Презентація. Рекомендації щодо заповнення класного журналу

Про матеріал
Дана презентація містить рекомендації щодо заповнення класного журналу з математики НУШ 5 клас. На основі рекомендацій Сумського обласного інституту після дипломної педагогічної освіти  у листі від 28.10.2022 р. №463/11-10 створена дана презентація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 клас НУШ Вчитель математики: Валентина Шулежко 13.12.2022 Рекомендації щодо заповнення класного журналу

Номер слайду 2

Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти у листі від 28.10.2022 р. №463/11-10 надає методичні рекомендації щодо заповнення сторінок класного журналу в 5 класах закладів загальної середньої освіти, відповідно до освітніх галузей НУШ. Методичні рекомендації щодо заповнення сторінок класного журналу в 5 класах: математична освітня галузь

Номер слайду 3

Вимоги до ведення класного журналу регламентуються наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 10.05.2011 № 423 «Про затвердження єдиних зразків обов’язкової ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і форм власності» (зі змінами, унесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 01.06.2020 № 725 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 10.05.2011 № 423»).

Номер слайду 4

Усі записи в журналі на сторінці навчального предмета «Математика» ведуться державною мовою, пастою синього кольору, чітко і охайно. Вимоги до ведення класного журналу У разі помилкового або неправильного запису він закреслюється, поряд робиться правильний , який засвідчується підписом керівника закладу загальної середньої освіти та скріплюється печаткою внизу сторінки, на якій відбулося виправлення.

Номер слайду 5

Вимоги до ведення класного журналу На лівій сторінці розгорнутого журналу в розділі «Облік навчальних досягнень учнів» учитель веде щоденний облік навчальних досягнень і відвідування учнями занять з предмету. На правій сторінці розгорнутого журналу записує дату проведення уроку, його зміст і завдання додому. Зміст уроку повинен повністю відповідати календарно – тематичному плануванню. Дата проведення уроку записується дробом, чисельник якого є датою, а знаменник – місяцем поточного року (наприкдад: 05/09).

Номер слайду 6

Вимоги до ведення класного журналу У графі «Зміст уроку», відповідно до календарно – тематичного планування, стисло записується тема уроку, зазначаються види навчальної діяльності (математичний диктант, тест, самостійна робота, контрольна робота тощо). У графі «Завдання додому» стисло записується зміст завдання (розділи, параграфи, пункти, сторінки, номери завдань(різнорівневі, зокрема завдання підвищеної складності позначаються *, наприклад: №246*), інші види робіт) і спосіб його виконання (опрацювати, повторити, скласти опорний конспект, ментальну карту тощо). Рекомендується опрацювати лист Міністерства освіти і науки України від 29.10.2021 № 1/9-651 «Про обсяг і характер домашніх завдань учнів загальноосвітніх навчальних закладів» щодо дотримання вимог обсягу домашніх завдань.

Номер слайду 7

Вимоги до ведення класного журналу Тематична оцінка виставляється в окремій колонці без дати з надписом «Тематична» за результатами опанування учнями матеріалу теми впродовж її вивчення, із урахуванням поточних оцінок, оцінювання математичних диктантів, тестів, самостійних, контрольних робіт. Під час виставлення тематичного бала результати перевірки робочих зошитів, зазначені в окремій колонці «зошит», як правило, не враховуються. (Перевірка зошитів є елементом поточного, формувального оцінювання, механізмом письмового зворотного зв’язку з учнями). Якщо учень був відсутній на уроках протягом вивчення теми, не виконав вимог навчальної програми, то в колонку з надписом «Тематична» потрібно виставити н/а. Тематична оцінка не підлягає коригуванню.

Номер слайду 8

Вимоги до ведення класного журналу Усі записи щодо оцінювання різних видів діяльності та контролю роблять у формі називного відмінка: «зошит», а не «за зошит»; « l семестр», а не «за l семестр» тощо. За письмові роботи бали ставляться в графі того дня, коли вони проводились у класі.

Номер слайду 9

Методичні рекомендації щодо заповнення сторінок класного журналу Оцінка за семестр виставляється за результатами тематичного оцінювання та контролю груп загальних результатів, визначених у свідоцтві досягнень (додаток 1 наказу Міністерства освіти і науки України від 01.04.2022 №289 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання навчальних досягнень учнів 5 – 6 класів, які здобувають освіту відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти»), зокрема: - опрацьовує проблемні ситуації та створює математичні моделі; - розв’язує математичні задачі; - критично оцінює результати розв’язання проблемних ситуацій. Результати контролю груп загальних результатів (рівневі або бальні) фіксуються в класному журналі в окремій колонці без дати після теми останнього уроку семестру.

Номер слайду 10

Методичні рекомендації щодо заповнення сторінок класного журналу Фіксація запису семестрового оцінювання проводиться в окремій колонці без дати з надписом « l семестр», « ll семестр». Семестрове та підсумкове (річне) оцінювання результатів навчання здійснюється за 12 – бальною системою (шкалою), а його результати позначаються цифрами від 1 до 12. У разі неатестації учня робиться відповідний запис: н/а. Семестрова оцінка підлягає коригуванню. Скориговану семестрову оцінку потрібно виставити без дати у колонку з надписом «Скоригована» поруч з колонкою « l семестр» або « ll семестр». У класному журналі колонки для виставлення скоригованих оцінок необхідно відводити навіть за відсутності учнів, які бажають їх коригувати.

Номер слайду 11

Методичні рекомендації щодо заповнення сторінок класного журналу Приклад заповнення лівої сторінки класного журналу, у разі визначення І семестру адаптаційним періодом (без оцінювання).

Номер слайду 12

Методичні рекомендації щодо заповнення сторінок класного журналу Приклад заповнення лівої сторінки класного журналу, у разі визначення адаптаційним періодом - вересень (без оцінювання), за умови бального оцінювання.

Номер слайду 13

Методичні рекомендації щодо заповнення сторінок класного журналу Річне оцінювання здійснюється на підставі загальної оцінки результатів навчання за l та ll семестри. У журналі річну оцінку виставляють у колонці з надписом «Річна» без зазначенням дати, при цьому річну оцінку можна виставляти не раніше ніж через три дні після оцінки за ll семестр.

Номер слайду 14

Методичні рекомендації щодо заповнення сторінок класного журналу Рекомендуємо при заповненні правої сторінки журналу після теми останнього уроку семестру в графі «Дата» записати (МАО – абревіатура математичної освітньої галузі), у графі «Зміст уроку» доцільно зафіксувати формулювання груп загальних результатів.

Номер слайду 15

Методичні рекомендації щодо заповнення сторінок класного журналу Звернути увагу, якщо у l семестрі закладом загальної середньої освіти оцінювання здійснювалось за рівневою шкалою, а в ll семестрі – за бальною, то при виставленні річної оцінки рекомендовано орієнтуватись на оцінку за ll семестр.

Номер слайду 16

Загальні критерії оцінювання

Номер слайду 17

Загальні критерії оцінювання

ppt
Додано
9 січня 2023
Переглядів
5855
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку