презентація ."Дивні професії - 2"

Про матеріал
Матеріал розширить знання школярів про рідкісні професії, збагатить словниковий запас, удосконалюватиме техніку читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дивні професії

Номер слайду 2

Грінкіпер Грінкіпер – дослівно з англійської мови назву цієї професії можна перевести як «охоронець зелені». Головне завдання грінкіпера – підтримка спортивних газонів для гри в футбол, регбі, бейсбол і т.п. в належному стані.

Номер слайду 3

ПРИБИРАЛЬНИК АЙСБЕРГІВМорські шляхи і океани не менш важливі, ніж дороги і приміщення. Саме тому існує професія прибиральника айсбергів. Частіше за все таких професоналів винаймають нафтові компанії, які не хочуть, аби величезні глиби льоду ставли на заваді їхнім суднам.

Номер слайду 4

Професійні обнімальники. Ви кожного дня обіймаєте свого кота, а він пручається і нетямить себе від злості – не тратьте свої сили і ласку на цього невігласа, вирушайте до Ірландії. В Дубліні, ветеринарна клініка відкрила набір на вакансію – обіймальник котів. У вимогах зауважується, що кандидат повинен любити кішок, мати ніжні руки і мякий тихий голос, уміти довго гладити тварин, а також розуміти муркотіння і розрізняти його види. Але найголовніша умова – кваліфікація ветеринара.

Номер слайду 5

Запахознавець. Така людина працює, як правило, у компаніях, які займаються виробництвом дезодорантів та парфумів. Вона оцінює запахи, а також створює парфумні композиції. Заробляє понад 250 доларів за змінну

Номер слайду 6

Трамбувальник в метро Китайське метро, як і будь-яке в іншій країні, в час-пік є страшним видовищем. Робота трамбувальника полягає в тому, щоб запхати в переповнений вагон максимум людей і навіть більше та зробити це так, щоб ніхто не був розчавлений і не задихнувся.

Номер слайду 7

Моделі окремих частин тіла. Усі звикли, що фотомодель – це зазвичай гарне обличчя та стандартні модельні параметри. Проте мало хто розмірковує над тим, що частіше компанії і різні фірми шукають не обличчя, а, наприклад, – ноги, руки, сідниці або живіт. Безліч людей по всьому світові працюють моделями окремих частин тіла і отримують не менше, ніж колеги "з обличчям". 

Номер слайду 8

Сплюха Поспати на роботі – мрія кожного. А іноді за свій денний сон можна навіть отримати гроші. Йдеться про учасників наукових досліджень процесу сну. Інший спосіб заробити своїм сном є у нью-йоркському музеї сучасного мистецтва. Там є навіть штатні посади для жінок, які випивають снодійне і сплять як виставкові експонати. 

Номер слайду 9

Дояр змій Оскільки отрута змії використовують у виробництві багатьох медичних препаратів, професія доярів змії - сьогодні не рідкість. Але щоб отримати отруйну речовину з "повзучої", необхідно володіти певними знаннями. Професія вкрай небезпечна. Будь-якої хвилини дояр, зробивши щось не так, ризикує своїм життям. Однак стрес компенсується хорошим окладом.

Номер слайду 10

ГолосильниціВ азійських країнах люди звикли стримувати себе, тому похорон обслуговують спеціальні голосильниці. Ціни на послуги такого персоналу виглядають приблизно так: плач - 1 монета; плач з підвиванням - 3 монети; надривний плач з підвиванням і падінням на коліна - 7 монет; ридання з биттям себе в груди, розриванням одягу і катанням по землі - 20 монет. Перед початком роботи необхідно скласти тест на знання традицій, уміння драматично ридати й моментально заспокоюватися.

Номер слайду 11

Водолаз за м’ячами для гольфу. Зазвичай гольфом займаються важливі і заможні люди, які не стануть лізти в струмок або озеро за м'ячем. Для цього є спеціально підготовлені співробітники. Водолази за м'ячами для гольфу не тільки допомагають багатим криворучкам, але ще і підробляють продажем вживаних інструментів для цієї гри. Кожен піднятий з дна м'ячик оцінює ться в 6 центів, а річний дохід від продажу речей може становити до 100 тисяч доларів!

Номер слайду 12

Визначальник дозрілості сиру. На фабриках, де виробляють сир пармезан, працюють люди з музичною освітою. Вони стукають срібним молоточком по голівках сиру, щоб визначити, чи дозрів він. А дозріває він 3 роки, щодня видаючи нові ноти. Чим далі йдеш – тим дзвінкіший пармезан.

Номер слайду 13

 Натирач ключок для гольфу. В елітних гольф-клубах є спеціалісти, які натирають ключки клієнтів спеціальними розчинами, щоб забезпечити кращий контакт ключки з м’ячем.

Номер слайду 14

Співрозмовник. У багатомільйонних містах, наприклад, Токіо поява такої професії цілком закономірна, адже ритм життя шалений, а часу на спілкування вкрай мало. Тому на найбільш людних вулицях є спеціальні будки, в них і сидять співрозмовники, які готові вислухати та поспілкуватись з усіма, у кого є потреба «вилити душу».

Номер слайду 15

Хедхантер. Простими словами – це працівник відділу кадрів, по-сучасному – HR відділу. Проте це висококваліфікований працівник, у якого далеко не один секрет і метод підбору найкращих працівників. Його часто сприймають як таємного агента.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Інкл
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
220
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку