Презентація "Ранкова зустріч "Що таке територія ?"

Про матеріал

Мета: розширювати пізнавальні інтереси дітей; сприяти дбайливому ставленню до навколишнього середовища; надати змогу усвідомити необхідність зберігати і примножувати природні багатства; учити працювати в групах; заохочувати самостійно опрацьовувати матеріал з обраної теми; розвивати пізнавальний інтерес, логічне мислення; за­кріплювати правила поведінки в природному середовищі, суспільстві; виховувати дбайливе ставлення до природи, мистецтва, побуту; ство­рювати умови для дружньої співпраці, взаємодопомоги.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ранкова зустріч

Номер слайду 2

Привітання. Доброго ранку! — ми друзям бажаєм. Доброго ранку! — всіх друзів вітаєм. Доброго ранку тобі і мені —Щирі слова нехай линуть рясні!

Номер слайду 3

Вправа «Я щасливий, коли…»

Номер слайду 4

Що означає слово територія?

Номер слайду 5

Словничок. Територія — це частина земної кулі (суходіл, води й повітряний простір над ними), що належить певній державі або входить до складу якої-небудь частини світу.

Номер слайду 6

Яку назву має територія, на якій ми прожива­ємо?

Номер слайду 7

 У кожної людини в житті є щось найрідніше, без чого вона не може уявити свого життя. Це батьківський край, де вперше дитиною побачила світ. Це та земля, по якій ми зробили свої перші кроки, земля наших батьків, дідів і прадідів, і вона — найдорожча в світі.

Номер слайду 8

Земля моя. Земля моя, земля найкраща в світі! Я твій маленький, тонкий пагінець, Без тебе я ніде не зможу жити, Для мене ти і ненька, і мудрець. Земля моя, прекрасна Україно,Твоєю піснею я серденько живлю, Для мене ти і вічна, і єдина, І я тебе всім серденьком люблю! Н. Красоткіна— Яку землю автор називає найкращою в світі? Чому?

Номер слайду 9

Легенда «Наша Земля»Колись давно Бог створив народи і кожний народ наділив зем­лею. Наші ж предки прийшли на розподіл пізніше, тому землі їм вже не дісталось. От вони пішли до Бога, а Він у цей час молився, і вони не сміли Йому щось сказати. Почали чекати. Через деякий час Бог обернувся, сказавши, що вони чемні діти, хороші. Дізнавшись, чого прийшли до Нього, запропонував їм чорну землю. «Ні,— відповіли наші предки, там уже живуть німці, французи, іспанці, італійці». «Тоді я вам дам ту землю, що залишив для раю, там усе є: річки, озера, ліси, степи. Але пам’ятайте: якщо будете її берегти, то вона буде ваша, а ні — ворога». Пішли наші предки на ту землю, оселилися і живуть до сьогоднішнього дня. А країну назвали Україною.

Номер слайду 10

— Як ви гадаєте, чому Бог обрав для себе саме Україну?— Чому він вирішив віддати її нашому народові ?

Номер слайду 11

Яке місто є нашим обласним центром?

Номер слайду 12

Гра «Що віддаси Землі рідній?»Коли виросту , то для України я ...посаджу садзбудую гарний будинокбуду пекти смачний хлібнамалюю багато чудових картин

Номер слайду 13

Щоденник вражень. Місце, де я хотів(ла) би жити. Територія моїх предків. Я мрію побачити…

pptx
Додано
21 жовтня 2022
Переглядів
982
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку