Презентація "Проголошення незалежності США"

Про матеріал
Презентація містить 12 слайдів про історію проголошення незалежності США. Для 8 класу, по підручнику "Всесвітня історія. 8 клас/ Щупак І., Бурлака О. Зображено причини, хід і результат проголошення незалежності США
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Британські колонії в північній АмериціРозпочалася колонізація у 1585 році з острова Роанок у Північній Кароліні та досягла свого піку, коли колонії заснували вже по всій Америці. Англійці, а згодом британці, — це одні з найважливіших колонізаторів Америки, а їхня американська імперія досягла того рівня, що почала конкурувати у військовій та економічній сферах з іспанськими колоніями.

Номер слайду 3

Традиційно на території нинішньої Вірджинії мешкали індіанські племена черокі, чикахоміні, мехерріни, монахани, памунки тощо. Їх відносять до трьох великих етнічних груп, найбільшою з яких була алгонкінська, дві інші — ірокезька і сіу. Наприкінці XVI століття (1587/16о7 року), коли Англія розпочала колонізацію Північної Америки, провінція отримала назву Вірджинія («Цнотлива») на честь королеви Єлизавети I, що ніколи не виходила заміж. 

Номер слайду 4

Будучи англійськими громадянами, колоністи почувалися вільніше, ніж у самій Англії. Будь-які здобутки колоністів були результатом їхньої наполегливої праці, тому дуже швидко вони ставали незалежними від компаній і лордів-власників. У вирішенні якихось проблем вони віддавали перевагу самоорганізації, а не сподівалися на заступництво губернатора, компанії тощо. Таке становище швидко привело до демократизації всіх аспектів суспільного життя. Збори, представництва, обговорення розпоряджень губернатора, законів, прийнятих англійським парламентом, стали нормою життя. Англійські колонії перетворилися на сировинний придаток метрополії. Англія стримувала розвиток мануфактур. Торгівля з колоніями давала величезні прибутки метрополії. Вона стала основним двигуном зростаючої англійської промисловості. 

Номер слайду 5

Причини загострення конфлікту між Британією і колоніями:1. Гербовий збір 2. Додаткове мито на деякі товари (наприклад, на чай)3. Втручання в економіку (наприклад, заборона торгувати з іншими країнами)

Номер слайду 6

Бо́стонське чаюва́ння (англ. Boston Tea Party) — протестна акція американських колоністів 16 грудня 1773 року у відповідь на дії Британського уряду. У Бостонській гавані було знищено вантаж із 342 ящиків чаю Англійської Ост-Індійської компанії. Ця подія стала початком американської революції.

Номер слайду 7

Результат Бостонського чаювання1. Окупація штату Массачусетс англійськими військами2. Створення американського тимчасового уряду3. Відмова сплачувати податки на користь Англії, призначення власного скарбничого4. Рішення про скликання континентального конгресу – збори представників колоній

Номер слайду 8

1774 р. – І Континентальний конгрес – бойкот англійських товарів1775 – 1781 рр. – ІІ Континентальний конгрес – відіграв роль уряду, прийняв рішення про створення армії, 4 липня 1776 р. – Декларація незалежності США

Номер слайду 9

Джо́рдж Ва́шингтон – батько-засновник США, головнокомандувач Континентальної армії, учасник війни за незалежність Північноамериканських штатів, творець американського інституту президентства, генерал армій США,перший президент Сполучених Штатів (1789—1797 роки),  національний герой країни.

Номер слайду 10

То́мас Дже́фферсон (англ. Thomas Jefferson; 1743–1826) — учасник Першої американської революції, 3-й президент США, один з авторів Декларації незалежності США, політичний діяч, дипломат і філософ. Прихильник скасування рабства. Цитати. Турбота про людське життя і щастя, а не про їхнє знищення — це перше і єдине законне завдання будь-якої влади. Суспільство, готове проміняти дещицю свободи на дещицю порядку, втратить і перше, і друге, та й не заслуговує ні першого ні другого. Дерево свободи має час від часу орошуватися кров'ю патріотів і тиранів. Це його природнє добриво. Наша свобода залежить від свободи преси, яку, якщо обмежити, значить втратити.

Номер слайду 11

З вересня 1783 р. у Версалі (Франція) між Англією та США було підписано мирний договір. Англія визнала незалежність США і віддала їм територію від північного кордону Массачусетсу до південного кордону Джорджії, а на заході — до річки Міссісіпі.

Номер слайду 12

Конститу́ція США (англ. United States Constitution) — основний закон Сполучених Штатів Америки. Чинна сьогодні Конституція США була прийнята 17 вересня 1787 року під час Конституційної Конвенції в Філадельфії і ратифікована в усіх 13 тодішніх американських штатах. Конституція США є найстарішою федеральною конституцією. Оригінал цього історичного документу знаходиться в Вашингтоні (округ Колумбія).

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
1931
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку