - 11см., ширина – 5см., довжина – 11см., ширина – 5,5см(1шт). Приклеїти на основу. Картон, ножиці, лінійка, олівець, клей ПВА, пензлик.

Номер слайду 16

Технологічна карта(продовження){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}10 Розмітка, вирізання та склеювання деталей. На картоні виміряти, вирізати та наклеїта на дах будинків, смужки розміром: довжина – 12см., ширина – 1см. (4шт.)Картон, ножиці, лінійка, олівець, клей ПВА, пензлик.11 Вирізання та наклеювання. Вирізати з картону та наклеїти на будинки двері, віконця, паркан. Картон, ножиці, лінійка, олівець, клей ПВА, пензлик.12 Наклеювання на основу серветок. Основу намастити клеєм та на клеїти серветки, зверху серветок, ще раз пройти клеємклей ПВА, пензлик.

Номер слайду 17

Технологічна карта(продовження){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}13 Наклеювання на основу серветок. Основу намастити клеєм та на клеїти серветки, зверху серветок, ще раз пройти клеєм. Клей ПВА, пензлик.14 Наклеювання на основу серветок. Основу намастити клеєм та на клеїти серветки, зверху серветок, ще раз пройти клеєм. Клей ПВА, пензлик.15 Наклеювання на основу серветок. Основу намастити клеєм та на клеїти серветки, зверху серветок, ще раз пройти клеємклей ПВА, пензлик.

Номер слайду 18

Технологічна карта(продовження){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}16 Нанесення на основу шпаклівку. Розвести в пластмасовому стаканчику 250 гр. шпаклівки з водою до стану густої сметани. Пласмасовий стаканчин, 250гр. шпаклівки, паличка для замісу, вода17 Розмітка та приклеювання гачків для ключів. Промазати шпаклівкою низ основи, шпажкою зробити розмітку для гачків. Шпаклівка, шпажка18 Приклеювання гачків на основу. На шпаклівку на клеїти гачки для ключів. Гачки для ключів

Номер слайду 19

Технологічна карта(продовження){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}19 Фарбування виробу. Коли висохне шпаклівка, пофарбувати основу чорною фарбою. Чорна фарб, пензлик20 Фарбування виробу. Фарбування виробу на свій смак. Фарби

Номер слайду 20

Технологічна карта(продовження){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}10 Розмітка, вирізання та склеювання деталей. На картоні виміряти, вирізати та наклеїта на дах будинків, смужки розміром: довжина – 12см., ширина – 1см. (4шт.)Картон, ножиці, лінійка, олівець, клей ПВА, пензлик.11 Вирізання та наклеювання. Вирізати з картону та наклеїти на будинки двері, віконця, паркан. Картон, ножиці, лінійка, олівець, клей ПВА, пензлик.12 Наклеювання на основу серветок. Основу намастити клеєм та на клеїти серветки, зверху серветок, ще раз пройти клеємклей ПВА, пензлик.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бахтіна Вікторія Владленівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Старокожева Оксана Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
7256
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку