Презентація "Рідний край"

Про матеріал
Матеріал до уроку з літературного читання, 3 клас Варвара Гринько "Рідний край".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РІДНИЙ КРАЙПідготувалавчитель початкових класів. Ольховик Л. В.

Номер слайду 2

І. Вступна частина.1. Вправа «Очікування».2. Мотивація навчальної діяльності.

Номер слайду 3

І. Основна частина уроку.1. Робота над віршем Наталки Поклад «Рідний край».• «Щоденні 5». Слухаю і розумію. Учитель виразно читає вірш, цікавиться, який настрій учнів після слухання.• «Щоденні 5». Читаю для себе.

Номер слайду 4

Учні самостійно упівголоса перечитують вірш.— Скільки строф у вірші? З якою інтонацією потрібно читати кожну строфу?• Виконання завдань, поданих після вірша на с. 29.• Удосконалення навичок виразного читання.— Прочитайте першу строфу вірша. Визначте, де треба зробити логічні наголоси, паузи.— До кого звертається авторка? Чому вона звертається до соловейка, жита? Прочитайте окличні речення, виділяючи голосом слова-звертання.— З якою інтонацією треба читати другу строфу? (З інтонацією перелічування.)— Зверніть увагу на виділене речення. Яким знаком воно закінчується? (Крапками.)— Отож, читаємо його так, наче ще продовжуватиметься думка.— Прочитайте останню строфу. Із чим авторка порівнює Україну? (З раєм, з квіткою.)— З чим порівняли б Україну ви?

Номер слайду 5

2. Розвиток мовлення. Робота в групах. Складання сенкана зі словом Україна. Україна. Рідна, дорога. Міцніє, розвивається, розквітає. Це моя рідна земля. Батьківщина.

Номер слайду 6

3. «Щоденні 5». Збагачую свій словник. Робота з прислів'ями (с. 29).— Прочитайте прислів'я.— Яка тема прислів'їв?— Яке з прислів'їв могло б бути заголовком до вірша Наталки Поклад?

Номер слайду 7

4. Робота з ілюстрацією.— Розгляньте ілюстрацію до вірша.— Назвіть, що зображено. (Жайворонок, жито, мальви, синьо-жовті стрічки, маки, волошки, калина, поле, вдалині ліс...)— Уявіть, що ви «увійшли» в малюнок. Де ви облюбували собі місце?— Розкажіть, що ви бачите, чуєте, відчуваєте.

Номер слайду 8

ІІI. Заключна частина.1. Рефлексія. Вправа «Вихвалянки».— Похваліться своїми успіхами на уроці.2. Домашнє завдання. Дібрати кілька прислів'їв про Україну з вільних інтернет-джерел.

pptx
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
455
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку