Презентація " Пророчі мотиви майбуття у романі-антиутопії Олдоса Хакслі «Прекрасний новий світ»

Про матеріал

Презентація із зарубіжної літератури на тему

"Пророчі мотиви майбуття у романі-антиутопії Олдоса Хакслі «Прекрасний новий світ»

Актуальність твору

«Прекрасний новий світ» О.Хакслі полягає в тому, що проблеми, які порушує автор у своєму романі, є характерними для нашого суспільства.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пророчі мотиви майбуття у романі-антиутопії Олдоса Хакслі «Прекрасний новий світ»Виконала: Карпова К. О., вчитель світової літератури

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Актуальність твору «Прекрасний новий світ» О. Хакслі полягає в тому, що проблеми, які порушує автор у своєму романі, є характерними для нашого суспільства.

Номер слайду 4

Дослідженням творчості О. Хакслі займались такі видатні науковці, як М. Гнедовський, І. Головачева, В. Рабінович, Л. Ребікова.

Номер слайду 5

Антиутопія – вигадане суспільство, яке є антитезою утопії. Зазвичай для нього характерний гнітючий суспільний контроль, що здійснюється авторитарним або тоталітарним урядом.

Номер слайду 6

Основна тема твору – зображення загального механізму світової держави з девізом – «Спільність. Ідентичність. Стабільність», духовна деградація людини в умовах насильства.

Номер слайду 7

Ідея – протест проти тиранії і механізованої «Фордовської Америки», викриття і засудження «комуністичного раю», з притаманними йому тенденціями зрівняння, стирання індивідуальності, ідентичності думки

Номер слайду 8

Брехлива ідеологія налагодила широке виробництво наркотику, який «викликав приємні галюцинації», а насправді – затуманював мозок і вбивав будь-які прояви людяності.

Номер слайду 9

?

Номер слайду 10

ФОРДДесять Світових Головконтрів. Соціальні касти – альфа і бета. ЕПСІЛОНИдельтагамма

Номер слайду 11

В романі наявний психологічний конфлікт, який розкриває духовну боротьбу людини за людські якості в ній, за її індивідуальність і внутрішню свободу.

Номер слайду 12

Висновок «Прекрасний новий світ» не містить жодного пророцтва або оцінки, які не виходили б безпосередньо з того, що було відомо науці ще у кінці 1920-х років. Геніальність цього антиутопічного роману полягає в тому, що Хакслі зумів спроектувати цілісний, переконливий світ вірогідного майбутнього.

Номер слайду 13

Аналізуючи пророцтва О. Хакслі в творі «Прекрасний новий світ», ми зрозуміли, що навіть у сучасному світі існують такі проблеми як:занепад моральності та духовності;тоталітарність влади;розподіл людей на категорії;сурогатне материнство.

Номер слайду 14

На наш погляд, для знищення описаної автором системи потрібно :виховувати високоморальну особистість;формувати загальнолюдські і національні духовні цінності, високу культуру, естетичний смак;відрізняти справжні моральні цінності від вигадок та уявлень;вчити підростаюче покоління протистояти і вирішувати проблеми, керуючись здоровим глуздом і моральністю;не розраховувати на винагороду за свої благодіяння;сповідувати альтруїстські погляди. 

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Додано
27 липня 2018
Переглядів
2347
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку