Презентація: "Програмне забезпечення"

Про матеріал
Презентація: "Програмне забезпечення". Класифікація програмного забезпечення. Операційні системи, їхні різновиди. Драйвери. Ліцензії на програмне забезпечення, їх типи. Поняття інсталяції та деінсталяції програмного забезпечення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МЕСТО ДЛЯ ЗАГОЛОВКАМЕСТО ДЛЯ ПОДЗАГОЛОВКАКласифікація програмного забезпечення. Операційні системи, їхні різновиди. Драйвери. Ліцензії на програмне забезпечення, їх типи. Поняття інсталяції та деінсталяції програмного забезпечення.

Номер слайду 2

2ІНФОРМАТИКА ЯК НАУКА ТА ГАЛУЗЬ ДІЯЛЬНОСТІ ЛЮДИНИІнформатика — наука, що вивчає методи та засоби опрацювання, передавання та зберігання повідомлень. Інформатикою називають також галузь діяльності людини, яка пов’язана з реалізацією інформаційних процесів з використанням засобів комп’ютерної техніки.

Номер слайду 3

3 Мета сьогоднішнього уроку якомога найкраще познайомитися з комп’ютером, а саме ПЗ та його функціями, складовими ОС та їх характеристиками. Це потрібно для того, щоб ви чітко усвідомлювали як саме працює ваш ПК, яка ОС краща, які утиліти та драйвери потрібні для нормального функціонування системи, виконування конкретних функцій користувача ОС.

Номер слайду 4

4програмне забезпечення. Під програмним забезпеченням (ПЗ,software) розуміють сукупність програм, що виконуються обчислювальною системою. Програма – це записаний у певному порядку набір команд, виконання яких забезпечує розв’язання конкретного завдання. Програми можуть використовуватися для опрацювання текстових, графічних, мультимедійних даних, є програми для керування роботою комп'ютера, його окремих пристроїв, таких як принтер, сканер, монітор та ін. Сукупність програм для комп'ютерів ще називають програмним забезпеченням (ПЗ).

Номер слайду 5

5 Класифікація програмного забезпечення. Системне програмне забезпечення призначене для керування роботою складових комп’ютера та обміном даними між ними, діагностування та усунення недоліків у роботі комп’ютера.

Номер слайду 6

6 Класифікація програмного забезпечення. Прикладне програмне забезпечення призначене для реалізації конкретних задач опрацювання даних, які користувач розв’язує в ході своєї діяльності. Прикладне програмне забезпечення спеціального призначення використовують у специфічній діяльності користувачів.

Номер слайду 7

7

Номер слайду 8

8

Номер слайду 9

9 ЛіцензіїНа комп’ютерні програми поширюється дія Закону України «Про авторське право і суміжні права»Комерційна• Коробкова (для одного екземпляра програми)• ОЕМ (ліцензія надається на один екземпляр з наклейкою)• Корпоративна (ліцензія на кілька копій програм)Пробна(пробна або trial) - ліцензія на комерційне ПЗ, яка надається дляпробного використання програми протягом певного часу (зазвичай 30днів) або на певну кількість запусків програм.

Номер слайду 10

10 З відкритим кодомfree software - ліцензія на вільне програмне забезпечення, що передбачаєне тільки безкоштовне використання програм, але і право на їхмодифікацію, внесення змін у програму. Вільного користуванняfreeware - ліцензія передбачає вільне використання програм без виплатвинагороди автору, але не передбачає можливості внесення змін упрограму.

Номер слайду 11

11Інсталяція програм. Для інсталяції програми потрібно використати дистрибутив (інсталяційний пакет) Для встановлення ОС на комп'ютері потрібно виконати спеціальну операцію, яку називають інсталяцією операційної системи.

Номер слайду 12

12 Розширення файлу Setup.exe Можливий варіант Install.exe Перед початком використання комп'ютерної програми має відбутися процес її узгодження з операційною системою. Цей процес також називають Інсталяцією і відбувається відповідно до алгоритму, записаного у спеціальній програмі. Установка програмнаприклад, setup.exe, install.exe (для Windows) або INSTALL.sh чи файлів з розширенням deb (для Linux).

Номер слайду 13

13

Номер слайду 14

14

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.4
Оригінальність викладу
4.6
Відповідність темі
4.6
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. ЗОШ Жовтянська
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Rudnichenko Elena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Мармалюк Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Степенко Людмила Василівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  5. Піх Наталія Миколаївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
19 грудня 2020
Переглядів
23367
Оцінка розробки
4.5 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку