Презентація "Професії майбутнього"

Про матеріал
Запропонований матеріал допоможе розширити знання про професії, які будуть потрібні в майбутньому, збагатить словниковий запас. удосконалить навички читання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професії майбутнього В недалекому майбутньому будуть потрібні ті спеціальності, яких не зможуть витіснити програми і роботи. А це:медики;вчителі;фахівці з гостинності;персональні послуги;творчі спеціалізації, креативні професії.

Номер слайду 2

Медичні професії майбутньогоІТ-медик. Людина, яка «комп'ютеризує» і «віртуалізує» процеси лікування;генетичний консультант. До нього будуть звертатися не в тому випадку, коли вже діагностували генетичну хворобу. Цей лікар буде найбільш затребуваним, оскільки в превентивній медицині будуть активно досліджувати унікальний геном людини, щоб зрозуміти, які захворювання виявляться протягом життя;молекулярний дієтолог. Цей спеціаліст буде глибоко досліджувати організм, щоб запропонувати те, що потрібно тільки конкретній людині;оператор медичних роботів;фахівець з кіберпротезування;консультант зі здорової старості.

Номер слайду 3

Освіта:-розробник освітніх траєкторій. Це той педагог, який буде підбирати під учня унікальну ефективну програму навчання з урахуванням його психологічних особливостей, початкових знань і кінцевого бажаного результату;-тьютор - педагог, який контролює процес індивідуальної освіти;-ментор стартапів. Людина, яка має досвід запуску стартапів, і надає інформацію про те, як запустити ваш особистий стартап;-ігропедагог. Учитель, який розробляє освітні ігри;-тренер з майнд-фітнесу. Зараз всі качають м’язи. А через декілька років будуть качати мозок! А саме: пам'ять, вміння концентрувати увагу, швидкість читання, вміння усно робити розрахунки і т.п.

Номер слайду 4

IT-професії майбутньогоархітектори інформаційних систем;архітектори віртуальної реальності;дизайнери інтерфейсів;проектувальники нейроінтерфейсів;цифрові лінгвісти;організатори інтернет-спільнот.

Номер слайду 5

Інженерні професії майбутньогофахівець з локальних система енергопостачання;розробник систем енергоспоживання;системний інженер інтелектуальних енергомереж;проектувальник інтерфейсів безпілотної авіації;інженер роботизованих систем;проектувальник нанотехнологічних матеріалів;системний гірничий інженер;фахівець з перебудови / посилення старих будівельних конструкцій;проектувальник інфраструктури «розумного будинку»;проектувальник 3 D-друку в будівництві.

Номер слайду 6

Онлайн-професії Тенденції говорять про те, що всі професії так чи інакше перемістяться в онлайн. У всякому разі, технології дозволять нам працювати з дому. Тому дистанційними стають:- медицина;- освіта;- програмування (не потрібно буде ходити в офіс);- інженерія.

Номер слайду 7

Професії майбутнього для гуманітаріїв:- тренер творчих станів;- цифровий лінгвіст;- медіатор соціальних конфліктів;- координатор освітніх онлайн-платформ;- модератор платформи спілкування з держорганами.

Номер слайду 8

ПРОФЕСІЇ МАЙБУТНЬОГО ДО 2025 РОКУурбаніст-еколог;архітектор енергонульових будинків;проектувальник дитячих і медичних роботів;оцінювач інтелектуальної власності;проектувальник дирижаблів.

Номер слайду 9

ПРОФЕСІЇ 2030-2050 РОКІВ- експерт з «образу майбутньої дитини». Якщо технології зроблять крок вперед, то чому б не виростити дитину під замовлення?- віртуальний адвокат;- тайм-брокер. Розпочнеться ера фрілансерів, яким необхідно буде організовувати свій робочий час. І тайм-брокер допоможе вигідно продати час фрілансера;- ековожатий. Ця людина буде організовувати роботу груп, які займаються поліпшенням екології;- проектувальник 3-д друку в будівництві.

Номер слайду 10

ЯКИХ ПРОФЕСІЙ НЕ БУДЕ В МАЙБУТНЬОМУ?Уже зараз стають все менш затребуваними професії таксиста, касира, журналіста. Згодом вони зовсім зникнуть. Кур'єрів замінять дирижаблі, які зможуть доставляти їжу і пошту, замість касирів сидітимуть роботи, ну а новини збере, напише і поширить програма. Також підуть у небуття професії,метою яких є важка фізична праця;котрі є монотонними та не потребують високого професіоналізму;метою яких є відповіді на дзвінки (такі як оператор call-центру). Як ви розумієте, назавжди зникнуть профессіі6 логіста, диспетчера, копірайтера, секретаря, юрисконсульта, провізора, продавця, касира, банківського працівника, медичного діагноста (спеціаліста УЗД, лаборанта), турагента, бібліотекаря, лектора.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
2123
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку