Проєкт "Органайзер".Визначення об’єкта проєктування. Види органайзерів

Про матеріал
матеріал презентації містить інформацію про історію виникнення органайзерів, види органайзерів, етапи роботи над проєктом, завдання до практичної роботи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт : "ОРГАНАЙЗЕР"Вчитель трудового навчання ХЗОШ №168 ПРОКОПЕНКО АЛЛА АНАТОЛІЇВНА

Номер слайду 2

Органайзер. Визначення об’єкта проєктування. Види органайзерів

Номер слайду 3

Історія виникнення органайзераІсторія органайзера налічує понад 350 років. Перші згадки про них прийнято пов'язувати з Італією в 1650 роком. Італійці і сьогодні дуже пишаються тим, що є історичною батьківщиною органайзерів, і довгий час італійське місто Бергамо вважався не тільки європейським, але й світовим центром виготовлення найпопулярніших марок органайзерів.

Номер слайду 4

Спочатку використовувався, як блокнот, щоденник для записів про планування подій, зустрічей, заходів, завдань. Органа́йзер (англ. organizer) — невелика книга, яка призначена для організації персональної інформації. Сучасні органайзери існують у вигляді програм для комп’ютерів та мобільних телефонів. Органайзер - це річ у яку складають дрібні речі (прикраси. біжутерія) та рукодільні приладдя, інструменти тощо. Це допоміжний персональний засіб організації часу і комунікацій.

Номер слайду 5

Що таке творчий проєкт Проєкт – це творча діяльність, спрямована на досягнення визначеної мети, вирішення якої-небудь проблеми. Проєктуванням називають сам процес роботи над проєктом, а також підготовка комплекту проектної документації. Проєктна діяльність – це діяльність зі створення нового, потрібного виробу або послуги. Для виконання творчого проекту тобі необхідно пройти 4 кроки або 4 етапи. Етапи проєкту – основні періоди роботи над проектом.

Номер слайду 6

ПРОЄКТІ. Організаційно-підготовчий етапнеобхідний для пошуку історії та зразків моделей-аналогів, інформації щодо способів їх виготовлення про матеріали тощо. Набуваємо необхідної інформації та розуміння, що ми маємо робити.ІІ. Конструкторський етапнеобхідний для вдосконалення виробу, внесення змін до форми та з'єднань деталей, визначення кількості матеріалів. Зображення (ескізу) виробу або його складників.ІІІ. Технологічний етапнеобхідний для виготовлення виробу за розробленими на конструкторському етапі зображеннями (ескізами). Виготовлення виробу.ІV. Заключний етапнеобхідний для випробування та висновків. Підрахунок собівартості, реклама виробу, захист проекту, висновки.

Номер слайду 7

І. Організаційно-підготовчий етап. Обґрунтування проблеми, що виникла, і необхідність її розв’язання. Призначення проектованого виробу. Вимоги до виробів даного призначення. Вимоги до матеріалів. Вибір об’єкту проектування. Аналіз зразків-аналогів.

Номер слайду 8

Виконуючи якусь роботу, треба швидко знайти необхідний інструмент. Тому саме правильна організація робочого місця грає важливу роль у будь якій справі: навчанні, творчій діяльності, роботі по господарству та на кухні. Виконанні ремонтних робіт тощо. В цьому нам допомагає органайзер, який пристосований для упорядкування та зберігання інструментів, матеріалів, продуктів харчування тощо.

Номер слайду 9

Основні поняття. Базова модель – форма виробу, яку використовують для розробки цілого ряду подібних виробів. Модель – аналог – це модель, що створена на основі базової моделі, але відрізняється формою деталей чи оздобленням. Можливі теми творчих проектів. Обговорення запропонованих учителем тем проектів (варiантiв виробів ).

Номер слайду 10

Вимоги до виробу. Необхідно визначитися, яким має бути ваш виріб. Основними задачами при цьому виступатимуть наступні вимоги:а) естетичніб) технологічнів) функціональнід) економічні

Номер слайду 11

ПРАКТИЧНА РОБОТАПроведемо дослідження:·Якими технологіями я володію.·Складання плану роботи з виконання проєкту. ·Вибір теми проєкту, його обґрунтування.

Номер слайду 12

План роботи з виконання проекту1. Визначити мету творчого проекту.2. Обговорити тему з батьками на предмет необхідності такого виробу, його практичного застосування, виділення коштів на придбання матеріалів.3. Дібрати інформацію про в інформаційних джерелах.4. Проаналізувати моделі-аналоги виробів.5. Виконати ескізний малюнок свого виробу.6. Підготовити матеріали, дібрати обладнання та інструменти.7. Розробити технологічні картки послідовності виготовлення виробу, підібрати технологію його виготовлення.8. Виготовити органайзер9. Розрахувати собівартість виробу.10. Виконати міні-маркетингові дослідження. Захистити проект.

Номер слайду 13

Що треба підготувати для виконання проєктованого виробурізнокольорові клаптики для декоративної основи; тканину для підкладки; папір, олівець для побудови креслення;ножиці; шпильки, крейда; нитку з голкою; швейну машинку; декоративні елементи (намистини, пластикові очі, мереживо, атласні стрічки, паєтки, муліне).

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Опрацюй презентацію. Знайди моделі-аналоги Замалюй або вклей моделі – аналоги виробу, користуючись бланком творчих проєктів, друкованими виданнями, мережею Інтернет, власними світлинами. Розроби “Банк ідей” та дай відповіді на питання і запиши їх у зошит

Номер слайду 15

Який із виробів, на твою думку, є найскладнішим у виготовленні? Запиши номер виробів із таблиці.________________________________________________Який із виробів, на твою думку, є найпростішим у виготовленні? Запиши номер виробів із таблиці.________________________________________________Визнач для чого тобі можна виготовити органайзер Обери модель яку ти зможеш зробити Чим корисний органайзер. Які техніки ти вмієш виконувати, а яким тобі треба навчитись.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Презентації
Додано
6 лютого 2023
Переглядів
9357
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку