Презентація проету на тему "Вдосконалення фотозображень за допомогою системи лінз"

Про матеріал

Завдання кожного фотографа - найкраще передати обємність та перспективу, настрій, виділяючи головне в кадрі.

Використання лінз – фішая, теле-, макро- та ширококутних- об'єктивів дають можливість отримати оригінальні знімки. Саме ці універсальні конструкції здатні перетворити будь-яку камеру, від професійного фотоапарату і до мініатюрних смартфонів та планшетів, в повноцінний набір для фото творчості. Тому, кожен може внести свою лепту при зйомці фотографій і відчуватися професіоналом, створюючи найоригінальніші та найкреативніші фотографії.

Переваги використання фотооб'єктивів на мобільному телефоні є те, що телефон завжди під рукою і дозволяє зробити знімки за будь-яких умов, без зайвих зусиль.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вдосконалення фотозображень за допомогою системи лінз. Творчий проект 11 клас

Номер слайду 2

Навколишній світ постійно змінюється. Тому не дивно, що люди завжди прагнули знайти спосіб автоматично запам’ятати й зберегти на довгі роки митті реального життя у всьому його розмаїтті. Актуальність роботи полягає в тому, що як би бурхливо не розвивалася фотографія в плані модернізації, але креативність в ній завжди прослідковується.

Номер слайду 3

Мета роботи полягає в освоєнні структури та можливостей використання фотооб’єктивів типу фішая, телеоб’єктива, макро- та ширококутних- об’єктивів на мобільному телефоні для удосконалення фотозображень.

Номер слайду 4

Загальна характеристика об’єктивів для покращення камери Ширококутник – більше простору в кадріКороткофокусний об'єктив - об'єктив, фокусна відстань якого менше 35 мм. Кут поля зору від 52 ° до 82 ° включно. Види - «фікси» і «зуми». З усіх видів  об'єктивів ширококутний  має найменшу фокусну відстань, але -найширший кут зору. Цей об'єктив допомагає зробити знімок, коли простір для зйомки обмежено, але є бажання вмістити в одну картинку декілька об’єктів.

Номер слайду 5

Fisheye – рибяче око. Об'єктив дає кут огляду в 180 градусів. Типи : циркулярні і діагональніДисторсія — аберація оптичних систем, при якій лінійне збільшення змінюється по полю зору. При цьому порушується подібність між об'єктом і його зображенням. Головною перевагою є те, що за допомогою «рибячого ока» при зйомці можна захопити більше простору навіть в обмежених умовах

Номер слайду 6

Телеоб'єктив (жарг. «телевик»)- різновид довгофокусного об'єктива, оптична конструкція якого дозволяє зробити оправу і весь об'єктив коротшим, ніж його фокусна відстань. Телеобєктив – зйомка з місця на далекі відстаніТипи телеоб’єктивів1) короткі телеоб'єктиви;2) середні телеоб'єктиви;3) "супер" телеоб'єктиви;Найпопулярніша функція, а також перевага об'єктиву – це наближення та збільшення тих об'єктів, які насправді невеликі.

Номер слайду 7

Макрообєктив – збільшення маленьких деталей. Об'єктив, призначений для макрозйомки, мінімальна дистанція фокусування якого становить 20 мм і менше. Серед переваг звісно можна вважати збільшену зйомку з деталями, з якою ні один інший об’єктив не справляється.

Номер слайду 8

Опис засобу, на якому використовувалися об’єктиви В експериментальній частині розглядається використання об’єктивів на камері мобільного телефону Sony Xperia Z1. Об’єктив Sony G Lens обладнаний 27-міліметровим ширококутним об’єктивом із діафрагмою F2.0 Великий сенсор зображень Exmor RS для мобільних пристроїв містить діагональ 1/2,3 дюйма та роздільну здатність 20,7 МП.

Номер слайду 9

Опис об’єктивів в даному експерименті1) «Рибяче око» або Fisheye – він збільшує кут огляду до 180 градусів. Тим самим ми зможемо сфотографувати більше предметів в якіїсь кімнаті і тд. Але в нього найбільше спотворення фотографіі.2)Ширококутник або Wide об’єктив – також збільшує кут огляду, але лише до 110 градусів. Менш спотворює фотографію аніж Fisheye. Також має збільшення - 0.67 X 3) Macro лінза – допомагають фотографувати крупним планом і зробити акцент на невеликих деталях. Збільшення: 10 Х. Відстань фокусування: від 10 ~ 23 мм 4) Телеоб’єктив – немає ніяких спотворень, тому найкраще підходить для портретного знімку фотографій. Має десятикратне наближення, а також кільце фокусування для точного наведення на різкість.

Номер слайду 10

Фото, зроблені за допомогою фотооб’єктивів Зображення місцевості Застосування фішая. Дане порівняння фотографій однієї місцевості вказує на широкі можливості застосування фішая. Саме тут видно, як саме «рибяче око» збільшує кут огляду, і тим самим дає більш обємну інформацію. Але з цією перевагою фотографія також набуває спотворення ліній (дисторсія).

Номер слайду 11

Фішай допомагає зробити знімок, коли простір для зйомки обмежено, але є бажання вмістити в одну картинку декілька об’єктів. Шкільна бібліотека

Номер слайду 12

Православна церква у Тур’я-Реметі. Знімок, виконаний об’єктивами: звичайний, ширококутник, фішай (зверху вниз).

Номер слайду 13

Зимовий пейзаж. На рисунку виразно зображена бочкоподібна дисторсія. Зі сходженням дерев до центру помітно, як дисторсія пропадає, а в центрі фотографії дерево дістає більшу опуклу форму. Також можна помітити, що будинки на задньому плані здаються дуже віддаленим. Насправді відстань порівняно невелика (приблизно тридцять метрів).

Номер слайду 14

Телеобєктив здатний збільшувати предмет фокусування з місця. При цьому маючи малий кут огляду, потрібно врахувати, що саме будемо фотографувати, тому що інші предмети на фото не потраплять (в нашому випадку – колодязь, який збільшує телеоб’єктив). Фотографії зроблені за допомогою телеоб’єктива

Номер слайду 15

На знімку характерне збільшення в десять разів зображення, при цьому помітне замилення фотографіїМакрознімок підлоги. Макрознімок троянди

Номер слайду 16

Завдання кожного фотографа - найкраще передати обємність та перспективу, настрій, виділяючи головне в кадрі. Використання лінз – фішая, теле-, макро- та ширококутних- об’єктивів дають можливість отримати оригінальні знімки. Саме ці універсальні конструкції здатні перетворити будь-яку камеру, від професійного фотоапарату і до мініатюрних смартфонів та планшетів, в повноцінний набір для фото творчості. Тому, кожен може внести свою лепту при зйомці фотографій і відчуватися професіоналом, створюючи найоригінальніші та найкреативніші фотографії. Переваги використання фотооб’єктивів на мобільному телефоні є те, що телефон завжди під рукою і дозволяє зробити знімки за будь-яких умов, без зайвих зусиль. Отже, об’єктиви – надійний та зручний предмет у сучасній фотографії, як для професіонала, так і для аматора. 

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Фізика (рівень стандарту) 11 клас (Сиротюк В.Д., Баштовий В.І.)
До уроку
Розділ 4. ХВИЛЬОВА І КВАНТОВА ОПТИКА
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
829
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку