Презентація "Профогляд дітей"

Про матеріал
Нагадування для класних керівників і батьків про щорічні медогляди та планові щеплення учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про проходження здобувачами освіти обов’язкових профілактичних медичних оглядів та щеплень. Про запобігання дитячому травматизму.

Номер слайду 2

Головним скарбом життя є не землі, що ти їх завоював, не багатства, що їхмаєш у скринях... Головним скарбом життя є здоров’я, і, щоб його зберегти,потрібно багато що знати.(Авіцена)

Номер слайду 3

Організація медичного обслуговування в системі освіти забезпечується відповідно до законодавства (стаття 77 Закону України «Про освіту»)Пунктом 2.1 наказу Міністерства охорони здоров'я України від 16 серпня 2010 року № 682, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 року за № 794/18089 «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів» передбачено, що щорічно забезпечується організація проведення обов'язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів медичними працівниками у присутності батьків або інших законних представників у лікувально-профілактичному закладі за місцем спостереження дитини протягом календарного року.

Номер слайду 4

«Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду» за формою № 086-1/о. У довідці для школи сімейний лікар зазначає:прізвище та ім’я дитини, дату її народження і стать;місце проживання дитини, телефон батьків;найменування закладу освіти, клас;дату проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного);висновок про стан здоров’я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків,  в цій довідці може бути зроблено відповідний запис);групу для занять фізичною культурою;рекомендації.

Номер слайду 5

Згідно статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» діти, які не отримали профілактичних щеплень не через медичні протипоказання, не мають права відвідувати дитячі колективи.

Номер слайду 6

Про важливість зробити дітям щеплення за Національним календарем щеплень «Шановні батьки! Звертаємо вашу увагу, що під час війни збільшується ризик поширення інфекційних хвороб. Тому просимо вас перевірити карту щеплень ваших дітей, і у разі відсутності будь-якого щеплення надолужити вакцинацію якнайшвидше. Щоб отримати щеплення, зверніться до свого сімейного лікаря або в будь-яку амбулаторію первинної медичної допомоги. Якщо ви перебуваєте за кордоном, зверніться до найближчого медичного закладу, де можна отримати щеплення Обов'язково отримати відомості про це щеплення (наприклад, паперовий варіант з печаткою, підписом лікаря, серією, номером вакцини, датою й часом введення, тощо). Подбайте про здоров ’я своїх дітей».

Номер слайду 7

Обов'язковий медичний огляд як запорука здоров'я учнів. З метою забезпечення здоров'я учнів, визначення групи для занять фізичною культурою, надання рекомендацій щодо додаткових обстежень, харчування та здійснення інших заходів Міністерство освіти і науки ініціювало проведення обов'язкових медичних профілактичних оглядів.

Номер слайду 8

Співпраця батьків, педагогів та лікарів дасть змогу створити найбільш безпечні умови для всіх учасників освітнього процесу, здійснити профілактику захворювань серед школярів, зберегти та зміцнити їх здоров’я.

Номер слайду 9

Шановні батьки!Ви несете відповідальність за здоров'я ваших дітей!

pptx
Додано
24 березня 2023
Переглядів
377
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку