Презентація «Птах року 2024»

Про матеріал

Презетація на тему :Птах року 2024

В даній презентації проведено опис Горобець звичайний, який є птахом 2024 року

Перегляд файлу

ПТАХ РОКУ 2024

image

image
image

ГОРОБЕЦЬЗВИЧАЙНИЙ

imageМета: Привернути увагу громадськост до проблем охорони птах в та їх природних б отоп в через пропаганду охорони певного виду птаха та поширення знань про нього. Завдання акц ї: Розповсюдження нформац ї про сучасне поширення та чисельн сть птах в, що є все ще звичайними в межах України, але значно скорочують чисельн сть в нших частинах ареалу , або перебувають у несприятливому становищ через надм рне та нерац ональне використання певних б отоп в.

Завдання: Розповсюдження нформац ї про сучасне поширення та чисельн сть птах в, що є все ще звичайними в межах України, але значно скорочують чисельн сть в нших частинах ареалу , або перебувають у несприятливому становищ через надм рне та нерац ональне використання певних б отоп в.

Важливсть дослджень чисельност та поширення птахв: Досл дження чисельност та поширення птах в є важливими показниками стану довк лля та б ор зноман ття.

Це дозволяє нам оц нити, як зм ни кл мату, антропогенн фактори та нш природн умови впливають на популяц ї окремих вид в.

imageЦе допоможе захистити зникаюч види та розробити ефективн заходи для їх захисту. Регулярн спостереження також можуть допомогти заф ксувати зм ни в маршрутах м грац ї птах в.

Це може бути ознакою еколог чних зм н у певн й м сцевост .

Короткий опис вдбраного для дослдження птаха: В д браний для досл дження птах є одним з найпоширен ших представник в свого виду в Україн .

В др зняється широким ареалом  пристосован стю до р зних кл матичних умов  середовищ снування.

Цей птах в домий своєю соц альною повед нкою, схильн стю формувати зграї та регулярними м грац ями.

Завдяки своєму поширенню цей птах є деальним обєктом для наукових досл джень з метою оц нки умов навколишнього середовища та зм н попу ляц ї.

imageГоробе́ць х́атнй (Passer domesticus) найпоширенший вид роду горобцв (Passer), родини горобцевих(Passeridae). Це один з найвдомших птахв, що живуть по сусдству з житлом людини (звдси його видова назва

«хатнй»). Добре пзнаваний як за зовншнм виглядом, так  за характерним цврньканням

(прослухати).

ПРОБЛЕМА ОХОРОНИ ПТАХІВ

Знищення природного       Забруднення Змна клмату середовищаснування


imageРозширення с льськогосподарських уг дь, вирубка л с в осушення водноболотних уг дь

призводять до втрати середовища проживання птах в.

imageimageВикористання пестицид в, герб цид в та нших х м чних

речовин у с льському господарств завдає шкоди птахам,

imageзнищуючи їхн джерела їж та забруднюючи водн шляхи.

imageП двищення глобальної температури, зм на режиму опад в  природн

катакл зми впливають на м грац йн шляхи птах в м сця гн здування,

загрожуючи виживанню багатьох вид в.


image
image

image


ВИСНОВКИ

imageХатн й горобець, обраний птахом року 2024, є символом м ських  с льських пейзаж в, вт люючи зв'язок м ж природою та людиною. Це досл дження п дкреслює важлив сть ц єї невтомної стоти в екосистем , її роль у п дтримц б ор зноман ття та вплив людської д яльност на популяц ю горобц в.

Ми виявили, що незважаючи на адаптивн сть горобц в до урбан зованих середовищ, їх чисельн сть зазнає загроз через зм ну кл мату, втрату м сць гн здування та забруднення. Зб р даних про їхню повед нку, гн здування, а також фактори, що впливають на їх виживання, є ключовими для розробки ефективних заход в охорони.

Виб р хатнього горобця як птаха року також наголошує на важливост досл джень та спостережень за птахами для п двищення об знаност сусп льства про проблеми охорони природи. Досл дження показують, що активна участь громади в спостереженнях за птахами може стати основою для збереження їхн х популяц й та покращення умов їх снування.

pdf
Додано
6 жовтня
Переглядів
134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку