Презентація "Різноманітність рептилій"

Про матеріал

Презентація до уроку "Різноманітність рептилій. Роль рептилій у природі та житті людини" для учнів 7 класу. Включає характерні ознаки представників рептилій, типових представників нашої місцевості та види, що занесені до Червоної книги України.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рептилії. Різноманіття. Роль у природі та житті людини.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Хамелеони пристосовані до існування на деревній рослинності; мають цупкі пальці й довгий хвіст, якими охоплюють гілки; здатність хамелеонів змінювати своє забарвлення залежно від тла навколишнього середовища.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ящірки тіло валькувате, стиснуте з боків або циліндричне, різного забарвлення; зуби прикріплені до внутрішньої поверхні щелепи або до її краю; язик може бути широким(гекони, агами), роздвоєним на кінці (варани); кінцівки можуть бути добре розвинені або частково чи повністю редукованими; повіки у більшості рухливі; багато ящірок мають здатність до самокаліцтва.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

«Перша допомога в разі укусу змії» 1. Знерухомити вражену частину тіла. 2. Надати потерпілому лежачого положення. 3. Дати потерпілому якнайбільше теплого пиття. 4. Ввести протизміїну сироватку. «Не можна» 1. Надрізати рани. 2. Перетягувати джутом кінцівки. 3. Припалювати.

Номер слайду 10

Змії Рухомо сполучені кістки лівої та правої частин щелеп; Барабанні перетинки відсутні; прозорі та нерухомі повіки приросли до поверхні ока; в отруйних змій передні зуби верхньої щелепи більшого розміру. (вони мають зовнішні борозни або внутрішні канали, по яких стікає отрута); відсутня грудина, але є ребра, які сліпо закінчуються, входячи у м`язи.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Черепахи тіло сховане в кістковому панцирі; із частинами панцира зростаються певні кістки скелета; зуби відсутні (їхню функцію виконують рогові чохли, що мають гострі краї); 4 морських видів черепах кінцівки перетворилися на ласти, які зовні нагадують плавці риб.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Крокодили тіло вкрите роговими щитками; довгий хвіст слугує для плавання, також за його допомогою тварини глушать здобич; мають гострі зуби з коренями; мають чотирьохкамерне серце.

Номер слайду 15

Представники Червоної книги України:

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

ppt
Додано
22 жовтня 2018
Переглядів
2104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку