Презентація " Рамка для фотографії. 5 клас"

Про матеріал
Матеріал містить налаштування на позитивний настрій на уроці; етапи проєктування; здійснення пошуку зразків моделей виробу відповідно до об'єкта проєктування;сприяння розвитку комунікативних навичок роботи у групах;активізації творчої активності учнів на уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила взаємовідносин: бути активними; щирими; довіряти іншим; висловлюватись по черзі; звертатись по імені; взаємодопомога – один за всіх і всі за одного.

Номер слайду 2

“Якщо праця, то така,щоб користь була і честь”. В. О. Сухомлинський Настанова на урок: Щоб робота кипіла – працювати будемо дружно й уміло!Кожну сучасну справу прийнято рекламувати. Давайте прорекламуємо наш урок.

Номер слайду 3

Творчий проєкт складається з чотирьох важливих етапів. Перший - організаційно-підготовчий. Ми шукаємо необхідну інформацію та думаємо, що і як ми будемо робити. Другий – конструкторський. Ми проєктуємо, малюємо та креслимо майбутні вироби. Третій – технологічний. Ми виготовляємо виріб. Четвертий – заключний. Ми робимо висновки. Актуалізація опорних знань

Номер слайду 4

Вибір та обгрунтування теми проєкту. Основи технології виготовлення рамки для фотографії.

Номер слайду 5

Історія виникнення рамки. Перші рамки з’явилися в XIV столітті і не мали чіткої відмінності з картиною. Вони виділялися своєю індивідуальністю, не несучи при цьому додаткового змістового навантаження і найчастіше покривалися позолотою, яка і в нинішній час по традиції часто зустрічалася в рамках картин. XVII столітті до рамок почали застосовувати новий метод підсилення передачі ефекту зображення. Периметр рамки являв собою ряд зростаючих сходинок до зображення. У XIX столітті, за рахунок багатого оформлення, деякі художники розглядали рамку як частину художньої композиції, що несе в собі закінченість сюжету зображення, придаючи оформленню рамки багету окрему художню цінність. У XX столітті, зі створенням фотографії, рамки отримали своє нове призначення - для оформлення фотографій. На відміну від багатьох картинних рамок, фоторамки виготовлялися в новому стилі модерну: всі лінії були прямолінійними і позбавлені вишуканості та форм, що протиставляло їх картинним рамам, продовжуючи ще більше відокремлення фотомистецтва від живопису.

Номер слайду 6

Що ж таке фоторамка? Прикраса інтер'єру Подарунок на згадку Джерело приємних спогадів

Номер слайду 7

Зразки виробів

Номер слайду 8

Зразки виробів

Номер слайду 9

Зразки виробів

Номер слайду 10

Практична робота. Дослідження зразків. Чи подобаються вам ці фоторамки?Якої вони форми?З яких матеріалів виготовлені?Щоб ви удосконалили або змінили?

Номер слайду 11

Важливо спочатку визначитися, який дизайн повинен бути у рамки, щоб він підходив під загальну картину інтер'єру і вписувався в простір кімнати. Варіантів того, як зробити рамку для фотографії своїми руками, безліч, можна взяти до уваги:1. Квадратна рамка.2. Круглий виріб для фото.3. Асиметрична форма.4. У вигляді сердечка.5. Велика рамка, в яку можна вставити кілька фотографій.

Номер слайду 12

Чому варто зробити рамку для фотографій своїми руками?Втілюючи в реальність що-небудь власними руками. Повною мірою проявити свою фантазію і створити таке обрамлення, яке подобається. Заощадити гроші. Наповнити простір будинку своєю енергетикою. Це лише деякі фактори, які вказують на те, що робити рамки для фотографій своїми руками варто.

Номер слайду 13

Ми працюємо над проєктом “ Брелок ? Основним матеріалом є нитки? Фоторамка виготовляється швейним способом? Рамка для фотографій призначена для гри? Підсумок уроку

Номер слайду 14

Покажіть свій настрій на кінець уроку Домашнє завдання. Скласти та записати у зошит послідовність виготовлення власного виробу ” Рамка для фотографій”.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
30 березня 2023
Переглядів
3622
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку