Презентація "Проголошення КНР"

Про матеріал
Презентація "Проголошення КНР"Презентація "Проголошення КНР"Презентація "Проголошення КНР"Презентація "Проголошення КНР"Презентація "Проголошення КНР"Презентація "Проголошення КНР"Презентація "Проголошення КНР"Презентація "Проголошення КНР"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проголошення КНР

Номер слайду 2

Китайський народ під час війни з японськими агресорами (1937—1945) зазнав величезних людських та матеріальних втрат.

Номер слайду 3

За­гинули численні культурні цінності, було зруйновано міста, країна фактично розпалась на самостійні райони. У Китайській Республіці запанували голод, епідемії, злидні

Номер слайду 4

 Величезна те­риторія Північно-Східного Китаю — Маньчжурія — з населенням по­над 40 млн чол. стала зоною тимчасової окупації радянської армії.

Номер слайду 5

Радянська військова адміністрація перетворила Маньчжурію на зону, закриту для представників законного уряду лідера партії Гомін­дан (Національна партія) Чан Кайші. 

Номер слайду 6

Протягом 1946 р. між комуністичними та урядовими військовими підрозділами тривали локальні збройні сутички. Навесні 1947 р. на­ступом армій КПК з Маньчжурії розпочалась громадянська війна.

Номер слайду 7

1 жовтня 1949 р. на центральній площі Пекіна Тяньаньмень було проголошено Китайську Народну Республіку. У континентальному Китаї утвердився комуністичний тоталітарний режим.

Номер слайду 8

У грудні 1949 р лідер КПК Мао Цзедун прибув до Москви на свят­кування ювілею Й. Сталіна. Під час його тривалого візиту у лютому 1950 р. було підписано Договір про дружбу, союз та взаємну допомогу між СРСР та КНР строком на 30 років.

Номер слайду 9

Китайські комуністи за радянським зразком швидкими темпами проводили індустріалізацію, колективізацію сільського господарства, докорінну перебудову в галузі культури та освіти. 

pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
2538
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку