Презентація " Професія - електрик по обслуговуванню електрообладнання"

Про матеріал
презентація для ознайомлення з вимогами до професії електрика, медичними протипоказаннями, функціями фахівця, основними посадами та рекомендаціями де можна отримати професію електрика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія – електрик по обслуговуванню електрообладнання Підготувала вчитель трудового навчання Чегринець Ю.В. Краматорська спеціальна школа №18 Донецької обласної ради

Номер слайду 2

Професія електрика потрібна скрізь, де користуються електроенергією. Він відповідає за роботу електрообладнання. До його обов’язків також входить ремонт електрообладнання. Спеціальність «електрик» можна отримати у технічних навчальних закладах – професійних ліцеях, коледжах тощо.

Номер слайду 3

Галузь використання випускника: Промисловість Житлово-комунальне господарство.

Номер слайду 4

Освітній рівень: Кваліфікований робітник. Кваліфікація: Слюсар-електрик 2,3 або 4 розряду. Термін навчання: Для отримання 3 кваліфікаційного розряду:1 рік на базі 11 класів; 2 роки на базі 9 класів. Для отримання 4 кваліфікаційного розряду: 1,5 роки на базі 11 класів; 2,5 роки на базі 9 класів. Прийом на спеціальність: На базі 11 класів та на базі 9 класів. Форми навчання: Денна та заочна Сфера професійного використання випускника: Роботи, які є загальними для всіх видів економічної діяльності та пов’язані з обслуговуванням та ремонтом електроустаткування.

Номер слайду 5

Функції фахівця: Розбирає, ремонтує і складає складні деталі та вузли електромашин, електроприладів, складає електромонтажні схеми з’єднань деталей та вузлів, технічні умови та випробовування відремонтованих електромашин, електроапаратів та електроприладів. Повинен знати: загальний пристрій і дія енергосистем, порядок експлуатації тягових і трансформаторних підстанцій, пристрій, принцип дії і порядок експлуатації трансформаторів, перетворювачів, високовольтного і низьковольтного комутаційного устаткування і електроустановок, систем релейного захисту, захисту від перенапружень і заземлюючих пристроїв, систем автоматики і телемеханіки електрозабезпечуючих пристроїв.

Номер слайду 6

Заробіток та перспективи зайнятості випускника: Заробітна плата електрика нараховується відповідно до тарифної ставки, кваліфікації та стажу роботи. Чим вище розряд, тим відповідальнішу роботу виконує електрик і тим більша його майбутня зарплата. Випускник також може працювати у комерційних структурах де рівень заробітної плати встановлюється згідно контракту. На ринку праці професія має стабільний попит.

Номер слайду 7

хороший зір з правильним кольоровідчуттям розвинене просторове уявлення чітка координація руху рук (кистей і пальців) технічне мислення Професійно важливі якості

Номер слайду 8

Медичні протипоказання: серцево-судинні захворювання, хвороби, що супроводжуються такою, що непритомніє, порушення функцій опорно-рухового і вестибулярного апаратів. Близькі професії: Електрик підземних комунікацій, електромонтажник, електрик будівельний

Номер слайду 9

Характеристика роботи: Електрики встановлюють, обслуговують і слідкують за справністю електромереж і електроустановок. Їхніми робочими завданнями є монтаж, наладка і обслуговування електроустаткування і електропроводки. Під обслуговуванням в широкому сенсі слід розуміти діяльність, спрямовану на утримання електроустановок у робочому стані. Сюди відносять: увімкнення, управління, моніторинг і техобслуговування електрообладнання та установок.. Робочі завдання виконуються в різних будівлях і спорудах – промислові підприємства, школи, лікарні, житлові будинки, бізнес-центри тощо. Електрики встановлюють, налагоджують і перевіряють електроустановки і електроустаткування, електропроводку (сукупність дротів і кабелів) та інше електрообладнання. Вони вибирають матеріали, що встановлюють і методи установки, виявляють і усувають несправності і пошкодження, проводять роботи, спрямовані на обслуговування і утримання в електроустаткування. При виконанні своїх робочих завдань вони керуються діючими і загальноприйнятими нормативними документами, стандартами та інструкціями.

Номер слайду 10

Основні посади: Електрик з монтажу Електрик з ремонту проводить в будівлях і спорудах монтажні роботи забезпечує роботу електроустаткування і утримання його в робочому стані ремонтує несправне електроустаткування Електрик з обслуговування

ppt
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
27 березня 2023
Переглядів
942
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку