Презентація "Проектний метод навчання"

Про матеріал
Що сприятиме кращому засвоєнню нових знань, навчить планувати, працювати з декількома джерелами інформації, критично сприймати нові дані, збирати, аналізувати і систематизувати відомості, працювати в групі, презентувати і оцінювати власні здобутки? Презентація знайомить з проектним методом навчання,містить посилання на цікаві матеріали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєктний метод навчання. Підготувала Н. В. Шаповал

Номер слайду 2

Як стимулювати школярів до активності на уроках? Як створити захопливу атмосферу досліджень і наукових пошуків? Що сприятиме кращому засвоєнню нових знань, навчить планувати, працювати з декількома джерелами інформації, критично сприймати нові дані, збирати, аналізувати і систематизувати відомості, працювати в групі, презентувати і оцінювати власні здобутки?Застосуйте проєктний метод навчання!

Номер слайду 3

«Project» (від лат.) - кинутий впередЄ. С. Полат: «Метод проєктів передбачає певну сукупність навчально-пізнавальних прийомів, що дозволяють вирішити певну проблему під час самостійних дій з обов’язковою презентацією результатів. Якщо говорити про метод проектів як педагогічну технологію, то вона передбачає сукупність дослідницьких проблемних методів, творчих за своєю діяльністю»Проєктний метод, як відомо, – це метод навчання, що передбачає здобуття знань учнями, а також формування в них умінь та навичок у пошуковій діяльності, тісно пов’язаній з практикою і реальними життєвими ситуаціями.

Номер слайду 4

Мета і завдання технологіїЦілі і завдання проєктної технології: Не тільки передати учням суму знань, а ще й навчити здобувати ці знання самостійно, застосовуючи їх для розв’язання нових пізнавальних і практичних завдань;Сприяти формуванню в учнів комунікативних навичок;Прищепити учням уміння користуватися дослідницькими прийомами: збирання інформації, аналізу з різних точок зору, висування гіпотез, вміння роботи висновки.

Номер слайду 5

Які переваги проєктного методу навчання?Завдяки застосуванню проектного методу навчання в учнів, які виконують проекти і беруть участь у науково-пошуковій роботі, утворюються важливі властивості та характеристики особистості:посилюється мотивація до навчання;розвивається критичне мислення;формуються вміння працювати з інформацією і використовувати наявні знання у конкретних практичних ситуаціях;удосконалюються комунікативні навички.

Номер слайду 6

Які переваги проектного методу навчання?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Які види проектів можна використати?індивідуальні групові кооперативні,  змагальні  конкурсні монопредметні,  міжпредметні, надпредметні короткий проект (від 1 до 6 годин) , середньої тривалості від тижня до місяця, тривалий від одного до кількох місяців.інформаційні, творчі науково-пошукові 

Номер слайду 9

Обов’язковими критеріальними вимогами педагогічного проектування є:

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Технологія діяльності педагога зі створення проекту здійснюється за такими етапами: 

Номер слайду 12

Етапи проєкту:

Номер слайду 13

ОПРАЦЬОВАНІ МАТЕРІАЛИ З ТЕМИ : «Впровадження елементів проектних технологій у навчальний процес»

Номер слайду 14

ВИКОРИСТАННЯ ПРОЕКТНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Номер слайду 15

Цікаві матеріали з теми

Номер слайду 16

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
31 січня 2020
Переглядів
1082
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку