Презентація "Робота та характер течії річок"

Про матеріал
Презентація з географії 6 класу допоможе вчителю та учням провести уроки на тему: «Робота та характер течії річок. Канали. Пороги і водоспади.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Рівни́нна рі́чка — річка, що тече по рівнинній місцевості у відносно неглибокій, добре розробленій, широкій долині із значними заплавами. Характеризується невеликим похилом і швидкістю течії. (Дніпро, Дунай)

Номер слайду 8

ГІРСЬКІ́ РІ́КИ – ріки, що течуть у вузьких, глибоких долинах з крутими схилами і кам'янистими річищами. Характеризуються значними похилами і швидкістю течії, незначними глибинами і слабозвивистим річищем. Річища Г. р. розвиваються внаслідок процесів глибин. ерозії. Г. р., що течуть уздовж гір. хребтів, мають ширші долини й меншу швидкість течії порівняно з річками, які перетинають хребти проти осі. Вузький дном називають каньони.( Дністер, Прут)

Номер слайду 9

Каньйо́н — ерозійна форма рельєфу, глибока долина між кручами, зазвичай вимита річкою. На відміну від ущелини, переважно все дно каньйону зайнято руслом річки. Більшість каньйонів утворюються в результаті слабкості бокової довгострокової річкової ерозії від рівня плато, при наявності сильної глибинної ерозії. Причиною слабкості бокової ерозії може бути або сухість клімату, або водопроникність порід (пісковиків, вапняків, лесів), що поглинають вологу дощів і зменшують плоскісний стік схилами долин.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Д/З: опрацювати параграф 48 Записати висновки

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Додано
22 березня 2023
Переглядів
381
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку