Презентація "Птахи Червоної книги України"

Про матеріал
Презентація до уроку з курсу "Я досліджую світ" ознайомить дітей з переліком рідкісних, вразливих і зникаючих видів рослинного світу у межах України . Допоможе узагальнити уявлення про сучасний стан цих видів, заходи щодо їх збереження. Виховує в дітей дбайливе ставлення до живої природи , свідоме відношення до природного світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель Сологуб Зоя Іванівна. Птахи Червоної книги. України

Номер слайду 2

Пелікан кучерявий. Летюючий, перелітний птах. У межах України спорадично гніздиться на придунайських озерах Кугурлуй та Картал. ЦІКАВИЙ ФАКТДалекі родичі пеліканів з'явилися на планеті понад 40-50 мільйонів років тому!

Номер слайду 3

Лелека Чорний. Гніздовий, перелітний. В Україні поширений переважно на Поліссі та в Карпатському регіоні, чисельність досягає 400—450 пар. ЦІКАВИЙ ФАКТНайбільша кількість чорного лелеки припадає на білоруський заповідник «Середня Прип’ять».

Номер слайду 4

Цих птахів залишилось не багатоЇх кількість не перевищує 5 тисяч. Гоголь. ЦІКАВИЙ ФАКТЦей птах може пірнати під воду на глибину до 4 метрів проводячи під водою понад пів хвилини.

Номер слайду 5

Орел степовий. Ще наприкінці минулого століття був не тільки звичайним, а навіть фоновим птахом багатьох степів, але згодом майже повністю зник з території України. ЦІКАВИЙ ФАКТЇх пташенята починають літати вже після двох років від народження

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додано
11 січня 2023
Переглядів
1915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку