Презентація "Р. Бредбері. "451 за Фаренгейтом". Важке прозріння особистості в тоталітарному суспільстві"

Про матеріал
Поглибити знання з теми «антиутопія», продовжити аналітичне читання роману, довести актуальність проблем, піднятих автором; в результаті роботи над текстом твору підвести учнів до висновку про важливість праці душі кожного для збереження досягнень цивілізації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рей Дуглас Бредбері. «451° за Фаренгейтом». Натовп і влада. Важке прозріння особистості в тоталітарному суспільстві 

Номер слайду 2

Так. Вільного часу у нас достатньо. Але чи є у нас час подумати?Рей Бредбері «451 за Фаренгейтом»

Номер слайду 3

Літературний диктант

Номер слайду 4

Евристична бесіда♦ Де в романі явно виражена фантастика, а де — реальність?♦ Назвіть символи механізації людства, описані Бредбері.{638 B1855-1 B75-4 FBE-930 C-398 BA8 C253 C6}Реальне. Фантастичне

Номер слайду 5

♦ Чи погоджуєтеся ви з твердженням Бітті, що людина живе заради задоволення та гострих відчуттів?♦ Чи щасливі насправді люди в державі майбутнього? Свою думку аргументуйте. ♦ Чому, на вашу думку, особистість, що вміє думати, — головна перешкода до «всезагального щастя»?

Номер слайду 6

♦ Згадайте, яка книга перевернула душу Монтега? Чому він намагається врятувати саме її? ♦ З книги почалося одужання Монтега, але з книгою в його життя увійшло страждання. Що йому довелося пережити після того, як він сховав у себе книги? ♦ Роман завершується масштабною війною та бомбардуванням, але наприкінці твору звучить легенда про Фенікса. Для чого автор уводить цю легенду?

Номер слайду 7

"Прес"Висловити свою думку про те, чи допоможуть книги пояснити, що відбудеться з нами- так, тому що...- ні, тому що...

Номер слайду 8

Творче завдання. Скласти кодекс правил : «Чому наше майбутнє залежить від книжок?»

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Усний твір-роздум «Яку книгу я б вивчив напам’‎ять, щоб передати нащадкам?».2. Прочитати роман Гарпер Лі. «Убити пересмішника».3. Індивідуальне завдання. Підготувати повідомлення або презентацію а) «Життя та творчість Гарпер Лі»; б) «Закони Джима Кроу»; в) «Пересмішник».

pptx
Додано
24 квітня 2019
Переглядів
8860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку