Презентація "Робота в Internet"

Про матеріал
Презентація "Робота в Інтернеті" призначена для здобувачів освіти ПТНЗ за професією "Оператор комп'ютерного набору".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Всесвітня павутина стала дуже популярною за останні декілька років, і є зараз основним засобом розміщення інформації в інтернет. Коли розмір WWW збільшився від декількох десятків сайтів, стало зрозуміло, що людина не в змозі самостійно переглянути таку кількість сайтів, тим паче знайти нові. Тому почалися розробки програм, що автоматично переглядають WWW. Така програма-робот передивляється Інтернет сторінка за сторінкою, йдучи за посиланнями на інші сторінки. Роботів також називають павуками (spiders) або черв‘яками (worms), але ці назви дають хибне враження, що роботи пересуваються самі, або, що вони копіюють себе, як відомі інтернет-черви. Насправді, робот – це одна програмна система, що отримує інформацію з Інтернет сайтів використовуючи стандартні протоколи WWW.

Номер слайду 3

Мова HTML (мова гіпертекстової розмітки) призначена для опису Web-сторінок i не є мовою програмування. Вона призначена для розмітки текстових документів, тобто для їх форматування. Всі Web-сторінки, які є в Internet, створені за допомогою мови HTML. Керуючим елементом мови HTML є тег, який визначає, як буде виглядати відповідний фрагмент на екрані броузера. Тег - це команда HTML формування вигляду фрагменту Web-сторінки, яка завжди записується в кутові дужки.

Номер слайду 4

Web-сторінка - це створений за допомогою мови HTML текстовий файл, який можна відобразити у вікні Web-броузера. Для створення i редагування HTML-файла можна скористатися будь-яким текстовим редактором. Якщо HTML-файл відкрити за допомогою засобів перегляду, наприклад, Internet Explorer, він відображає текст, графіку i гіперпосилання на інші Web-сторінки.

Номер слайду 5

Гіперпосилання - це фрагменти тексту або зображення на Web-сторінці, які дозволяють клацанням на них відкривати інші Web-сторінки. Гіперпосилання виглядає, як підкреслений текст. Курсор миші на гіперпосиланні набуває форми руки. При клацанні на гіперпосиланні відкривається зв'язаний з ним документ. Якщо є доступ до Internet, гіперпосилання на Web-вузли відкриють Internet Explorer i доступ до відповідного Web-вузла. Гіперпосилання дають можливість користувачу переходи на Web-сторінках від одного матеріалу до іншого.

Номер слайду 6

Користувачі WWW можуть не тільки переглядати чужі Web-сторінки, але и створювати свої. Щоб створювати Web-сторінки, нема необхідності вивчати мову HTML. Можна конвертувати у Web-сторінки документи, створенні за допомогою текстового процесора Word, або за допомогою засобу Prints Page Express, що є в складі Windows'98. Проте конвертуванні документи містять, як правило, багато зайвих чи нераціонально використаних елементів, що значно сповільнює роботу з ними, особливо в умовах несучасних каналів зв'язку.

ppt
Додано
16 травня 2021
Переглядів
481
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку