Презентація "Професії майбутнього. Щоденні 5."

Про матеріал
Презентація "Професії майбутнього. Щоденні 5." Даний матеріал можна використовувати під час проведення тематичних тижнів" Професії", "Хочу-Можу-Треба" на уроках Я досліджую світ, Я у світі, а також Читання, Українська мова при проведенні щоденних 5
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професії майбутнього Щоденні 5

Номер слайду 2

Згідно з «Атласом нових професій» в майбутньому люди будуть їздити на електрокарах «розумними» дорогами, відпочивати у віртуальних світах і жити в «розумних » будинках, на дахах яких будуть рости овочі і фрукти. Медики зможуть змінювати геном людини і підбирати молекулярну дієту.

Номер слайду 3

Інженер-композитник1 Підбирає композитні матеріали для виробництва, в тому числі з використанням 3 D-друку, робототехнічних пристроїв із заданими характеристиками.

Номер слайду 4

IT-генетик2 Програмує геном лікування спадкових захворювань та генетичних проблем у дітей.

Номер слайду 5

Урбаніст-еколог3 Проектує нові екологічно чисті міста.

Номер слайду 6

4 Вибирає та встановлює «розумне» дорожнє покриття з датчиками контролю стану дороги, а також «розумні» знаки, розмітку і системи відеоспостереження. Будівельник «розумних» доріг

Номер слайду 7

Оцінювач інтелектуальної власності5 Визначає вартість нематеріальних активів: ідеї, винаходи, бізнес-моделі…

Номер слайду 8

Менеджер краудфандингових і краудінвестиційних платформ6 Організовує роботу краудфандингових платформ, попередньо оцінює проекти для краудфандингового фінансування, розбирає конфлікти між вкладниками і авторами проектів.

Номер слайду 9

Менеджер космотуризму7 Буде розробляти туристичні програми в навколокосмічний простір, а пізніше - на місячні бази та інші космічні споруди.

Номер слайду 10

Молекулярний дієтолог8 Дієтолог, який розробляє індивідуальну схему живлення виходячи з молекулярного складу їжі і результатів генетичного аналізу людини.

Номер слайду 11

Генетичний консультант9 Фахівець з генетичного аналізу. Аналізує дані, отримані з діагностичних пристроїв, дає висновок і рекомендації щодо подальшої схеми лікування.

Номер слайду 12

Сіті-фермер10 Вирощує овочі і фрукти на дахах і стінах хмарочосів.

Номер слайду 13

Дизайнер віртуальних світів11 Створює віртуальні світи зі своєю природою, архітектурою і своїми законами.

Номер слайду 14

Консультант зі здорової старості12 Розробляє оптимальні фізичні навантаження, спосіб життя і системи харчування для літніх людей.

Номер слайду 15

Виконроб-вотчер13 Фахівець з будівництва, який оцінює і, якщо потрібно, коригує хід будівництва з допомогою цифрових проектів будівель.

Номер слайду 16

Екопроповідник14 Проповідує екологічно свідомий спосіб життя, проводить освітні програми для дітей і дорослих.

Номер слайду 17

Фахівець з подолання системних екологічних катастроф15 Запобігає катастрофам, які усвідомлюються людьми поступово: забруднення навколо промислових центрів, радіаційні звалища, тануть льодовики.

Номер слайду 18

IT-медик16 Фахівець зі знанням IT, який створює і керує базами фізіологічних даних пацієнтів, а також розробляє програмне забезпечення для лікувального та діагностичного обладнання.

Номер слайду 19

Космобіолог і космогеолог17 Космобіолог досліджує, як поводяться організми в космосі, чи відбуваються генні зміни, і створює екосистеми для орбітальних станцій і місячних баз. Космогеолог займається розвідкою і видобутком корисних копалин на Місяці і астероїдах.

Номер слайду 20

Проектувальник «розумного» середовища18 Створює програмні та технологічні рішення, що дозволяють будинкам і офісам реагувати на запити користувачів.

Номер слайду 21

Мережевий юрист19 Розробляє законодавство для віртуального світу і мереж, а також розбирається в питаннях захисту віртуальної власності.

Номер слайду 22

Мультивалютний перекладач20 Організовує систему обміну і взаєморозрахунку традиційних і альтернативних, наприклад, електронних, валют.

Номер слайду 23

Проектувальник медичних роботів21 Фахівець, який проектує роботів і кіберпристрої для медицини: діагностичні роботи, роботи-хірурги, кіберпротези.

Номер слайду 24

Електрозаправник22 Обслуговує заправки для електротранспорту.

Номер слайду 25

Проектувальник 3 D-друку в будівництві23 Проектує макети конструкцій і підбирає найкращі компоненти для їх друку.

Номер слайду 26

Системний гірничий інженер24 Повністю контролює розробку родовищ: від пошуково-розвідувальних робіт до закриття родовища.

Номер слайду 27

Цифровий лінгвіст25 Розробляє лінгвістичні системи семантичного перекладу (перекладу з урахуванням контексту і змісту), обробки текстової інформації (в тому числі семантичний пошук в інтернеті) і нові інтерфейси спілкування між людиною і комп'ютером на природних мовах.

Номер слайду 28

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Єрохіна Наталія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лойченко Ольга Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 лютого 2020
Переглядів
16077
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку