Презентація "Ранкова зустріч - важливий елемент створення позитивного настрою учнів на весь день"

Про матеріал
МЕТА: Ознайомити колег із досвідом своєї роботи. Підвищити професійну майстерність педагогів-учасників майстер-класу в процесі активного педагогічного спілкування. Продемонструвати методи і форми роботи під час проведення ранкових зустрічей, спрямовані на формування ключевих компетентностей молодших школярів. ЗАВДАННЯ: Розширити знання педагогів про значення та структуру ранкової зустрічі. Вчити використовувати методику ранкових зустрічей у роботи з дітьми. Моделювати та розвивати навички ефективного спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

РАНКОВА ЗУСТРІЧ – ВАЖЛИВИЙ ЕЛЕМЕНТ СТВОРЕННЯ ПОЗИТИВНОГО НАСТРОЮ УЧНІВ НА ВЕСЬ ДЕНЬЗ досвіду роботи вчителя початкових класів Радченко М. В

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Ранкова зустріч – це запланована, структурована зустріч, яка займає важливе місце в повсякденному розкладі діяльності класу, де панує атмосфера піклування та відповідальності. Тривалість - 15–25 хвилин на початку дня. Основне завдання - створити позитивну атмосферу в учнівському колективіна весь навчальний деньу школі.

Номер слайду 5

ЕТАПИ РАНКОВОЇ ЗУСТРІЧІ Вітання. Щоденні новини Обмін інформацією. Групове заняття

Номер слайду 6

Вітання. Учні разом із вчителем розміщуються в колі. Усі діти вітаються, і це забезпечує розуміння, що вони є важливими членами групи. Всі звертаються один до одного на ім’я, що допомагає створити атмосферу дружби та приналежності до групи. Вітання створює спокійний і розважливий настрій для наступного елементу зустрічі.

Номер слайду 7

Наше ранкове вітання

Номер слайду 8

Наше ранкове вітання

Номер слайду 9

Куточок настрою

Номер слайду 10

Обмін інформацією. Учні висловлюють свої думки, обмінюються ідеями. Діти мають змогу дізнатися щось один про одного. Обмін інформацією допомагає розвивати навички, які дають змогу навчатися впевнено говорити й слухати. Кожна дитина може поставити запитання чи прокоментувати, а учень, який повідомляє інформацію, відповідає на запитання та коментарі товаришів.

Номер слайду 11

Групове заняття. Розпочинається після спокійного обмірковування інформації. У класі створюється відчуття єдності, радості через виконання пісень, участі в іграх, коротких і швидких заняттях. Ігри та заняття, позбавлені елементів суперництва, кооперативні за суттю,враховують індивідуальний рівень розвитку певних навичок дітей.

Номер слайду 12

Наш обмін інфомацією та групова робота

Номер слайду 13

Наш обмін інфомацією та групова робота

Номер слайду 14

Наш обмін інфомацією та групова робота

Номер слайду 15

Щоденні новини. Це коментування письмового оголошення, яке щодня вивішується на відповідному стенді чи дошці. Письмове оголошення налаштовує учнів на те, що має вивчатися цього дня, а також дає можливість обміркувати події та навчання попередніх днів. Щоденні новини можуть містити різноманітні завдання: заповнення календаря, перегляд розкладу виконання робіт, створення графіка.

Номер слайду 16

Наші щоденні новини

Номер слайду 17

Які недоліки?Що може піти не так? Час на підготовку Малий простір для проведення Пасивність деяких учнів. Комунікативні навички учнів

Номер слайду 18

Значення ранкових зустрічей Створення спільноти. Розвиток навичок спілкування. Розвиток соціальних навичок. Створення позитивного настрою.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Радість. Цікавість. Здивування. Задоволення. Захоплення. Впевненість. Гордість. Зацікавленість. Довіра. Щастя

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
464
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку