Презентація "Римські Папи 2 століття"

Про матеріал
Історія розвитку католицької системи передбачала певний устрій та верховенства, зокрема перевага та влада Папи Римського.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РИМСЬКІ ПАПИ 2 століття

Номер слайду 2

Святи́й Евари́ст — п'ятий папа Римський з приблизно 99 по 105 р. Він був обраний під час правління римського імператора Доміціана, помер на дванадцятому році правління римського імператора Траяна.

Номер слайду 3

Олександр I — шостий папа Римський з 106 по 115. Його служіння тривало 10 років і сім місяців. Помер за часів консулів Aemilius Aelianus та Antistius Vetus. Традиційно визнається, що він запровадив євхаристію та освячення води у церкві, а також дозволив перебування у церкві чоловіків з непокритою головою.

Номер слайду 4

Сікст I походив з римського роду Елвідіїв, батько його був священником. Традиційно вважається, що він зміцнив церковну дисципліну. Зокрема Сікст I видав приписи про те, що: Лише священослужитель може доторкатися до священного посуду. Єпископи, які були покликані до Священного престолу, після повернення звідти не повинні приймати свою паству до пред'явлення Апостольського послання. У Месі священник після вступу має співати Sanctus разом з прихожанами.

Номер слайду 5

Святий Телесфо́р І — восьмий папа Римський з приблизно 126 по †137 роки. За походженням грек. За Церковною історією Євсевія Кесарійського його понтифікат розпочався на 12 рік правління Римського імператора Адріана і закінчився у роки правління Римського імператора Антоніна Пія. Вважається, що саме він запровадив нічну літургію на Різдво, сорокаденний піст перед Великоднем, святкування Великодня у неділю, співання гімну Слава (лат. Gloria), хоча багато істориків піддають сумніву ці твердження. Не є достовірним фактом його мученицька загибель.

Номер слайду 6

Святий Гігін (лат. Hyginus; †1 січня 142, Рим, Стародавній Рим) — дев'ятий папа Римський близько 138 до 142 років. За Liber Pontificalis Гігін народився у Афінах. Він запровадив інститут хрещених батьків під час хрещення та встановив ієрархію та порядок старшинства у церкві (Hic clerum composuit et distribuit gradus).

Номер слайду 7

Святий Пій I (лат. Pius; 1 січня 154, Рим, Стародавній Рим) — десятий папа Римський з близько 140 до 154 років. Народився в Аквілеї на півночі Італії. За каноном Мураторія, його брат Гермас — автор відомого твору Пастир Герми. Вважається засновником однієї з найстаріших римських церков — церкви Святої Пуденціани. Папа Пій І був запеклим противником гностицизму, тому відлучив від церкви багатьох його прихильників.

Номер слайду 8

Святий Анікет (лат. Anicetus, грецькою — непереможний) — одинадцятий папа Римський приблизно від 154 до 167 року. Він заборонив монтанізм. Відкрито виступав проти гностиків та макріоністів. Згідно з Liber Pontificalis за його часів заборонено священикам носити довге волосся (можливо тому що таке носили гностики). Однак це стало традицією лише у західній церкві.

Номер слайду 9

Святий Сотер І (лат. Soterius; 1 січня 174, Рим, Стародавній Рим) — дванадцятий папа Римський з 165\166 по 174\175 роки. Він оголосив, що шлюб є дійсним тільки як таїнство, благословенний священиком. Сотер є автором листів до вірян у Коринфі, які містять поради і слова розради. Йому прийшлася конфронтація з монтанізмом.

Номер слайду 10

Святий Елевтерій — тринадцятий папа Римський з 174 по 189 рік. Народився у місті Нікополіс в Епірі. Ім'я папи з грецької мови перекладається як «вільна людина», оскільки він був вільновідпущеником. Його сучасник Егесіп писав, що Елевтерій був дияконом римської церкви під час понтифікату папи Римського Анікета і зберіг цю посаду під час урядування папи Римського Сотера. Елевтерій скасував деякі юдейські приписи щодо споживання їжі, тобто відкинув норми про те, що окремі продукти є нечистими.

Номер слайду 11

Святий Віктор I (лат. Victor, д. н. невідома — †199, Рим) — чотирнадцятий папа Римський (189–199). Родом з римської провінції Африка. У 196 році скликав у Римі собор, на якому був закріплений звичай святкування Великодня — у неділю, що слідувала за Страсною п'ятницею. За його понтифікату мова священослужінь змінилась з грецької на латинську.

ppt
Додав(-ла)
Нестерчук Юлія
Додано
25 липня 2021
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку