Презентація " Різноманітність культурних рослин"

Про матеріал
Можна користуватися підручниками та книжками, проте в них потрібно довго шукати необхідну інформацію як вчителю для підготовки до уроку, так і самим учням. Неможливо розповідати про природу і тваринний світ, не показуючи учням картинок і відеозаписів. Кращим способом продемонструвати учням повною мірою весь світ є мультимедійна презентація про навколишній світ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різноманітність культурних рослин

Номер слайду 2

Культурні рослини — рослини, вирощувані людиною для отримання харчових продуктів, кормів в сільському господарстві, ліків, промислової та іншої сировини, інших цілей в задоволенні потреб людини.

Номер слайду 3

Чим схожі ці рослини?

Номер слайду 4

Культурні рослини. Зернові Плодово – ягідні Технічні Овочеві

Номер слайду 5

Культурні рослини люди вирощують на полях на городах у саду

Номер слайду 6

Зернові рослини - це трав'янисті рослини, в яких корінь росте пучком, стебло порожнє (соломина), листки довгі і вузькі, а плід – зернівка.

Номер слайду 7

Зернові культури Пшениця Жито Овес Ячмінь

Номер слайду 8

Цінною зерновою культурою є кукурудза. З кукурудзи виробляють олію, крупу, крохмаль, використовують як корм для худоби.

Номер слайду 9

Технічні культури — сільськогосподарські рослини, які використовують в основному як сировину для різних галузей промисловості. Соняшник Льон

Номер слайду 10

В Україні найпопулярнішою технічною культурою є цукровий буряк. Із нього виготовляють цукор, а з відходів утворюється жом. Жом

Номер слайду 11

Овочі (Овочеві культури) — певні їстівні частини рослин, переважно трав'янистих, котрі людина вживає як їжу. Морква. Перець Помідор

Номер слайду 12

Рослини, які вирощують у садах, називають плодово – ягідними. Слива Вишня Груша

Номер слайду 13

У нашій державі найбільш поширена серед плодових культур - яблуня. Залежно від часу достигання плодів сорти яблуні поділяють на літні, осінні й зимові.

Номер слайду 14

Гра “Четверте “зайве””Визначте “зайву” рослину та аргументуйте свій вибір. Квасоля, горох, смородина, соя. Вишня, конюшина, суниця, груша. Рис, просо, кукурудза, ячмінь.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 7
Оцінки та відгуки
  1. Свобода Ольга Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мангутова Інна Леонідівна
    дякую, розробка допомогла підготуватися до уроку
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Буджерак Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Болотіна Юлія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Красовська Світлана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Дорошенко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 4 відгука
pptx
Додано
31 січня 2019
Переглядів
27308
Оцінка розробки
5.0 (7 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку