Презентація проекту класу "Подорож до читай міста"

Про матеріал
Книга в житті людини відіграє надзвичайно важливу роль: вона є джерелом знань, засобом передачі інформації, досягнень науки, культури. Книга зв'язує людину з минулим і майбутнім, збагачує знаннями, виховує в ній кращі людські якості. Отже, книга - це чудове надбання людства, наш друг і порадник Сьогодні книга втрачає свою популярність. І дорослі, й діти надають перевагу відпочинку за комп’ютером, ніж за книгою. Та й по необхідну інформацію частіше звертаються до Інтернет – служб, ніж до бібліотеки. У той час, як любов до книги, начитаність, літературний смак – це показники культурної, загально розвиненої, високоморальної особистості. Тож варто змалку долучати дітей до читання, виховувати бережне ставлення до книг. Проект спрямований на залучення дітей до бібліотеки, підвищення інтересу до читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ “Гуляйпільська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів”

Номер слайду 2

Керівник проекту: Класний керівник: Біла Олена Іванівна Учасники проекту: учні 5 класу Гуляйпільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Номер слайду 3

Тип проекту: практично-ориентований, колективний

Номер слайду 4

Актуальність: Книга в житті людини відіграє надзвичайно важливу роль: вона є джерелом знань, засобом передачі інформації, досягнень науки, культури. Книга зв'язує людину з минулим і майбутнім, збагачує знаннями, виховує в ній кращі людські якості. Отже, книга - це чудове надбання людства, наш друг і порадник Сьогодні книга втрачає свою популярність. І дорослі, й діти надають перевагу відпочинку за комп’ютером, ніж за книгою. Та й по необхідну інформацію частіше звертаються до Інтернет – служб, ніж до бібліотеки. У той час, як любов до книги, начитаність, літературний смак – це показники культурної, загально розвиненої, високоморальної особистості. Тож варто змалку долучати дітей до читання, виховувати бережне ставлення до книг. Проект спрямований на залучення дітей до бібліотеки, підвищення інтересу до читання.

Номер слайду 5

Мета проекту: Розширити знання дітей про світ, показуючи соціальну значимість бібліотеки. Завдання проекту: - формувати уявлення дітей про бібліотеку; - ознайомити з основними відомостями про книгу, бібліотеку, правилами поводження з книгою та її збереження, виховувати повагу до праці бібліотекаря; - ознайомити з правилами поведінки у бібліотеці; - розвивати бережне ставлення до книг; - прилучати дітей до читання.

Номер слайду 6

Етапи реалізації проекту: 1. Діагностико-концептуальний: Ознайомлення з бібліотекою, зустріч з працівником бібліотеки Порохнявою Г.М. Проведення учнівських зборів. 2. Організаційний: Організація та проведення бесід про книгу, вікторин. Користування послугами шкільної бібліотеки, опрацьовування різних джерел інформації про книгу. Проведення свята книги.

Номер слайду 7

Наше кредо: Книга повинна стати новим, завжди досягненим дивом. Наш девиз: Книга – супутник життя.

Номер слайду 8

Хто ми? Які ми? Ш - шустрі К – кумедні О – особливі Л – лагідні Я – яскраві Р – розумні І - ідеальні

Номер слайду 9

Переважна більшість наших почуттів іде від спілкування з книгою. І в цьому вся річ. Якщо воно так впливає на нас, то зрозуміло, якого великого значення набуває наше вміння працювати з книгою. Той, хто його опанував, може досягти у своєму житті більших успіхів, ніж той, хто ним не володіє. Пообіцяймо собі, що зробимо все, аби наше ставлення до книги було якнайкращим.

Номер слайду 10

ІІІ етап – заключний: Обробка результатів з реалізації проекту. Оформлення фотовиставки “ Ми в бібліотеці”. Презентація проекту “ Подорож до Читай – міста”.

Номер слайду 11

Очікувані результати: В результаті реалізації проекту ми очікуємо поповнення знань, набутих у молодших класах, щодо книги та бібліотеки, про основні елементи книги, правила користування нею. Діти дізнаються про світ в цілому, про людей різних професій, які створюють книги; про те, як книга прийшла до людей та чому її треба любити і берегти. Ми повинні також досягти того, щоб книга стала для читачів завжди новим, завжди досягненим дивом; щоб вони прагнули спілкування з книгою для того, щоб краще пізнати світ, в якому вони живуть.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ppt
Додано
15 січня 2019
Переглядів
920
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку