Презентація. Птах року - 2018 - припутень (дикий голуб) http://pernatidruzi.org.ua/pictures/pryputensv/hol.jpg

Про матеріал

Мета: ознайомити учнів зі способом життя птахів, місцями гніздування; виховувати бережливе ставлення до пернатих мешканців планети.

Припутень – найбільший голуб Європи.

На території нашої країни поширений скрізь, крім високогір'я Карпат. Для гніздування обирає змішані, широколистяні та хвойні ліси, трапляється в лісосмугах, парках, садах та алеях. Припутні об'єднуються в зграї, поводяться обережно, тримаються подалі від населених пунктів. Політ швидкий, з характерним шумом. Голос трубний, гучний, монотонний.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Птах 2018 року – припутень (лісовий голуб) Матеріали вчителя початкових класів ЗОШ І-ІІ ст. с. Мстишин Луцького району Волинської області - Наталії Сергіївни Довгополюк

Номер слайду 2

Припутень – найбільший голуб Європи. На території нашої країни поширений скрізь, крім високогір’я Карпат.

Номер слайду 3

Довжина тіла – 40 – 42 см. Розмах крил – 75 – 80 см. Вага – 360 – 660 г Для гніздування обирає змішані, широколистяні та хвойні ліси, трапляється в лісосмугах, парках, садах та алеях. Припутні об'єднуються в зграї, поводяться обережно, тримаються подалі від населених пунктів. Політ швидкий, з характерним шумом. Голос трубний, гучний, монотонний.

Номер слайду 4

Живляться припутні переважно насінням ялини, сосни, горохом, пшеницею, ячменем, жолудями та насінням бур'янів, а також зеленими листочками різних рослин, зокрема конюшини; іноді в їх шлунках трапляються молюски.

Номер слайду 5

Нескладні гнізда, кожне з яких являє собою невеличку купку тонких гілочок, крізь які просвічують яйця, майже без гніздової підстилки, припутні будують на деревах у розгалуженні гілок або на товстій горизонтальній гілці, звичайно досить високо. Іноді припутні використовують старі гнізда ворон або хижих птахів. Повні кладки з двох яєць зустрічаються в гніздах припутнів не раніше кінця квітня.

Номер слайду 6

Насиджують і самець, і самка, причому вони сідають на гніздо вже після відкладання першого яйця. Насиджування триває 17—18 днів. Пташенята вилуплюються сліпими і вкритими тільки волосоподібним пухом, але розвиваються вони досить швидко і вже через три тижні залишають гніздо. Батьки вигодовують пташенят спочатку виділенням із вол, потім насінням. Коли підростуть пташенята першого виводка, що буває в кінці червня, частіше на початку липня, деякі пари відкладають другу кладку яєць.

Номер слайду 7

В Червоному списку Міжнародного союзу охорони природи припутень значиться як вид з найменшим ризиком. Наразі в Україні є об’єктом полювання, а тому слід вжити заходів, щоб підвид припутня, що населяє територію країни не повторив долі припутня острова Мадейра. знищеного на початку ХХ ст. Слід зазначити, що припутень перебуває під охороною Бернської конвенції та Директиви Європейського союзу про захист диких птахів.

Номер слайду 8

Інтернет-ресурси:http://pernatidruzi.org.ua/pryputen_columba_palumbus.htmlhttps://uk.wikipedia.org/wiki/http://aves.land.kiev.ua/2101.html. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кондратюк Сергій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Коняга юлія
    Підкажіть, будь ласка чи можливо завантажити презентацію?
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
5993
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку