Презентація "Проєктна діяльність як метод формування національної свідомості учнів"

Про матеріал
Презентація розроблена для виступу на педраді з використанням власного досвіду.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєктна діяльність як метод формування національної свідомості підлітків. Підготували: вихователь Змійовська Г. М. вчитель Лемега Л. С.

Номер слайду 2

Одним із кращих прикладів формування національної свідомості підлітків та розвитку їх життєвих компетенцій , а також впровадження новітніх нетрадиційних технологій є проєктна методика, яка сприяє розвитку ініціативи, самостійності, організаторських здібностей, стимулює процес саморозвитку. Слово «проєкт», в перекладі з латинського, означає «кидання вперед».

Номер слайду 3

Проєктна діяльність : формує всі необхідні життєві компетенції;дає можливість орієнтуватися в інформаційному просторі;забезпечує самостійне здобування знань та їх систематизацію;створює умови творчого саморозвитку учнів; вчить бачити проблему і приймати рішення.

Номер слайду 4

Що дає використання проєктів у виховній роботі ?допомагає якнайкраще організувати цілеспрямовану співпрацю у вихованні майбутнього покоління через активну, творчу діяльність.розвиває вміння, здібності й мислення дитини; відкриває нові можливості та розкриває прихований потенціал кожного; допомагає вдосконалюватись, спілкуватись і прислуховуватись; підтримує і дає впевненість у собі, віру у своє «я».дозволяє побачити у звичайному щось нове, роздивитись об'єкт дослідження з інших точок зору Проєкт

Номер слайду 5

типи проєктів (За кількістю учасників): індивідуальні; парні; групові.

Номер слайду 6

типи проєктів (За провідною діяльністю): Дослідницькі (в основі проєкту знаходяться дослідження певних явищ та процесів) Творчі ( спільне створення художніх творів, видовищ, заходів тощо)Ігрові, рольові (в яких учасники проєкту виконують визначені ролі)Інформаційні (збір та аналіз інформації про певний об'єкт)Практичні (безпосереднє впровадження у практику)

Номер слайду 7

АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОЄКТОМЯ ХОЧУОБГОВОРЕННЯ ЦІЛЕЙ ПРИЙНЯТТЯ ЦІЛЕЙВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМИВИЗНАЧЕННЯ ІДЕЙПО ЇЇ РЕАЛІЗАЦІЇПЛАНУВАННЯ РОБОТИПОШУК ІНФОРМАЦІЇПРОДУКТПРЕЗЕНТАЦІЯОЦІНКА МОЖЛИВОСТЕЙРЕФЛЕКСІЯПІДСУМКИпроєкт

Номер слайду 8

ФОРМИ ПРОЄКТІВГАЗЕТАРЕФЕРАТТВІРАЛЬБОММУЛЬТИМЕДІЙНА ПРЕЗЕНТАЦІЯКОЛАЖВІДЕОФІЛЬМВИСТАВКА

Номер слайду 9

Інформаційно-пошуковий проєкт. Мета проєкту: сприяти розширенню світогляду дітей, формувати почуття любові до рідної землі, гордості до неї, не соромитися виказувати патріотичні почуття, громадянську позицію, виховувати інтерес до сучасних подій у країні та миролюбність.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Груповий інформаційний проєкт: «Вивчаємо історію замків України».

Номер слайду 12

Мета проєкту:- розширити знання учнів про пам’ятки архітектури рідного краю на основі проведених екскурсій замками Львівщини;- ознайомити з історією старовинних замків, які входять до «Золотої підкови» Львівщини – Олеського, Підгорецького, Золочівського замків;- сприяти формуванню в учнів духовної єдності поколінь;- виховувати повагу до культури та історії своєї держави, що є основою складової патріотичного виховання молоді;- розвивати діалогічне мовлення;- збагатити словник новими словами та фразами.

Номер слайду 13

Історія замків наповнена загадками, таємницями і містичними легендами.

Номер слайду 14

Презентація проєкту

Номер слайду 15

Презентація проєкту

Номер слайду 16

Інформаційний проєкт «Великі жінки України»

Номер слайду 17

Мета проєкту: -ознайомити з моментами життя великих українок; - виховувати повагу до визначних особистостей, патріотизм ,моральні цінності, любов до України та її народу, до народної Берегині; - розвивати почуття гармонії та краси, любові та гордості за українську жінку.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Україна має древню і величну історію і культуру. Наша держава володіє величезним творчим потенціалом у всі віки створюючи цінності , які можуть стати предметом гордості та патріотизму. Дані проєкти спрямовані на всебічний розвиток учнів і має за мету ознайомити їх з історією рідної батьківщини. Знайомство з найцікавішими місцями україни, її видатними постатями сприяє формуванню в учнів духовної єдності поколінь, Виховує повагу до культури та історії своєї держави , що є основою складовою патріотичного виховання молоді.

Номер слайду 20

Сьогодні метод проєктів вважається одним із перспективних видів як навчання так і виховання, тому що він створює умови для творчої самореалізації учнів, підвищує мотивацію, сприяє розвитку їхніх інтелектуальних здібностей. Учні набувають досвіду вирішення реальних проблем з огляду на майбутнє самостійне життя, які проектують. Німецький педагог А. Флітнер характеризує проєктну діяльність як навчальний процес, в якому обов'язково беруть участь розум, серце і руки ("Lernen mit Kopf, Herz und Hand"), тобто осмислення самостійно добутої інформації здійснюється через призму особистого відношення до неї і оцінку результатів в кінцевому продукті.

pptx
Додано
11 грудня 2023
Переглядів
120
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку