Презентація "Різновиди волейболу"

Про матеріал
Презентація висвітлює основні різновиди волейболу. Підійде для теоретичного опрацювання теми дистанційно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різновиди волейболу

Номер слайду 2

РІЗНОВИД ВОЛЕЙБОЛУСкорочена назва: «пляжка», англійська назва: "Beach Volley" або "BVB". Дата народження: 1920-і. Місце народження: Санта-Моника, Каліфорнія, США. Характеристика: гра з м'ячем через сітку два на два, 2 х 2. Умови: гра на будь-якому піщаному корті, розділеному сіткою. Статус: Пляжній волейбол є самостійнім, олімпійським видом спорту з 1996 року. Світова Серія з пляжного волейболу ("SWATCH-FIVB World Tour") є єдиним міжнародним змаганням, за підсумками якого здійснюється кваліфікаційний відбір команд на Олімпійські ігри.

Номер слайду 3

ВОЛЕЙБОЛ НА ВОДІ АБО АКВА - ВОЛЕЙБОЛНовий різновид волейболу. Гравці команд знаходяться у воді. Майданчик 11 на 5,2м.

Номер слайду 4

МІНІ - ВОЛЕЙБОЛГра для дітей до 14 років. Включено до шкільної програми багатьох країн. З'явився міні-волейбол в 1961 в НДР. У 1972 були офіційно затверджені його правила. Розрізняють два рівні: міні-3 і міні-4. У кожній команді грають три (чотири) гравця плюс двоє запасних. За команду можуть виступати одночасно і хлопчики, і дівчатка, але їх співвідношення в командах-суперниць повинно бути однаково. Гра в партії йде до 15 очок. За рахунку 14:14 - поки перевага однієї з команд не складе два очки або поки вона не набере 17 очок. Для перемоги в матчі необхідно виграти дві партії. Нерідко гра в міні-волейболі йде на якийсь час. (У міні-волейболу є гра-антипод: гігантський волейбол. Кількість гравців у команді доходить до ста чоловік, а сам майданчик за розмірами лише вдвічі перевищує звичайну. Грають легким м'ячем у брезентовій покришці діаметром 80 см, число ударів не обмежена.)

Номер слайду 5

СИДЯЧИЙ ВОЛЕЙБОЛІснують і інші різновиди традиційного волейболу. З 1976 до програми Параолімпійських ігор входить волейбол для людей з обмеженими руховими здібностями (в даний час поділяється на два види: стоячи і сидячи).

Номер слайду 6

Таким чином, в Параолімпійських Іграх можуть брати участь спортсмени з усіма функціональними обмеженнями. Високий рівень командої гри, навички, стратегія, тактика є в обох категоріях змагань. Головна відмінність між традиційним волейболом та параолімпійською версією гри - менший розмір майданчика і більш низьке розташування сітки. Цю гру придумали голландці. У Нідерландах сидячий волейбол відомий з 1956 року. До нього звертаються переважно ті, хто з різних причин не в змозі грати, так би мовити, в повний зріст: люди з вродженими фізичними відхиленнями, травмовані спортсмени, ті, хто постраждав в аварії.

Номер слайду 7

КЕРТНБОЛКертнбол відрізняється від звичайного волейболу тільки тим, що замість сітки натягається достатньо щільна тканина, так що суперники майже не бачать один одного і не можуть заздалегідь знати, в яку сторону летить м'яч і з якою швидкістю. Це означає, що їм потрібно дуже уважно стежити за тим, коли і де він з'явиться в повітрі. Гравці в кертнбол повинні володіти моментальною реакцією, щоб встигати без підготовки відбивати різні м'ячі. Кертнбол культивується як окремий вид спорту і входить в програму підготовки команд класичного волейболу.

Номер слайду 8

ВОЛЕЙБОЛ НОГАМИ(СЕПАКТАКРАУ)Популярний у Південно-Східній Азії вид спорту. Сепак такрау відрізняється від волейболу використанням ротангового м'яча, а також тим, що торкатися м'яча можна лише ногами, головою або грудьми. Найбільшою популярністю користується у Таїланді, Малайзії, Індонезії, Сінгапурі, М'янмі, В'єтнамі, Камбоджі, Лаосі, Індіїта на Філіппінах.

Номер слайду 9

БОЛОТЯНИЙ ВОЛЕЙБОЛБолотяний волейбол - різновид волейболу, в який грають по коліно в багнюці.

Номер слайду 10

КЛАСИЧНИЙ ВОЛЕЙБОЛВсім нам відомий класичний волейбол грають командами по шість чоловік. Майданчик розбита на шість секторів, на ній знаходиться по одному гравцеві. Згідно з новими правилами, волейбольний м'яч повинен бути трибарвним: блакитний, жовтий і білий. Перед початком гри команди повинні привітати один одного, після цього проводиться розіграш м'яча та майданчики. Далі команди займають свої місця, згідно розстановці. Гра починається після свистка арбітра і подачі однієї з команд.

pptx
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
1033
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку