Презентація "Рама для фото"

Про матеріал
Презентація по темі "Рама для фото". В презентації розкриті такі питання: підбір матеріалів для створення рамки; покроково розписані етапи роботи; інструкції з техніки безпеки на уроках трудового навчання при роботі з ножицями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект: Рамка для фото

Номер слайду 2

Мета проєкта. Ознайомитись з історичною довідкою виникнення рамки для фото2. Підібрати вироби-аналоги, використовуючи Інтернет джерела3. Підібрати матеріали та інструменти для виготовлення рамки, враховуючи екологічне спрямування 4. Виготовити рамку для фото своїми руками. Оздобити рамку, використовуючи різноманітні матеріали, створювати нові ідеї

Номер слайду 3

1. Підбір матеріалів та інструментів. Для створення основи для рамки нам потрібно: Цупкий картон;Кольоровий папір;Ножиці та канцелярський ножик;Олівець, лінійка;Клей ПВА або клей олівець;Підібране фото, для якого буде створена рамка. Етапи створення основи для рамки

Номер слайду 4

Номер слайду 5

2. Виготовлення передньої частини рамки. Вибираємо фото для якого буде виготовлена рамка. Від розміру фотографії залежить внутрішній отвір. Кладемо фото на цупкий картон і обводимо його олівцем.

Номер слайду 6

3. Після того як ви обвели фото олівцем, потрібно зменшити розмір по боковим лініям приблизно на 5 мм. Це для того, щоб фото не випадало із рамки. На фото внизу показано як це робиться. Утворений в середині прямокутник (темна лінія). Це і є наший майбутній отвір.

Номер слайду 7

4. Креслимо зовнішній контур рамки. ЇЇ ширину можна брати довільну – це може бути 3 см так і 5 см. На фото вказано ширину рамки в 5 см.

Номер слайду 8

5. Вирізаємо передню частину рамки. Вирізати можна ножицями, але в такому випадку картон може згинатися і це призведе до деформації виробу. Кращим варіантом є вирізання канцелярським ножем. Але завжди потрібно пам'ятати про правила безпеки при використані даного інструмента.Інструкції з техніки безпеки на уроках трудового навчання. Правила користування ножицями і ножем1. Ножиці для ручної праці повинні мати заокруглені кінці.2. Клади ножиці чи ніж так, щоб вони не виступали за край робочого місця.3. Не працюй тупими ножицями і ножем, а також ножицями зі слабким кріпленням.4. У процесі різання уважно слідкуй за розміткою.5. У процесі роботи тримай матеріал пасивною рукою так, щоб пальці були осторонь від гострого леза.6. Не розмахуй ножицями, ножем, під час різання не ходи, а також не підходь занадто близько до того, хто ними працює.7. Після роботи ножиці тримай складеними, бажано в чохлі, так само і ніж має бути складений.

Номер слайду 9

Коли працюємо із канцелярським ножем завжди під виріб підкладаємо якийсь матеріал (дощечку, частину цупкого картонна) для того щоб не пошкодити поверхню стола. Кладемо лінійку по лінії, яка буде відрізатися. Міцно прижимаємо її для того, щоб вона не двигалася. Пальці руки мають бути на безпечній відстані від краю лінійки по якому буде здійснюватися відріз. Проводимо канцелярським ножем вздовж лінійки, натискаючи на нього.

Номер слайду 10

Обережно вирізаємо всі краї.

Номер слайду 11

Вона потрібна для того, щоб тримати фото. Обводимо акуратно наше фото та збільшуємо на 2 см. Акуратно вирізаємо.3. Виготовлення задньої частини рамки

Номер слайду 12

Отримуємо дві частини виробу, з якими будемо працювати на наступних уроках.

Номер слайду 13

На задній частині рамки малюємо невеликий отвір (овальний, квадратний, трикутний – за вашим бажанням). Він потрібен для того щоб можна було легко вставити або витягнути фото. Акуратно вирізаємо.

Номер слайду 14

4. Виготовлення ніжки для рамки Розмір ніжки на пряму залежить від розміру вашої фото рамки. Головне, щоб «ніжка» не була більшою за довжину та ширину вашої рамки. В моєму випадку взято ширину рамки тому, що фото горизонтальне. На цупкому картоні потрібно розмітити ніжку, та акуратно її вирізати.

Номер слайду 15

5. Оздоблення фото рамки. Коли всі частини рамки вирізані, їх потрібно облагородити. Тобто задекорувати цупкий картон. Є декілька способів – по фарбувати або обклеїти папером. Ми скористаємося другим. Потрібно вибрати папір: кольоровий чи білий – за вашим бажанням. Для того, щоб прикрити бокові частини рамки потрібно нарізати смужки паперу та акуратно обклеїти їх.

Номер слайду 16

3. Тепер нам потрібно прикрити внутрішні бокові краї. Для цього потрібно взяти папір і обвести нашу рамку ззовні та всередині. І так два рази.

Номер слайду 17

4. В середині внутрішнього прямокутника малюємо діагоналі. Акуратно вирізаємо ножицями по зовнішньому краю, та розрізаємо лінії діагоналі так як показано на фото.

Номер слайду 18

5. Промазуємо клеєм нашу рамку і акуратно накладаємо іі на нашу заготовку таким чином, щоб прорізані краї співпадали з внутрішнім отвором. Приклеюємо кінці до рамки. Якщо вони виступають їх потрібно обрізати.

Номер слайду 19

аа6. Вирізаємо з паперу другу частину. Та приклеюємо її.

Номер слайду 20

Отримуємо ось таку передню частину рамки. Даємо клею гарно висохнути.

Номер слайду 21

6. Оздоблення задньої стінки рамки. Беремо папір і на ньому обводимо нашу задню частину фото рамки. Можна брати різні кольори – проявляйте фантазію.

Номер слайду 22

2. Вирізаємо таким чином, щоб був припуск приблизно в 2 см. Це для того, щоб прикрити бокові краї задньої стінки.

Номер слайду 23

3. Маленькими смужками паперу обклеюємо край вирізу на задній стінці рамки.

Номер слайду 24

4. Промазуємо клеєм задню стінку рамки та приклеюємо її до вирізаної заготовки. Краї також промазуємо та загортаємо. Лишні краї акуратно відрізаємо. Даємо висохнути.

Номер слайду 25

5. Коли всі деталі висохли – можемо їх приклеювати один до одного. Акуратно промазуємо краї задньої стінки та з'єднуємо іх. Увага! Не потрібно намазувати клеєм сторону де буде вставлятися фото (на фото виділено червоною лінією).

Номер слайду 26

7. Оздоблення «ніжки» рамки. На папері обводимо нашу ніжку два рази. Вирізаємо таким чином, щоб на одній деталі був припуск, а іншу деталь - по контуру.

Номер слайду 27

3. Промазуємо ніжку клеєм. Прикладаємо до заготовки - проклеюємо краї.4. Звершу наклеюємо другу заготовку – наша «ніжка» готова.

Номер слайду 28

8. З'єднання деталей в готовий виріб. На даному етапі нам потрібно з'єднати основну частину рамки із «ніжкою». Якщо у вас фото вертикальне, то і ніжка буде приклеєна до вертикально розміщеної основи. Якщо фото горизонтальне – до горизонтального положення основи. Так як показано на фото в низу.

Номер слайду 29

9. Закріплення «ніжки»Це потрібно для того, щоб «ніжка» не розсувалася і тримала форму. Нам потрібно: Два кусочка цупкого картону невеликого розміру. Папір для обклеювання. Стрічка або клаптик тканини чи кружева.

Номер слайду 30

Обклеюємо картон кольоровим папером. Дані деталі потрібні для закріплення стрічки на основі рамки, а з іншого краю на «ніжці». 2. Промазуємо одну заготовку клеєм і приклеюємо стрічку до рамки внизу. Даємо висохнути.

Номер слайду 31

3. Іншою заготовкою приклеюємо стрічку до «ніжки». Поки клей не висох – можна коректувати довжину стрічки (зайва довжина обрізується). Обов'язково даємо висохнути.

Номер слайду 32

Наша фото рамка готова! Вона має естетичний вигляд, не видно цупкого картону і готова для подальшого оздоблення.

Номер слайду 33

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Додано
2 лютого 2023
Переглядів
1043
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку