Презентація "Римські Папи 1 століття"

Про матеріал
Становлення релігійної системи змінювалась з історичним розвитком, зокрема і католицизм вирізнявся своїми чинами та устроєм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РИМСЬКІ ПАПИ 1-5 СТОЛІТТЯ

Номер слайду 2

АПОСТОЛ ПЕТРО Один із дванадцяти апостолів Ісуса Христа, від якого, за Мт. 16:18-19, отримав ключі Царства Небесного. після 42/перед 57 — 64/67(?) Petrus, Episcopus Romanus Страчений через розп'яття вниз головою; день вшанування в церковному календарі — 29 червня/12 липня.

Номер слайду 3

Лін (лат. Linus) — 2-й Папа Римський (64 (67) — 23 вересня 76 (78), святий, великомученик. Про нього відомо дуже мало. За певними свідченнями (Liber Pontificalis та інші), народився в Тоскані, його батька звали Геркулано. Імовірно про нього згадує апостол Павло у другому посланні Тимофію (2 Тим. 4:21). ЛІН

Номер слайду 4

Анакліт (Кліт) — лат. Cletus (Anacletus — (? — 88 (90) — третій папа римський після Святого Петра і Ліна. Про життя цього папи відомо ще менше, ніж про попереднього Ліна. З «Церковної історії» Євсевія Кесарійського відомо, що наступником Ліна був певний Анакліт, що вступив на папський престол на другий рік правління римського імператора Траяна (тобто у 79 р. н. е.). Згідно з Liber Pontificalis, він був папою протягом 12 років 1 місяця й 11 днів. АНАКЛІТ

Номер слайду 5

СВЯТИЙ КЛИМЕНТ Климе́нт І — 4-й папа римський (88—99), святий, мученик. Перший історичний християнський місіонер, що провідував Євангеліє на українських теренах. Висвячений апостолом Петром. Один із апостольських отців і апостолів з сімдесяти. Автор листа до церкви в Коринті. Засланий на каторгу до Криму, до Херсонеса, під час гонінь на Церкву у Римській імперії. Проповідував серед каторжан, за що був страчений язичниками — його прив'язали до кам'яного якоря і втопили у морі.

ppt
Додав(-ла)
Нестерчук Юлія
Додано
25 липня 2021
Переглядів
410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку