Презентація. Різноманітність однорічних квітково-декоративних рослин.

Про матеріал
Презентація до уроків з трудового навчання. Матеріал яскравий, проілюстрований.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різноманітність однорічних квітково-декоративних рослин.7клас

Номер слайду 2

Очікувані результати:знати основні поширені в нашій місцевості види квітів;вміти поєднувати квіти на присадибних ділянках, клумбах.

Номер слайду 3

Квіти, які розвиваються за один рік називаються однорічними. Деякі з них мають короткий період розвитку, і їх зазвичай висівають кілька разів за літо. Більшість рослин цієї групи розмножуються насінням.         До групи дворічників належать ті рослини, які цвітуть і дають насіння на наступний рік. Всі рослини розмножуються насінням.         Багаторічні квіти на одному місці ростуть декілька років. Трав’янисті надземні частини рослини щорічно на зиму відмирають, а коріння залишаються живими і перезимовують. Навесні від них відростають нові рослини. Однорічні.  Серед однорічників найбільш поширеними є: петунія, волошка, космея, ешольція, жоржина мінлива, майори, чорнобривці, ротики садові, вербена, агератум, шавлія блискуча (сальвія), матіола.

Номер слайду 4

Однорічні квітково декоративні рослини. Серед однорічників найбільш поширеними є: петунія, волошка, космея, ешольція, жоржина мінлива, майори, чорнобривці, ротики садові, вербена, агератум, шавлія блискуча (сальвія), матіола.

Номер слайду 5

Петунія. Рослини можуть бути як високі так і низькі, а також звисаючі з простими чи махровими квітами найрізноманітніших відтінків: білі, рожеві, червоні, сині та фіолетові, а також комбінованих кольорів. Розмножують петунію  в основному насінням. Насіння зберігає схожість до чотирьох років. Після посіву сходить через 7 – 9 днів. Можна висівати як в парник так і просто у відкритий грунт. Рослини масово цвітуть на сонячних відкритих місцях. Використовують для вирощування в балконних ящиках, вазонах, на клумбах.

Номер слайду 6

Ешольція. Однорічна рослина з оригінальними великими квітами. Квіти мають дуже яскравий окрас. Цвіте рясно та довго. Чудова прикраса для бордюрів. Хоча рослина і однорічна, та якщо насіння достигає і висипається в грунт, то багато  перезимовує і сходить наступного року.

Номер слайду 7

Майори. Рослини бувають високорослі з великими квітами і низькорослі з дрібними квітами. Цвітуть рясно та довго на сонячних захищених від вітру місцях. Можна висівати як в парник так і в відкритий грунт. Використовується для квітників, клумб, бордюрів.

Номер слайду 8

Чорнобривці. Рослини бувають високорослі та низькорослі, розлогі та прямостоячі. Особливу красу придають яскраві кольори,  та вишукані  суцвіття. Дуже добре витримують спеку. Цвіте від літа до перших приморозків. Незамінна культура для озеленення.

Номер слайду 9

Матіола. Цінують за велику кількість квіток, що мають стійкий п’янкий аромат увечері. Можна висівати декілька разів протягом літа. Рекомендується як доповнення до змішаних квітників, бордюрів, присадибних ділянок. Невибаглива до умов вирощування.

Номер слайду 10

Підсумок уроку1. Назвіть приклади красиво квітучих однорічних декоративних рослин.2. На які групи поділяються квіткові рослини?  НАТХНЕННЯ ТА ТВОРЧОГО ПОШУКУДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1.    Записати традиційні квіти, які прикрашають українські садиби.

pptx
Додав(-ла)
Kobzista Marina Volodymyrivna
Пов’язані теми
Трудове навчання, Презентації
Інкл
Додано
3 вересня 2023
Переглядів
1048
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку