Презентація "Промінь"

Про матеріал
Презентація допоможе вчителю сформувати поняття в учнів про промінь; вчити будувати його та розпізнавати на малюнках; розвивати логічне мислення, уяву, пам'ять ; вчити працювати з лінійкою, олівцем на папері в клітинку; виховувати охайність, самостійність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Промінь. Урок 3

Номер слайду 2

Всі погляньте у віконце. Ручки підніміть до сонця. Ніжний , теплий промінець. Хай торкнеться ваших добрих сердець. Налаштує на працю старанну,Щоб жодна хвилинка не втратилась марно.

Номер слайду 3

Дай відповідь на запитання. Геометрична фігура, яка не має жодних вимірів, називається: А) кома;Б) точка;В) тире. Фігура, яка немає ні початку , ні кінця - це…а) відрізок; б) лінія; в) точка. Прямі позначаються:а) малими латинськими буквами; б) малими українськими буквами; в) великими латинськими буквами. Точки позначаються: а) малими латинськими буквами;б) великими українськими буквами; в) великими латинськими буквами. Відповіді 1 –б, 2- б, 3 – а, 4 – в.

Номер слайду 4

Назви точки, що лежать поза прямою.. В. О. А

Номер слайду 5

Роздивись сонечко. Яку фігуру тобі нагадують його промінці?Світанковий промінь сонця. Лине просто до віконця –Зазирає дітям в очі,Привітати з ранком хоче.

Номер слайду 6

Пряма лінія, яка має початок і не має кінця називається променем. Відшукай на малюнку промені. АВТМа. СПоміркуй, скільки променів може виходити із однієї точки?. ЕІз однієї точки в різних напрямках може виходити безліч променів.

Номер слайду 7

Назви відрізок. Які промені утворились?Геометрія із «паличками»Забери одну паличку, щоб рівність була правильною. V = I + VII VII – II = II

Номер слайду 8

Молодці! До нової зустрічі.

pptx
Додано
29 серпня 2022
Переглядів
347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку