Презентація «Растровий графічний редактор. Засоби графічного редактора. Створення та редагування растрових зображень»

Про матеріал
Презентація для уроку інформатики у 6 класі на тему: «Растровий графічний редактор. Засоби графічного редактора. Створення та редагування растрових зображень».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформатика 6 клас. Растровий графічний редактор. Засоби графічного редактора.  Створення та редагування растрових зображень

Номер слайду 2

Графічні редактори. Вам вже доводилося працювати з різними растровими графічними редакторами, зокрема: Paint , Tux. Paint, онлайновими фоторедакторами, сервісами для створення колажів. 

Номер слайду 3

Графічні редактори. Професійні растрові графічні редактори, наприклад Adobe Photoshop, у порівнянні з векторними редакторами містять додаткові засоби для опрацювання готових зображень і фотографій. 

Номер слайду 4

Растровий графічний редактор. Одним з растрових графічних редакторів для створення та опрацювання зображень є Online Photo Editor. Для роботи з ним у браузері слід відкрити веб-сторінку pixlr.com/editor.

Номер слайду 5

Засоби графічного редактора. Він має такі самі складові, як і інші графічні редактори — робочу область для роботи із зображенням, набір інструментів, меню. 

Номер слайду 6

Панель інструментів Панель інструментів цього графічного редактора містить деякі інструменти, які вам вже доводилося використовувати в інших графічних редакторах, наприклад, Виділити для виділення прямокутної області, Лассо для виділення довільної області, інструменти для малювання фігур, заливки, додавання текстових написів, масштабування тощо. 

Номер слайду 7

Інструменти для зміни зображення. Окрема група інструментів призначена для зміни зображення. За замовчуванням встановлено колір фону малюнка білий, а колір малювання — чорний. Колір можна змінити за допомогою інструмента       та за потреби додати до палітри   додаткові кольори. 

Номер слайду 8

Інструменти для зміни зображення. У вікні вибору кольорів у верхній панелі обирають спосіб кодування кольору й потім в обраному способі вказують на потрібний колір, завершуючи вибір натисненням кнопки ОК. 

Номер слайду 9

Виділення фрагмента зображення. Проте середовище Online Photo Editor має і додаткові інструменти, зокрема Обрізання, Перетягування та Чарівна паличка. Інструмент Обрізання використовують для кадрування зображення, коли потрібно обрізати частину зображення. Для цього виділяють фрагмент зображення, який має залишитися, після цього в кутах навколо виділеного фрагмента з'являються блакитні маркери, за допомогою яких можна коригувати виділення. Після налаштування виділення слід натиснути клавішу Enter, і всі частини зображення, що перебувають за межами виділеного фрагмента, будуть обрізані. Перетягування. Чарівна паличка. Обрізання

Номер слайду 10

Виділення фрагмента зображення. За допомогою інструмента Перетягування виділений фрагмент можна перемістити в інше місце зображення. Для виділення фрагментів зображення корисним є інструмент Чарівна паличка. За його допомогою можна виділяти фрагменти на основі схожості кольорів суміжних пікселів. Якщо вибрати цей інструмент та клацнути мишею в деякому місці зображення, буде виділений фрагмент, всі пікселі якого мають однаковий колір або схожий відтінок з точкою, вказаною цим інструментом. Таким чином зручно виділяти однотонні фрагменти, які зафарбовані одним кольором. 

Номер слайду 11

Створення зображення з прозорим фоном. Зображення на білому або іншому кольоровому фоні можна подати на прозорому фоні.  Спочатку потрібно виділити фрагмент зображення без фону. Для цього слід використати інструмент Чарівна паличка  для виділення фону, а далі і контекстному меню виділеного фрагмента вибрати вказівку Інвертувати вибір. При цьому виділеним стане потрібне зображення. Виділене зображення слід скопіювати в буфер обміну. 

Номер слайду 12

Створення зображення з прозорим фоном. Далі слід створити новий файл за допомогою вказівки Файл/Нове зображення і задати для нього прозорий фон за допомогою відповідного прапорця. Прозорий фон зображають за допомогою «шах матки» з білих  і сірих квадратів. До створеного файла потрібно вставити зображення з буфера обміну. 

Номер слайду 13

Створення зображення з прозорим фоном. Вам вже відомо, що не всі графічні формати підтримують прозорий фон. Тому для того, щоб після збереження у файлі отримати прозорий фон, зображення слід зберегти у форматі PNG. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Горбатюк Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кресан Алла Олексіївна
    Дякую за гарний матеріал!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 березня 2020
Переглядів
9913
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку