Презентація "Різновиди форм у мистецьких творах. Пластилінова аплікація"

Про матеріал
Матеріал містить презентацію до уроку образотворчого мистецтва у 3 класі на тему "Різновиди форм у мистецьких творах. Пластилінова аплікація". Урок розроблено за новою Типовою освітньою програмою під редакцією О.Я.Савченко до підручника "Мистецтво: підручник інегрованого курсу для 4 кл. закладів загальної середньої освіти/Л.Г. Кондратова. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2021.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образотворче мистецтво. Різновиди форм у мистецьких творах. Пластилінова аплікація3 клас

Номер слайду 2

Організація класу. Усмішка, як сонечко, хай на личку сяєІ цвіте, як квіточка, чи дзвінка роса. Хай чарівна усмішка друзів всіх вітає. Усмішка на личку — це ясна краса!

Номер слайду 3

Пригадай, що таке рельєф. Рельєф — вид скульптури, у якому зображення частково виступає над площиною або заглиблюється в неї.

Номер слайду 4

Матеріали скульптора. Гіпс. Глина. Камінь. Метал. Дерево

Номер слайду 5

Ліплення. Техніки скульптора

Номер слайду 6

Різьблення Техніки скульптора

Номер слайду 7

Карбування або чеканка — процес оброблення металу тиском, що полягає у виготовленні зображення шляхом вибивання на пластині  рельєфу. Техніки скульптора

Номер слайду 8

Різновиди рельєфу. Розглянь зображені рельєфи. Назви їхні спільні та відмінні ознаки.

Номер слайду 9

Різновиди рельєфу. Горельєф — це високий рельєф: зображення ви-ступає над площиною більше ніж наполовину свого об’єму. Барельєфом називають зображення, яке виступає над площиною менше ніж наполовину свого об’єму. Це низький рельєф.

Номер слайду 10

Фізкультхвилинкаhttps://www.youtube.com/watch?v=vc. Q782 VFCq. Q

Номер слайду 11

Відгадай загадку. Довга шия, як драбина,В чорних плямах жовта спина,Листячко з дерев зриває,В холодочку спочиває,Височенна, ніби шафа,В Африці живе …

Номер слайду 12

Цікаве про жирафа● Жирафи потребують рідини лише раз у кілька днів. Більшу частину води вони отримують із рослинами. ● Більшу частину свого життя жирафи проводять стоячи. ● Жирафа найвища тварина з усіх нині живих у світі. Її зріст може досягати 5,5 метрів, а вага 900 кг.● Малюнок плям кожної жирафи індивідуальний, як і відбиток пальця людини. ● Шия в жирафи може бути довжиною до 2 метрів.

Номер слайду 13

Творче завдання. Виконай барельєф — пластилінову аплікацію на картоні або на пластиковій дощечці.

Номер слайду 14

Правила роботи з пластиліном. Розминати і розгортати пластилін потрібно на дощечці. Розрізати пластилін стекою. Невикористаний пластилін клади в клітинку упаковки. Не торкайся брудними руками обличчя, очей, одягу.

Номер слайду 15

Творче завдання. Переглянь майстер-клас «Барельєф»https://www.youtube.com/watch?v=Cqa. Sk75yy9g

Номер слайду 16

Творче завдання32145

Номер слайду 17

Вдалої роботи

Номер слайду 18

Вернісаж дитячих робіт

Номер слайду 19

Рефлексія. Оберіть ту картину, яка відповідає вашому настрою.

Номер слайду 20

Використані джерелаhttps://files.pidruchnyk.com.ua/uploads/book/3-klas-mystetstvo-kondratova-2020.pdfhttps://tut-cikavo.com/pryroda/tvaryny/ssavtsi/983-tsikavi-fakti-pro-zhirafiv https://naurok.com.ua/prezentaciya-pravila-roboti-z-plastilinom-liplennya-ovochiv-stvorennya-kolektivnogo-natyurmortu-plastilin-solone-tisto-259749.html https://www.youtube.com/watch?v=Cqa. Sk75yy9ghttps://ppt-online.org/1100888 https://www.youtube.com/watch?v=vc. Q782 VFCq. Q

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
НУШ
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку