Презентація " Птахи нам мир приносять. Нехай звучить пташиний дивограй1"

Про матеріал
Голуб миру летить в Україну...Ми віримо в це! І де б не знаходились юні охоронці природи, в які б куточки Планети Земля їх не розмістила доля, вони роблять благородну справу-справу збереження природи во блага миру на нашій рідній землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

До участі у обласній акції “Допоможемо зимуючим птахам”Пташиний дивограй. Виконавці екологічного проекту” Юні друзі природи”опорного закладу Нижньосірогозький ліцей Нижньосірогозької селищної ради. Херсонської області

Номер слайду 2

Девіз екологічного проекту “Природу треба знати, любити й поважати”Повага до природи визнана однією з фундаментальних цінностей у Декларації тисячоліття ООН. Юні природоохоронці опорного закладу Нижньосірогозький ліцей долучились до участі у обласній природоохоронній акції “ Допоможемо зимуючим птахам”Мета. Сформувати потребу необхідності збереження видів зимуючих птахів рідного краю. Розвивати спостережливість,увагу, кмітливість, пізнавальний інтерес, творчі здібностіВиховувати бажання допомагати птахам , бережливе ставлення до природи, формувати екологічну культуру. Розширити знання вихованців про значення птахів у природі та житті людини. Залучати дітей до справи охорони і приваблювання птахів

Номер слайду 3

Ніколи не зробимо шкоди. Ми пташці у ріднім краю!Люби цей світ, моя дитино,Свій рідний край, ліси, поля. Турбуйсь про нього кожну днину,Бо рідна це твоя земля. Усе, що нас оточує, – це  природа. Її краса, її неповторність, її неперевершеність, її неосяжність заслуговують на захоплення. Спів птахів милує слух, врода квітів милує зір, а все це в поєднанні милує людську душу.

Номер слайду 4

Станції екологічного проекту. Практично-орієнтована станція проекту“Пташині по зернині-Зелений сад-людям”Дидактична гра” Пташина їдальня”Бібліотечні уроки у 6-х класах“ Наші пернаті друзі”Конкурс малюнків“Птахи у моїй уяві”у 8-х класах

Номер слайду 5

Станція створення STEM-проектів в межах інженерного тижня. STEM-урок на тему «Різноманітність птахів Сірогозщини»У 8-А, Б класах учні з великим задоволенням виконали STEM-проекти , розкривши важливі екологічні проблеми: бережливе ставлення до тваринного світу. До навчального проекту на тему «Різноманітність птахів Сірогозщини» учні, стурбовані екологічною проблемою, як зберегти птахів узимку, сконструювали годівнички для пернатих, зробили покрокову відео інструкцію її виготовлення.

Номер слайду 6

Онлайн-конференція “ Клас Птахи”Девіз уроку:«Подяка тим,хто робить нам добро, це-загальновизнана чеснота, і проявити подяку в тій чи іншій формі, нехай навіть недосконале,-це обов»язок людини як перед самим собою, так і перед тими, хто допомагає йому». Фредерік Дуглас (американский письменник, просвітник, , редактор та оратор)Тож словами Д. Дідро: «Здійснюйте добро, поки ви існуєте»А вчить нас цьому ЖИВА ПРИРОДАОтже ,епіграф уроку: «Даруйте доброту сердець  всім представникам живої природи. Добрі справи по відношенню до птахів

Номер слайду 7

Конструкторське бюро з використанням дистанційних технологій навчання “Птахи-літаки”Діти створювали моделі літаючого птаха, як уникнення проблеми аварійної ситуації в повітрі на тему « Птахи-літаки». Конструювали моделі дитячих іграшок з дерева , майстерньо випилювали лобзиком модель птаха, як символ любові та добра.

Номер слайду 8

Творчі проекти учнів ”Співоча вранішна пташка”

Номер слайду 9

Створюю красу рідного краю своїми руками. Вирішення екологічної проблеми « Створюю красу рідного краю своїми руками» продемонстровано учнями чудовими моделями пернатих улюбленців, створених з бумаги та виліплених з пластиліну. Але ж найважливішою проблемою для всього людства є досягнення миру на планеті, в нашій країні зокрема. Отож наступним завданням конструкторського бюро було побудувати модель ПТАХА МИРУ У ВСЬОМУ СВІТІ .

Номер слайду 10

STEM-практикум онлайн «Допомога птахам”Завдання. Виготовити годівничку в домашніх умовах, звітувати про виконану роботу( з якого матеріалу виготовили, яких птахів бачили біля годівнички, який корм використовували для підгодівлі пернатих, фотоспостереження виготовленої годівнички і птахів. Майстер-клас Операція”Годівничка для пернатих”Ми вирішили кинути виклик комп’ютерним іграм та гаджетам і довести, що в реальному світі є ще так багато важливого, корисного і цікавого.

Номер слайду 11

Майстер-клас цікавих ідей . Робота конструкторського бюро триває, майстер-клас цікавих ідей по створенню яскравих годівниць : і пташок нагодували, і використаним пластиковим предметам дали друге життя. Наступний етап- майстер-клас виготовлення зернових годівничок для птахів 

Номер слайду 12

Подбаємо про птахів взимку разом

Номер слайду 13

Науково-практична конференція “ Юні птахолюби” ( 8-Б , 10-А класи)

Номер слайду 14

Станція « Грайлива»Гра «Впізнай пташку за ознаками»

Номер слайду 15

Станція « Розумники» Віршована вікторина «Які птахи зимують у нас...»Юні природолюби 8-Б класу. Юні дослідники 8-А, 8-Б класу під час бібліотечного уроку. За юними винахідниками — майбутнє України. Їхня енергія та працелюбність можуть перетворити мрію на реальність і змінити світ живої природи на краще,

Номер слайду 16

Конструкторське бюро “ Літаючий птах”Завдання, що виконували юні дослідники природи: сконстуюй кросворд, розв’жи!

Номер слайду 17

Конструкторське бюро. Конкурс «Найкраща годівничка»Майстер-клас 6-х класів. Диво-годівничка для друзів-птахів

Номер слайду 18

Спостерігаю! Досліджую! Пізнаю пташиний світ!

Номер слайду 19

Птахи не тільки прикрашають наше життя. Вони перші помічники людини в боротьбі за високий урожай полів, садів. Скільки шкідливих комах і личинок знищують вони за літо – не злічити! Працюють не покладаючи крил! Допоможемо їм у цій важливій справі!

Номер слайду 20

Станція орнітологічних спостережень. Екскурсії у природу. Домівка для хижих птахів”Опиши птаха за морфологічними особливостями”

Номер слайду 21

Ми зробили годівнички. Для горобчика й синички. Корму також принесли,Щоб голодні не були. Активні учасники акції-юні орнітологи 8-Б класу. Станція піклування про зимуючих птахів

Номер слайду 22

Народну мудрість: «Підгодовуй птахів узимку, вони віддячать тобі влітку» знають наші малюки«Пташині по зернині-Зелений сад людині»-під таким девізом активізують свою участь у природоохоронній акції здобувачі освіти 5-А класу . Важливою і корисною є акція « Найщедріша годівничка», яка залучає велику кількість дітей до важливої і благородної справи-захисту птахів. Ця турбота про пернатих приносить радість дітям і користь птахам. Завдяки цьому діти стають щирими, співчутливими до біди інших, добрими, що є важливою сходинкою для розбудови країни без жорстокості , зла і байдужості.

Номер слайду 23

Дослідження народних прикмет. Станція народознавча

Номер слайду 24

 Юні друзі природи –майстри чудових годівничок для птахів. Врятуй пташину взимку

Номер слайду 25

Написання художніх творів про птахів на основі власних спостережень  Станція літературна. Без птахів важко уявити життя. Їх дзвінкий і радісний спів піднімає настрій, зачаровує. Крім того, вони приносять користь людині й природі: сприяють розповсюдженню насіння, поїдають значну кількість шкідливих комах і дрібних гризунів. Нерідко птахи самі стають їжею для інших тварин. Таким чином вони є важливою ланкою в ланцюгу живлення живих організмів. Щороку різні їх види зникають, багато занесені до Червоної книги. Тому, оберігаючи птахів, ми оберігаємо саму природу. 

Номер слайду 26

Оформлення рефератів, мультимедійних презентацій  Станція інформаційна

Номер слайду 27

Акція “Читаємо вголос книги про птахів”

Номер слайду 28

Станція орнітологічних спостережень. Авторські фотографії

Номер слайду 29

Фотоспостереження “Я досліджую світ”

Номер слайду 30

Станція інженерів-екологів. Конструюємо заказники майбутнього-збережемо рідкісних птахів

Номер слайду 31

Допомагати – не тільки корисно, а й цікаво!Груповий проект учнів 8-Б класу«НЕ ЗАБУДЬ НАГОДУВАТИ ПТАШКУ!»Охороняй і бережи пташину, піклуйсь про неї і допоможи у важку хвилину. З метою залучення дітей до практичних дій у природоохоронній діяльності, розвитку практичних навичок підгодівлі, проведення спостережень, досліджень за птахами та ознайомлення з різноманітністю видового складу зимуючих птахів на Херсонщині, у Нижньосірогозькому закладі ПЗСО розпочато акцію « Допоможемо зимуючим птахам»Зима – один з найскладніших періодів у житті птахів. Регулярна підгодівля пернатих у складний для них час допоможе популяціям диких птахів вижити. Птахи – це справжня окраса чарівної природи.

Номер слайду 32

Практична робота: виготовили та розвішали годівнички, заготовляли насіннєвий корм, проводили постійну підгодівлю птахів, набули навичок спостереження за птахами. Конкурс на кращу годівничку

Номер слайду 33

Ростуть небайдужі діти. Учні початкових класів також долучилися до обласної екологічної акції "Допоможемо зимуючим птахам"

Номер слайду 34

Піклуємось про зимуючих птахів кожен рік

Номер слайду 35

Акція “Простягни долоньку пташці”

Номер слайду 36

Агітаційно-просвітницька робота онлайн по залученню учнів школи та їх  батьків до участі в акції. Вони провели ряд бесід з демонстрацією відеоролика  "Як виготовити годівницю”Інформаційне повідомлення на фейсбуціОголошуємо фотоконкурс « Зимуючі птахи рідного краю», орнітологічні спостереження підтвердіть практичними діями. Девіз « Птахів треба знати, любити й поважати! Справжнім подарунком для пернатих є годівнички, які можна виготовляти з різноманітних матеріалів: можна використовувати порожні пластикові пляшки, картонні коробки чи робити з дерева. Головне пам'ятати щоб пташкам було зручно. А підвіконня та балкон, дерева біля домівок – чудові місця для спостереження за пташками. Природоохоронна акція проводиться з метою виховання дбайливого ставлення, практичних дій з охорони та збереження орнітофауни. Адже цією справою ви врятуєте не одне життя!

Номер слайду 37

Конкурс "Годівничка для птахів”Природоохоронна акція «Щедра годівниця»

Номер слайду 38

Спостерігаємо! Досліджуємо! Пізнаємо!

Номер слайду 39

 Підготовка екологічних бюлетенів, виступів в засобах масової інформації 

Номер слайду 40

Орнітологічні спостереження

Номер слайду 41

Уроки милування за В. О. Сухомлинським. Спостереження за птахами — захопливе заняття, що підвищує нашу обізнаність і розуміння процесів, які відбуваються в природіПід час спостережень, уроків милування варто бути уважними і зосередженими. Спостерігати за птахами можна наодинці чи в групі, а брати участь у організованих спостереженнях може будь-хто 6 малюки чи старшокласники

Номер слайду 42

Природа наповнює життя змістом, осяює його красою і радістю. Екологічна акція « Допоможемо зимуючим птахам» у опорному закладі Нижньосірогозький ліцей залучила своїх вихованців у нескінченний пошук, зарядивши їх енергетикою добра, особливим ентузіазмом та бажанням все більше і більше дізнаватися про птахів рідного краю. Радіють птахи веселим юннатам,Літає довкола родина перната,Ми всі радіємо, що допомагаємо,І разом з батьками спостерігаємо. Турбота про птахів –  не просто слова, а конкретні дії по врятуванню пернатих друзів, дбати про них- першочергове завдання кожної людини

pptx
Пов’язані теми
Екологія, 10 клас, Презентації
До підручника
Екологія (профільний рівень) 10 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
5 листопада 2023
Переглядів
246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку